Развод

Discussion in 'Брак' started by lalezzz, Jun 2, 2010.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Тоа пто тој искача е за очекување после месеци изолација од луѓе и само работа.
    Единствено решение е да си се врати да работи тука.
    Нема да го врати може кредит брзо, помалку ќе заработува ама ке биде со семејството.

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Не може
    Тоа се кредити големи
    Со рати над 6000 е месечно башка фирма осигурања
    Не оде тоа така
    Тука треба пак одново фирма хомолигации на возилото на мк табли да биде
    Уште пари се тоа
    Тоа може ама после 2 3 години коа ке застане на свои нозе сеа е на почерок

Е вака заглавуваат луѓето и губат станеви куќи на родителите зависи шо има заложено

3. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Апсолутно ми смета кога е дома затоа што сум се одвикнала..и на него му сметаме...Ај вака сеа..се изморив од муабетиве.кредитот не е 40.000 туку 150.000 кои треба да се вратат за 7години,3 се поминати уште 4 треба.Во врска со финансиите јас сум учевствувала во учевство за неговиот лизинг и сите административни работи во врска со фирмата ги работам јас..целокупната документација уплати, исплати,фактури,договори...итн меѓудругото и јас работам и тоа имам доста одговорна и платена работа за која што сум вложила труд и време..јас не седам дома и чекам да ми пушти џепарац некој ..самостојно заработувам.Сопругот најде шофер и ликот на прва тура направи сообраќајка и штета од 3000е.Работата е дека јас кога сум самостална во се ..он работи само за кредитот и за трошоци да покрие сите финансии дома ги подмирувам јас ..режиски трошоци храна за мене за детето ..он си мисли за себе своите трошоци..не дека не купува за јадење..тоа е 5дена во месецот ..ама секој ден се троши и се живее.Знаете како се шета..по кафенца..не може да седи затворен да се види со овој со оној дозвола да даде на некој,на друг цигари на трет лекови и поминале 3 дена и заминува пак ..и тоа е работа и тоа се обавези па узпатно колата се расипала па точакот итн ...се има нешто .. ние имаме и стан и куќа во лето сме во куќата во зима во станот се одлучивме поради парното и заради бебето да живееме во станот. Станот е мој куќата негова во врска правев иди ми -дојди ми јас ,сега со бебе сме во станот поради парното и дека сме блиску до центар до Педијатар аптеки итн ..не треба да се оди со кола никаде се е пешки на 10мин.Поентава е животов ми е како претходно во поглед на финансиите само сега имам и дете ..за кое се потребни многу повеќе обавези ..ако јас направив жртва кога му требаше очекувам и мене некој да ме разбере и помогне и не само за мене ..ова детенце е заедничко..како она ќе се поврзе со таткото?Не сака ни да заспие со него нормално..со мене е секој ден цел ден..нема везе муабетов сакам да кажам дека тешко е да чуваш дете сам без никаква поддршка од никого.Маж на хартија..кој не е благодарен за ништо..Моментално сум во една група за поддршка на мајки првородки и супер ми е.

Last edited: Mar 14, 2026 at 4:46 PM
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ти си имаш други проблеми
    Седни го и се ова кажи му го
    Нека се мења или капут
    А и кога ке се разведиш пак ке гледаш дете сама незнам ни тогаш шо ке се смени

Кога планиравте дете нели правевте муабет како ке биде кога ке се роди?
    Шо ви беше договорот

SummerGirl, VDT2906, EnaEnA30 and 2 others like this.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Дали вози камион, дали работи на Марс, апсолутно ништо нема оправдување за неговото однесување.

Едноставно нема оправдување да не си близок/ приврзан со сопругата и со детето.

Работа постои, стрес постои, ама поентата на партнерството е да си со некој емотивно-интимно поврзан и да се чувствуваш смирено и заштитено, без разлика какви се секојдневните предизвици.

Па дури и кога ќе е на пат, пак ова да го чувствуваш, а не дека си оставена сама на цел свет :*:

6. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Алелуја :*Благодарам на разбирање

JasBee11, tambelina, Dentina and 2 others like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Околу мене што од фамилија што од пријатели имам шофери и буквално се делат на 2 типа еден тип е како маж ти доаѓа од пат дома не се свртува, по кафичи, со луѓе ..боже сачувај деца жена да види. Другиов тип обратното, секој слободен момент трчанката дома.
    Карактер ли е, самотијата ли го прави не знам...ама како што ти кажаа и другите најдобро е да пробаш со разговор. И а дојде ти излези си нека чува дете дома или инсистирај заедно на ручек сами. Немој да чекаш да му текне или да сфати сам, пошто тешко маж дека ќе сфати. Шофери се посебна категорија ни нив им е лесно ни на фамилијата... се надевам ќр се средите

8. Miss_S

Miss_S Популарен член

@Simon4e0507 ,немам сопруг шофер ама имам таков кој работи на смени и одговорно тврдам дека премалку време нагласувам "Квалитетно", поминува со детето. Во неделата кога е прва смена, попладнињата се заеднички. На другите смени сето е на трчаница. И баш тоа што викаш детево како и да нема некоја блискост, дури и знае да му каже ти не знаеш како се игра таа игра, ти не знаеш кој е тој цртан, ти не знаеш ова или она. Во случајов е поголемо дете од твоето ама тек сега одново трудење да се изгради блискост.

И пред да праша некој дали пред брак/дете ми сметало нештото т.е работата на смени, кажувам Не, оти секое слободно време ко користев за мои задоволства, дали да одам на некаков курс, дали фитнес, аеробик, јога. Е сега со дете освен да се молам по баби кога таткото е на работа да ја чуваат, тие активности не можам да ги правам од причина што во мојов град барем никој не смислил на едно место пример аеробик за родител и дете или аеробик за родител, игротека за дете.
    Сопругот кога е дома, бар мојов знае и куќа да светне и да е се изпазарено, погодено, бар од тој аспект да сум растеретена ама пак нели и константното чување дете, смислување активности, анимирање, измеѓу сите останати обврски не е и така лесно. И пак ќе речам и планирано и посакувано дете е и сето тоа ама секој од нас има моменти и има право да каже дека се му е премногу.

Верувам дека со разговор или советување можете да изнајдете заедничко решение. Развод не би рекла дека е решение во твојот случај колку и да се чувствуваш само, повеќе би рекла осамено.

9. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Што тогаш те држи во брак со него? Сама како што гледам одлично функционираш. Од него не ти требаат ни финансии, имаш живеалиште, не се однесува како татко. Што всушност се уште те држи во тој брак?

Да не сакаш после толку време што те нема, да си седиш со фамилијата, во право си сосема, тој сака само да е родител и сопруг на папир, но не и твој маж и татко на вашето дете.

Нема никакво оправдување. И во МК тие што возат камиони се платени одлично, барем перидов кога децата се најзависни од родителите, може да го истурка дома. Па после нека вози на Килиманџаро. Ако веќе тоа сте го прифатиле.

Јас не би била со некој со таква професија. Налет пари, ако психата секојдневно ми се распаѓа. За што ќе ги трошам, антидепресиви и апчиња за смирување. Супер.

Како и да е, тебе најлесно ти е да раскрстиш со некој. Секако не се гледате, секако сама се постигнуваш. Твое е да си решиш што сакаш.

tambelina and Simon4e0507 like this.