Тоа пто тој искача е за очекување после месеци изолација од луѓе и само работа. Единствено решение е да си се врати да работи тука. Нема да го врати може кредит брзо, помалку ќе заработува ама ке биде со семејството.
Не може Тоа се кредити големи Со рати над 6000 е месечно башка фирма осигурања Не оде тоа така Тука треба пак одново фирма хомолигации на возилото на мк табли да биде Уште пари се тоа Тоа може ама после 2 3 години коа ке застане на свои нозе сеа е на почерок Е вака заглавуваат луѓето и губат станеви куќи на родителите зависи шо има заложено
Апсолутно ми смета кога е дома затоа што сум се одвикнала..и на него му сметаме...Ај вака сеа..се изморив од муабетиве.кредитот не е 40.000 туку 150.000 кои треба да се вратат за 7години,3 се поминати уште 4 треба.Во врска со финансиите јас сум учевствувала во учевство за неговиот лизинг и сите административни работи во врска со фирмата ги работам јас..целокупната документација уплати, исплати,фактури,договори...итн меѓудругото и јас работам и тоа имам доста одговорна и платена работа за која што сум вложила труд и време..јас не седам дома и чекам да ми пушти џепарац некој ..самостојно заработувам.Сопругот најде шофер и ликот на прва тура направи сообраќајка и штета од 3000е.Работата е дека јас кога сум самостална во се ..он работи само за кредитот и за трошоци да покрие сите финансии дома ги подмирувам јас ..режиски трошоци храна за мене за детето ..он си мисли за себе своите трошоци..не дека не купува за јадење..тоа е 5дена во месецот ..ама секој ден се троши и се живее.Знаете како се шета..по кафенца..не може да седи затворен да се види со овој со оној дозвола да даде на некој,на друг цигари на трет лекови и поминале 3 дена и заминува пак ..и тоа е работа и тоа се обавези па узпатно колата се расипала па точакот итн ...се има нешто .. ние имаме и стан и куќа во лето сме во куќата во зима во станот се одлучивме поради парното и заради бебето да живееме во станот. Станот е мој куќата негова во врска правев иди ми -дојди ми јас ,сега со бебе сме во станот поради парното и дека сме блиску до центар до Педијатар аптеки итн ..не треба да се оди со кола никаде се е пешки на 10мин.Поентава е животов ми е како претходно во поглед на финансиите само сега имам и дете ..за кое се потребни многу повеќе обавези ..ако јас направив жртва кога му требаше очекувам и мене некој да ме разбере и помогне и не само за мене ..ова детенце е заедничко..како она ќе се поврзе со таткото?Не сака ни да заспие со него нормално..со мене е секој ден цел ден..нема везе муабетов сакам да кажам дека тешко е да чуваш дете сам без никаква поддршка од никого.Маж на хартија..кој не е благодарен за ништо..Моментално сум во една група за поддршка на мајки првородки и супер ми е.
Ти си имаш други проблеми Седни го и се ова кажи му го Нека се мења или капут А и кога ке се разведиш пак ке гледаш дете сама незнам ни тогаш шо ке се смени Кога планиравте дете нели правевте муабет како ке биде кога ке се роди? Шо ви беше договорот
Дали вози камион, дали работи на Марс, апсолутно ништо нема оправдување за неговото однесување. Едноставно нема оправдување да не си близок/ приврзан со сопругата и со детето. Работа постои, стрес постои, ама поентата на партнерството е да си со некој емотивно-интимно поврзан и да се чувствуваш смирено и заштитено, без разлика какви се секојдневните предизвици. Па дури и кога ќе е на пат, пак ова да го чувствуваш, а не дека си оставена сама на цел свет