Развод

Discussion in 'Брак' started by lalezzz, Jun 2, 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

БЕГАЈ!!! Бегај подалеку, оди си додека сте добри и ти и детето...

Majra, Macito007, Tanja03 and 17 others like this.
  2. Animali

Animali Популарен член

@Butterfly01D Драга Батерфлај, имаш дом, имаш родители кои те сакаат и тебе и своето внуче, а поддршката од домашните значи најмногу на овој свет и ти ја имаш. Млада си, веќе си мајка, но на тоа дете му треба здрава мајка, психички и физички, за да утре ти нему му бидеш светлина и поддршка во животот. Не си го уништувај својот живот и разведи се уште утре.

Некој ќе рече: "Да бе, разведи се најлеснo да се каже", точно, но тоа важи за стабилен и пар кој се почитува меѓусебно и наишол на некаква препрека, па седнува и со разговор и разбирање ги пребродува брачните кризи. Но, ти немаш брачна криза, ти имаш токсична врска и злоставувач до тебе, од кое само може со развод да излезеш и ставиш крај на оваа тортура.

Разведи се, за да утре твоето дете памети дека имало убаво детство, да ги памети среќните моменти, а ако останеш, утре и детето ќе биде малтретирано. Мислам, убави работи од партнер што те навредува, малтретира и уште пострашно, силува, па згора на тоа додека си во таа состојба, тоа е и материјал да го пријавиш в полиција, од таков убавини нема да видиш.

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Во твојава ситуација само развод,и бегање од таа ментална куќа,ке те спасат тебе и детето.Нема да е лесно тоа е факт,али ке имаш мир,спокој,и целосно внимание кон твоето дете,да осеќа љубов,топлина,нега,грижа.

cresa-jagoda, zalosna and Bebulleee like this.
  4. candy.cane

candy.cane Популарен член

@Butterfly01D Имаш кај да одиш, оди што поскоро. Подобро да живее без татко отколку во таква околина. Тргни го од таму пред да порасне и да има после трауми.

joy1, cresa-jagoda, zalosna and 8 others like this.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

@Butterfly01D мораш да избереш развод. Многу мачно ќе ти биде животот да го поминеш под ист кров со таков човек, а ќе го уништиш и животот на детето. Верувај, многу подобро е на дете со разведени родители отколку дете кое ќе биде сведок на насилство.
    Штом не те третира како човек, не треба ни да те има. Нема љубов, нема почит, тогаш нема причина да сте заедно. Затоа постои развод, бракот не треба да биде затвор во кој ќе трпиш ужас.

6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ќе ти кажам истото што и останатите.
    Уште веднаш поднеси документи за развод, земај детето и врати се кај твоите. Уште кога те силувал си требала да го пријавиш и да се оттарасиш од него.
    Ете барем твоите те подржуваат, не си сама.
    И многу подобро да расте детето со еден родител отколку со двајца, ама еден умоболен родител што не знаеш утре што би му направил на сопственото дете чим тебе те силувал бремена.
    Со среќа:hug::hug:

Last edited: Jan 30, 2019
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

За сите шо советувате некој да тужи, мислите дека така лесно оди постапката? Оооооооо, тужете само ако имате дебели нерви и некој одвишок денар, евентуално врски.

Па не иде на рочишта, па бега, па полиција го брка, па не презема покани дома, па се прави на три и пол... И на крај да изречат пресуда во отсуство, мислите дека нема начин да се заобиколи? Нема ништо на негово име, нема пари у банка, шо ќе му земат? И така, ќе си стои тоа со години, децата ќе пораснат, проџе живот. :)

А да не спомнувам дека доста често, тужената страна свесно го искористува фактот дека живееме во банана-држава и ич мува не ја лази. И носен у полиција, и некој ќотек има изедено во станица, и тужен од други роднини, денар немам видено, ни јас, ни другите. Уште се тужи со пола фамилија. Па уште и кога ќе ти донесе белешка дека не е прерачунлив, ти иде да фанеш и да го запалиш.

Би сакала да ви дадам подобар совет од ова ама за жал, не можам. Така да, гледајте само да извлечете поука од ситуацијата, да берете памет и што поскоро да се осамостоите. Жал ми е, ама ова е бруталната вистина за алиментација во државава што ќе ви заштеди некоја нервоза плус.

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

!!!Дечки ај вратете ја дискусијата околу проблемот на членката. Дефиниравте што е силување мислам доволно е објаснување.

Благодарам на разбирањето

9. Caci55

Caci55 Истакнат член

Таа млада забременила си мисли да се омажам и родам па бебево само ќе се гледа, тој ја затруднел сакал-не сакал( а повеќе не сакал нит бебе нит жена штом и кога биле сами почнал да ја малтретира за да ја натера на абортус) дали таа го терала, дали неговите пресекле и ај се земал и се вратил кај неговите и си мисли бебето таа и мајка му ќе го гледаат.
    Незрели за улогата мајка и татко а најмногу бебињата и во иднина децата страдаат.
    @Butterfly01D сите пред мене те посоветувале но најдобро постапиле твоите, послушај си ги, посвети се на тебе и бебето и ова нека ти биде искуство и една лекција во животот.

SummerGirl and eli25 like this.
  10. macka91

macka91 Форумски идол

На пола пост веќе ми се дигна притисокот, а до крајот искрено и се разочарав од тебе. Самата си свесна каде живееш и се мислиш дали да се разведеш? Да сум на твое место уште додека сум размислувала да го пишувам текстот, би си ги собрала работите и би се развела. Детето нема да ти го земат, кога же објасниш дека си психички малтретирана. Ако мислиш на ќерка ти не дозволувај да расте во таква средина.

11. riba79

riba79 Популарен член

Begas sto pobrzo od toa ludilo.. Zimaj deteto i kaj tvoite. Na deteto mu treba srekna majka, a ne poludena majka. Nemoj da se mislis mnogu.. Eden zivot imas devojce! :devil:

12. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Ако уште не си се тргнала од таа токсична средина првенствено ради себе, еве нека ти биде мотив бебето.
    Под таков стрес сета напнатост ја пренесуваш и на бебето. Ај што ќе попушта твоето здравје ако продолжиш таму така ќе го уништиш и здравјето на бебето.
    Не си знаела дали да размислуваш за развод??? Кај твоите спремни да те земат со се дете, ти се наоѓаат да ти помогнат ти уште се мислиш.
    А за оној дел дека те терал да абортираш ми се згади а тоа дека ти силувал толку ме изреволтира што морав да ти пишам.
    Како почнал и онаа последната реченица дека гледал мајка му како ја малтретира татко му и како круша под круша паѓа ми укажува дека ти си свесна за се. Така да најдобронамерен совет тргај се од таму што побрзо.

WildMk likes this.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Mila begaj begaj mlada si ne si ja unistuvaj mladosta za nekoj sto ne e vreden kamo sreca I jas da imav nekoj da me podrze da se vratam kaj majka mi samo tolku ke kazam

Butterfly01D, WildMk and RosettaStone like this.
  14. kara1

kara1 Истакнат член

Zdravo, mozebi ne e za ovde prasanjeto.Jas i mm se razvedovme, sakam da prasam dali nekoja znae kade se podnesuva za alimentacijata i dali mora da promenam adresa na ziveenje od dokumentite

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не мора да ја смениш адресата. Братучетка ми кога се разведе реши да смени и адреса и презиме. За алиментација во социјално. Така мислам. Знам дека бившиот зет секој месец и уплаќа на братучетка ми на сметка, за алиментацијата.

16. kara1

kara1 Истакнат член

Ti blagodaram na odgovorot.

17. Kiki_Riki123

Kiki_Riki123 Истакнат член

Здраво, која е процедурата за мајка ми да ми плаќа алиментација? Дали иде преку социјално или? И дали треба да плаќа данок за алиментцијата?

18. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Мила мораш да смениш адреса.Мене од социјално ми рекоа дека чим не седиш таму веќе,адреса мораш да промениш.Може да те тужи као натрапник да си,као ја злоупотребуваш адресата.Кривично дело правиш,така ми рекоа.И има логика.Посебно кога и дете е вклучено,маж од бес,болка и инает може се да направи.

19. poenta

poenta Форумски идол

Адресата на живеење треба да ја промениш зашто по никој основ немаш право да се водиш таму, освен ако не сте и двајцата сопственици на објектот во кој сте живееле, а имотно- правните односи не ви се решени.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Како бе мајка ти да ти плаќа алиментација? Тебе не ти плаќа, ако се твоите разведени на татко ти ваљда ќе му плаќа, ако си шод 18г.