Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не знам кога у последниве месеци имам спиено повеќе од 7-8ч ама некако така се навикнав и се после бев уморна. Денеска беше денот! Цели рекордни 12, скоро 13ч сум ги отспала, па ко нов човек сум. Понекогаш ми фалат старите навики од типот да седам до касно ноќе, да се будам за време на ручек, но сепак вака е многу поздраво мислам и се осеќам покорисно. Дома шо ми се чудат шо и викенди станувам у 8ч за да вежбам и не пропуштам доручек е друга работа ама ај. Уствари ја сум ти пензионер заробен у младо тело. :lol::rofl:
    Туку од недела нема по клише работа. Сеа коа ми текна дека иам да пишувам и учам хемија, биохемија, па сакав и филм или серија да глеам реализирав дека неам време и најдобро е у кревет да се вратам. :wasntme: Но, сепак обврските си чекаат, а недела е баш као ден полн со обврски...

2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Ме боли главата,:( од времево ли е, (waiting)од гужва на луѓе и нивните муабети ли е не знам.:worried:
    Бидејќи ми е потребен малку мир, тишина за обнова на моите мозочни ќелии следи опуштање со книга, музика:music: и топол чај.:nod:
    Морам да се дистанцирам од околината, да се изолирам затоа што се цицачи на мојата позитивна енергија:nod:

3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Место не ме фаќа, ни дома:?: ни надвор:wasntme: (facepalm)

4. natemila

natemila Популарен член

Недела....ден кога се нешто ми недостига. Ми недостига најмногу да сум дете и единствена мака да ми е дали ќе ме пуштат цел ден надвор. Сега е хаос. Мислите за иднината, за тоа колку се покварени луѓето и какој секој гледа на било кој начин да те повреди не ми излегуваат од глава. Немир некој немир во мене, неизвесност и прашања до кога вака....но што е тоа е.

mal.ecka and Βικτωρία like this.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се разбудив сабајле рано у 9 за да го ставам тепихот у соба, да усусивам, да изџогирам, да пуштам машина, да здиплам алишта, да сменам песок на мачорот и да ја исчешлам цела куќа од неговите влакна, да ги симнам завесите и да ги исперам, да се издепилирам и исчупам, да измијам садови и да си направам за јадење...

До сега само земав леб, сирење и патлиџан да јадам у кревет. Не ни мочав.

Абе обожавам недели. Особено во есен. :l:

6. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Не сум спремна за почеток на работната недела.
    Сакам да лежам стуткана под ќебенце со изобилие од храна покрај мене и единствена дилема да ми е дали да читам книга или гледам филм.
    Живот со обврски не е за мене, ама па рака на срце не сум ни јас за него. :lol:

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Врска со човек од различна вера, врска со атеист, со црнец, Арап, па и со Грк... Фактот што воопшто постојат вакви теми на форум, па и со куп страници и тоа жестоки дискусии и осуди, кажува многу за тоа до каде сме со менталитетот. :drunk:

cresa-jagoda, Joi, Ketchup and 14 others like this.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се додека моралното го газите, додека чистото го гледате со потсмев и презир, додека добрината само ја искористувате, додека љубовта не ја цените, додека не учите ни од своите ни од туѓите грешки, додека сакате да бидете слушнати а не да слушате, ќе бидете несреќни. Некои работи не одат така како вие сакате. Со вистината и правдата никој не може да си поигрува. (fingers)

10. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

П - Плачи
    М - мези
    С - скрени
    Е овака се осеќам. Си реков ај демек на диета малце килца да симнам за роденденов, па си направив фино лепо пуканки за мерак. Ама мачкава моја гладна сирота (демек, 100 пати на ден јаде) ми се упика во тањир и јас сакајќи да се тргнам истурив пола тањир пуканки. И ми се одјаде. А гладна сум. Ќе пукнам :@

Βικτωρία and Crna Dama like this.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

После прочитани коментари за тоа како некои жени си ставаат лукче, оцет, бело вино, јогурт во половиот орган кога имаат некаков исцедок, срам ми е да ги погледнам јадењата.

Абе салата правите во вагина, или се обидувате да ја излечите?
    Со лук и јогурт?
    Знаете дека постои гинеколог, нели?

На никоја од нас не и е пријатно кога оди на контрола таму, ама сфаќате ли дека тие доктори завршиле за да бидат гинеколози и тоа им е работа?

Ајде ок, пробај некаков бабин рецепт, ама кога гледаш дека не ти доаѓа подобро тогаш прекини со домашните рецепти и појди на доктор...А не, чекај лукче да ставам, оцет малку, сол по своја желба, јогуртче мхм хм (lalala) (lalala)

12. ccca

ccca Популарен член

горниот пост се поништува самиот себе заради содржината на истиот, мислам дека полот не е доволен за донесување одлуки на ниво на модератор на форум (политиката жена сум затоа сум во право е исто толку залудна како да кажеж да беа мажите паметни ќе раѓаа или да беа жените паметни ќе мочаа стоејќи...и двата случаи се исто подеднакво залудни и самопоништувачки)

Capture.JPG

мислам дека не личи на модератор да шири пропаганда (годниот qoute е делумна претстава за постот што беше избришан)

darko clash and Βικτωρία like this.
  13. Dust

Dust Game Over

Ако беше доволно паметен ќе прочиташе на што се однесува мојот одговор ;)
    Членот навредува цела нација, јас кажав дека има македонки што се грди па никому ништо. Не е релевантно тоа за темата.
    А ти ако си се пронајде како грдичок, тогаш да закажеме една промена на личен опис, и онака пластични хирурзи има еден куп
    И да знаеш, темава не е за оваа намена. Има во делот за форумот вакви теми..
    Ниту пак темата врска со грк е за да си ја мерите..убавината

cresa-jagoda, Ketchup, "Zoki" and 4 others like this.
  14. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Јас пак имам приметено дека особи кои често ги користат поимите како вистина, правда и добрина обично не го знаат значењето на тие поими и можеби со секојдневното инсистирање на нив се обидуваат нешто да си докажат себе си, да си дадат некоја вредност.
    Нема нешто лошо во тоа per say но станува стравично заморно и иритантно после извесно време :angel:

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

И јас го имам тоа приметено Ружо. :)

baba Rada likes this.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

СДК
    Како да учиш кога соседите ти се срцки што си прават журка цел ден и пуштаат супер музика, и се што посакуваш е да одиш и да им се придружиш на журката наместо цел ден да бидеш над книга :?: ^_^

17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Во изводот кога се раѓаме дефинитивно треба да и го стават најважното правило за животот
    (посебно на нас жените):
    Не трошете време и енергија на оние кои не ве сакаат и кои воопшто не се грижат за вас!!!
    И посреќни и поисиполнети и со повеќе верба во луѓето и со повеќе леснотија ќе одиме низ животот, сигурно....

18. macencef

macencef Популарен член

дечко, машала, умо да ти го немам, ама затоа самодовербата да

19. veteruska

veteruska Популарен член

„Од денес не може ништо да ме совлада затоа што стравот си замина.Се разделуваме сега,оди во мир и не враќај се никогаш повеќе.Јас сум создадена да бидам среќна.

20. Matotheja

Matotheja Популарен член

Љубовџии, али не смееш да се заљубиш во љубовџија. Води љубов со него, уживај додека трае, но не се заљубувај во него. Тој е ничиј и сечиј. Ќр ти подари убави моменти. Не го заборавај, не му се лути. Ти го сакаш како таков. Само памти колку било убаво со него додека траело и задоволи се со тоа. Биди среќна што си била со него. Али не се заљубувај во него.