Не знам кога у последниве месеци имам спиено повеќе од 7-8ч ама некако така се навикнав и се после бев уморна. Денеска беше денот! Цели рекордни 12, скоро 13ч сум ги отспала, па ко нов човек сум. Понекогаш ми фалат старите навики од типот да седам до касно ноќе, да се будам за време на ручек, но сепак вака е многу поздраво мислам и се осеќам покорисно. Дома шо ми се чудат шо и викенди станувам у 8ч за да вежбам и не пропуштам доручек е друга работа ама ај. Уствари ја сум ти пензионер заробен у младо тело. Туку од недела нема по клише работа. Сеа коа ми текна дека иам да пишувам и учам хемија, биохемија, па сакав и филм или серија да глеам реализирав дека неам време и најдобро е у кревет да се вратам. Но, сепак обврските си чекаат, а недела е баш као ден полн со обврски...
Ме боли главата, од времево ли е, од гужва на луѓе и нивните муабети ли е не знам. Бидејќи ми е потребен малку мир, тишина за обнова на моите мозочни ќелии следи опуштање со книга, музика и топол чај. Морам да се дистанцирам од околината, да се изолирам затоа што се цицачи на мојата позитивна енергија
Недела....ден кога се нешто ми недостига. Ми недостига најмногу да сум дете и единствена мака да ми е дали ќе ме пуштат цел ден надвор. Сега е хаос. Мислите за иднината, за тоа колку се покварени луѓето и какој секој гледа на било кој начин да те повреди не ми излегуваат од глава. Немир некој немир во мене, неизвесност и прашања до кога вака....но што е тоа е.
Се разбудив сабајле рано у 9 за да го ставам тепихот у соба, да усусивам, да изџогирам, да пуштам машина, да здиплам алишта, да сменам песок на мачорот и да ја исчешлам цела куќа од неговите влакна, да ги симнам завесите и да ги исперам, да се издепилирам и исчупам, да измијам садови и да си направам за јадење... До сега само земав леб, сирење и патлиџан да јадам у кревет. Не ни мочав. Абе обожавам недели. Особено во есен.
https://forum.femina.mk/threads/Измеѓу-сакање-и-одмилување.25283/page-2 Миењето заби како причина за одмилување и подоцна раскинување. Што све не крепи јадна планета И после вонземјаните ќе не одминуваат, е па ќе не одминуваат...
Не сум спремна за почеток на работната недела. Сакам да лежам стуткана под ќебенце со изобилие од храна покрај мене и единствена дилема да ми е дали да читам книга или гледам филм. Живот со обврски не е за мене, ама па рака на срце не сум ни јас за него.
Врска со човек од различна вера, врска со атеист, со црнец, Арап, па и со Грк... Фактот што воопшто постојат вакви теми на форум, па и со куп страници и тоа жестоки дискусии и осуди, кажува многу за тоа до каде сме со менталитетот.
Се додека моралното го газите, додека чистото го гледате со потсмев и презир, додека добрината само ја искористувате, додека љубовта не ја цените, додека не учите ни од своите ни од туѓите грешки, додека сакате да бидете слушнати а не да слушате, ќе бидете несреќни. Некои работи не одат така како вие сакате. Со вистината и правдата никој не може да си поигрува.
П - Плачи М - мези С - скрени Е овака се осеќам. Си реков ај демек на диета малце килца да симнам за роденденов, па си направив фино лепо пуканки за мерак. Ама мачкава моја гладна сирота (демек, 100 пати на ден јаде) ми се упика во тањир и јас сакајќи да се тргнам истурив пола тањир пуканки. И ми се одјаде. А гладна сум. Ќе пукнам
После прочитани коментари за тоа како некои жени си ставаат лукче, оцет, бело вино, јогурт во половиот орган кога имаат некаков исцедок, срам ми е да ги погледнам јадењата. Абе салата правите во вагина, или се обидувате да ја излечите? Со лук и јогурт? Знаете дека постои гинеколог, нели? На никоја од нас не и е пријатно кога оди на контрола таму, ама сфаќате ли дека тие доктори завршиле за да бидат гинеколози и тоа им е работа? Ајде ок, пробај некаков бабин рецепт, ама кога гледаш дека не ти доаѓа подобро тогаш прекини со домашните рецепти и појди на доктор...А не, чекај лукче да ставам, оцет малку, сол по своја желба, јогуртче мхм хм
горниот пост се поништува самиот себе заради содржината на истиот, мислам дека полот не е доволен за донесување одлуки на ниво на модератор на форум (политиката жена сум затоа сум во право е исто толку залудна како да кажеж да беа мажите паметни ќе раѓаа или да беа жените паметни ќе мочаа стоејќи...и двата случаи се исто подеднакво залудни и самопоништувачки) мислам дека не личи на модератор да шири пропаганда (годниот qoute е делумна претстава за постот што беше избришан)
Ако беше доволно паметен ќе прочиташе на што се однесува мојот одговор Членот навредува цела нација, јас кажав дека има македонки што се грди па никому ништо. Не е релевантно тоа за темата. А ти ако си се пронајде како грдичок, тогаш да закажеме една промена на личен опис, и онака пластични хирурзи има еден куп И да знаеш, темава не е за оваа намена. Има во делот за форумот вакви теми.. Ниту пак темата врска со грк е за да си ја мерите..убавината
Јас пак имам приметено дека особи кои често ги користат поимите како вистина, правда и добрина обично не го знаат значењето на тие поими и можеби со секојдневното инсистирање на нив се обидуваат нешто да си докажат себе си, да си дадат некоја вредност. Нема нешто лошо во тоа per say но станува стравично заморно и иритантно после извесно време
СДК Како да учиш кога соседите ти се срцки што си прават журка цел ден и пуштаат супер музика, и се што посакуваш е да одиш и да им се придружиш на журката наместо цел ден да бидеш над книга
Во изводот кога се раѓаме дефинитивно треба да и го стават најважното правило за животот (посебно на нас жените): Не трошете време и енергија на оние кои не ве сакаат и кои воопшто не се грижат за вас!!! И посреќни и поисиполнети и со повеќе верба во луѓето и со повеќе леснотија ќе одиме низ животот, сигурно....
„Од денес не може ништо да ме совлада затоа што стравот си замина.Се разделуваме сега,оди во мир и не враќај се никогаш повеќе.Јас сум создадена да бидам среќна.
Љубовџии, али не смееш да се заљубиш во љубовџија. Води љубов со него, уживај додека трае, но не се заљубувај во него. Тој е ничиј и сечиј. Ќр ти подари убави моменти. Не го заборавај, не му се лути. Ти го сакаш како таков. Само памти колку било убаво со него додека траело и задоволи се со тоа. Биди среќна што си била со него. Али не се заљубувај во него.