Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Леле мака жачам со болка периодов. Првиот ортопед не ни стана од стол. Втората едно две движења и ајт на ртг. Сакам асален ортопед:sweat:

Касија likes this.
  2. Bratot

Bratot Форумски идол

Не за џабе рекол нашиов мудар народ дека непланираните случувања често пати излегуваат далеку подбро од планираните.
    Аа изгледа колешката е главен "виновник" за се ова, падна викенд како извинување за киксот :wasntme:

Како и да е ај да наздравиме со бира да има се подобри дешавки во животов :beer:

FridaodaMk and Billy Idol like this.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Jas na drzhavno ko pojdov, imav bolkii i ne mozev da se navednuvam itn, stoev i mi se puli ne me ni pogledna pozadi mi rece da si govnosis cel zivot i mi napisa samo upat za na rengen. :)
    Jas bev kaj eden kiro prakticar ili nz so beshe alal da mu se parite i se, me.opraj ko nov.

SummerGirl and Anie93 like this.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Индивидуално е, јас на 34 немам сè уште ни едно бело. Ко што мразам фризери и фарбање, топ ми е за сега. :D

5. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Блазе тебе (highfive)

Јас на 17 почнав да белеам :(
    @Mrs. right
    Сигурно сум 98% седа, па да соберам храброст во наредниве години, планирам да се откажам од фарбање( на секои 3 недели |( )да испадне скроз моменталнава фарба и да се правам само со прелив. Да не ми биде "бабесто" сива, него со некој бисерен сјај.

Од моето скромно познавање, генетиката има удел во белеење коса. Има смисла, пошо јас влечам жичка по мајка ми. Таа и татко и(дедо ми) на 28 биле скроз седи.

6. KateKane

KateKane Форумски идол

Боже господе колку мразам топло време. А особено, ревносно мразам топло време во Скопје.

Излегов од дома и дури стигнав на работа жива вода се напраив, како ви е убаво да се препотувате и да шетате залепени во алиштата не разбирам.

Ми се повраќа коа ќе ми текне дека иде период од Јуни до Септември. Сакам да се телепорирам на планина некаде без контакт со цивилизација буквално.

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

И јас мислам за белеењето е индивидуално. Дедо ми имал бела коса од млад, не сива туку целосно бела. Мајка ми само еден бел прамен од рани 20ти и толку. Еве 50 пушнува со тој еден бел прамен. Татко ми после 50 почна да шара сивко. Јас уште немам ни едно. А, се сеќавам кога ми велеа "дете имаш цел живот да се фарбаш пред тебе, одма коса ќе ти побели". :D Се фарбам инаку од ко почнав средно. :D

senjorita-v and Kasiopaja221 like this.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Лелееее :o мене па не ми се верува ова како е можно на толку млада возраст. Знам дека има ама пак чудно ми е.

Инаку да, генетиката секако има удел најголем. Па се надевам ќе повлечам од мајка ми.

А некад знам онака да се видам да не има нешто шо не треба, па да испитам ситуација, ама добро е си викам, овие посветлите прамени сепак маваат на златесто, не се бели. :sweat: Пошо баш се двојат некои у нијанса.

@MissChievous исто, нејќам фризери ич. И коа ќе замислам дека фарбата е таква вештачка, па треба да стаиш хидроген и што уште не, коса ми се крева. :| Или мајка ми ќе се фарба дома и ќе замириса на таа бојата, уф прегрозно, не ги можам тие мириси.

Инаку за изглед ок, убаво делува косата ако правилно се негува и сјајна и се тоа, туку сепак природно си е природно.

Или пак к'на да користиме, ама не не, дур можам не би се фарбалa.

SummerGirl and Kasiopaja221 like this.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

@Mrs. right крај на основно/почеток на средно, пројдов низ фаза на фарбање, разни бои, разни финти, па ми се смачи пошо треба нонстоп да се прати и одржава, до тој степен што си реков никад пак у животов освен ако ептен морам.

eliesaab likes this.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Индивидуално е.
    Цела фамилија е со побелени коси од рани и доцни 20ти, освен јас (29 години) и едниот брат (38 години).
    Сите се чудат на кого сме се метнале оти уште немаме бели влакна. :D
    Инаку, за фарбање не мора одма со трајна фарба да идеш.
    Можеш да пробаш со некое од привремените решенија.

senjorita-v, GirlLove and Mrs. right like this.
  11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Welcome to the club :muscle:

Со неполни 37.... Ниту едно бело влакно. Ретко се фарбам. Повеќе сум за шатирање. Маж ми е скоро година постар од мене. Има бели влакна. Му викам - За 5 години ќе мислат дека сум ти ќерка. :lol:

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

GirlLove and SummerGirl like this.
  13. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Време е да почнам да се занимавам со freelance...

Feminka22, Gosh and GirlLove like this.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Освен доктори и пожарникари, според мене огрооомна почит за трудот заслужуваат земјоделците.
    Да работиш на отворено, на жештини, дење и ноќе, да се потресуваш да не заврне град, да даваш пари на машини, за на крај државата што ти ветила дека ќе ти го откупи родот да ти го тури сосе јајца или да ти понуди смешна цена со која не можеш ни трошоци да покриеш
    Па брзаш да продадеш све кај стигнеш оти грозјето, јабуките, сливите ќе ќе скапат, оти не чека. Па нешто ќе продадеш, нешто ќе скапе и ќе фрлиш и ај више срече следна година. И следна година исто срање.
    И све ова за крај да даваме 120 денари за факинг увезени патлиџани. У-ве-зе-ни.
    Такво гадно играње прво со нечив труд, второ со храната што ја јадеме оти патлиџаните, лебот и пиперките не никнуваат директно во Тинекс е нешто пребезобразно.

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Има една 'Муриканка што е дебела, али апла дебела, оти сака да си крка жената. Fat body positivity, и тако то. Реално, мене не ми чуе. Не можам ја некој да му турам со инка у глаата, особено на возрасна жена, нека си јаде, на здравје нека и е.

АМА, дотичнава не и го собира г'зот у авион измеѓу седиштата, нит па логички не и го собира ни у едно седиште.
    И лани имаше нешо се акаше од земја на социјалистичкиве мрежи, па и факинг петиција имаше да не биле дискриминирани дебелите луѓе од авио компаниите, да се правеле пошироки авиони, и да не морале да плаќаат за две седишта...

Еве очекувам да пушти и петиција дека е дискриминирана у ресторан, оти мора да го плати јадењето што ќе нарани четворица, само оти она го мафтосува сама...

Про тип: Јади за една особа, и со рестото пари плати уште едно седиште, а коа ќе ослабнеш, ем нема да плаќаш јадење за четворица, нит па седишта за двајца.
    Нема на чему.

16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Леле знам за која.:drunk:
    Туку дај и ние што сме метро и жилет да пуштиме петиција рафт во продавница да не е повисок од едно метро,:D Е сеа тие високите па нека виткаат кичма јбг.

Друго од таму имам чуено, столовите да се правеле без потпирачи, дури и тие во чекални во здравствени установи. Оти што ги јебеш тие што им треба помош да станат.

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Да бе, се вие дискриминирани, ние високите не сме дискриминирани. Доста виткав и грб и кичма врз водникот во кујната, ако се исправам малку додека мијам садови одма водата лете на сите страни. Нека почнат да праат повисоки кујни. :D

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Точно знам за која велиш, сега е high risk патник и пак вината во авио компаниите ја бара. Последно се лутела оти не ја туркале со количка до седиште. Само не ми текнува дали беше оваа, или друга, ситуацијата е кога мајка за себе и малото дете земала две седишта и девојкава барала седиштето на детето да ѝ го дат неа јер нели, obese и не ја бери, иако женава платила две седишта. Ама можи и друга тик ток инфуенсерка да беше.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Барала и хотелите да имаат пошироки ходници. :D
    Чиста разгаленост.

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

:rofl::rofl::rofl: Леле дури сега го гледам ова.