Леле мака жачам со болка периодов. Првиот ортопед не ни стана од стол. Втората едно две движења и ајт на ртг. Сакам асален ортопед
Не за џабе рекол нашиов мудар народ дека непланираните случувања често пати излегуваат далеку подбро од планираните. Аа изгледа колешката е главен "виновник" за се ова, падна викенд како извинување за киксот Како и да е ај да наздравиме со бира да има се подобри дешавки во животов
Jas na drzhavno ko pojdov, imav bolkii i ne mozev da se navednuvam itn, stoev i mi se puli ne me ni pogledna pozadi mi rece da si govnosis cel zivot i mi napisa samo upat za na rengen. Jas bev kaj eden kiro prakticar ili nz so beshe alal da mu se parite i se, me.opraj ko nov.
Индивидуално е, јас на 34 немам сè уште ни едно бело. Ко што мразам фризери и фарбање, топ ми е за сега.
Блазе тебе Јас на 17 почнав да белеам @Mrs. right Сигурно сум 98% седа, па да соберам храброст во наредниве години, планирам да се откажам од фарбање( на секои 3 недели )да испадне скроз моменталнава фарба и да се правам само со прелив. Да не ми биде "бабесто" сива, него со некој бисерен сјај. Од моето скромно познавање, генетиката има удел во белеење коса. Има смисла, пошо јас влечам жичка по мајка ми. Таа и татко и(дедо ми) на 28 биле скроз седи.
Боже господе колку мразам топло време. А особено, ревносно мразам топло време во Скопје. Излегов од дома и дури стигнав на работа жива вода се напраив, како ви е убаво да се препотувате и да шетате залепени во алиштата не разбирам. Ми се повраќа коа ќе ми текне дека иде период од Јуни до Септември. Сакам да се телепорирам на планина некаде без контакт со цивилизација буквално.
И јас мислам за белеењето е индивидуално. Дедо ми имал бела коса од млад, не сива туку целосно бела. Мајка ми само еден бел прамен од рани 20ти и толку. Еве 50 пушнува со тој еден бел прамен. Татко ми после 50 почна да шара сивко. Јас уште немам ни едно. А, се сеќавам кога ми велеа "дете имаш цел живот да се фарбаш пред тебе, одма коса ќе ти побели". Се фарбам инаку од ко почнав средно.
Лелееее мене па не ми се верува ова како е можно на толку млада возраст. Знам дека има ама пак чудно ми е. Инаку да, генетиката секако има удел најголем. Па се надевам ќе повлечам од мајка ми. А некад знам онака да се видам да не има нешто шо не треба, па да испитам ситуација, ама добро е си викам, овие посветлите прамени сепак маваат на златесто, не се бели. Пошо баш се двојат некои у нијанса. @MissChievous исто, нејќам фризери ич. И коа ќе замислам дека фарбата е таква вештачка, па треба да стаиш хидроген и што уште не, коса ми се крева. Или мајка ми ќе се фарба дома и ќе замириса на таа бојата, уф прегрозно, не ги можам тие мириси. Инаку за изглед ок, убаво делува косата ако правилно се негува и сјајна и се тоа, туку сепак природно си е природно. Или пак к'на да користиме, ама не не, дур можам не би се фарбалa.
@Mrs. right крај на основно/почеток на средно, пројдов низ фаза на фарбање, разни бои, разни финти, па ми се смачи пошо треба нонстоп да се прати и одржава, до тој степен што си реков никад пак у животов освен ако ептен морам.
Индивидуално е. Цела фамилија е со побелени коси од рани и доцни 20ти, освен јас (29 години) и едниот брат (38 години). Сите се чудат на кого сме се метнале оти уште немаме бели влакна. Инаку, за фарбање не мора одма со трајна фарба да идеш. Можеш да пробаш со некое од привремените решенија.
Welcome to the club Со неполни 37.... Ниту едно бело влакно. Ретко се фарбам. Повеќе сум за шатирање. Маж ми е скоро година постар од мене. Има бели влакна. Му викам - За 5 години ќе мислат дека сум ти ќерка.
Господ сите СИТЕ до еден да ве казни што дигате рака на родител, поготово мајка. Сѐ најлошо ви посакувам, стоки едноклеточни https://a1on.mk/macedonia/majki-nap...a9ssr27ZhhmxC61XOa68Bu2TFtWlCI4x6uSC5HDsVX30m
Освен доктори и пожарникари, според мене огрооомна почит за трудот заслужуваат земјоделците. Да работиш на отворено, на жештини, дење и ноќе, да се потресуваш да не заврне град, да даваш пари на машини, за на крај државата што ти ветила дека ќе ти го откупи родот да ти го тури сосе јајца или да ти понуди смешна цена со која не можеш ни трошоци да покриеш Па брзаш да продадеш све кај стигнеш оти грозјето, јабуките, сливите ќе ќе скапат, оти не чека. Па нешто ќе продадеш, нешто ќе скапе и ќе фрлиш и ај више срече следна година. И следна година исто срање. И све ова за крај да даваме 120 денари за факинг увезени патлиџани. У-ве-зе-ни. Такво гадно играње прво со нечив труд, второ со храната што ја јадеме оти патлиџаните, лебот и пиперките не никнуваат директно во Тинекс е нешто пребезобразно.
Има една 'Муриканка што е дебела, али апла дебела, оти сака да си крка жената. Fat body positivity, и тако то. Реално, мене не ми чуе. Не можам ја некој да му турам со инка у глаата, особено на возрасна жена, нека си јаде, на здравје нека и е. АМА, дотичнава не и го собира г'зот у авион измеѓу седиштата, нит па логички не и го собира ни у едно седиште. И лани имаше нешо се акаше од земја на социјалистичкиве мрежи, па и факинг петиција имаше да не биле дискриминирани дебелите луѓе од авио компаниите, да се правеле пошироки авиони, и да не морале да плаќаат за две седишта... Еве очекувам да пушти и петиција дека е дискриминирана у ресторан, оти мора да го плати јадењето што ќе нарани четворица, само оти она го мафтосува сама... Про тип: Јади за една особа, и со рестото пари плати уште едно седиште, а коа ќе ослабнеш, ем нема да плаќаш јадење за четворица, нит па седишта за двајца. Нема на чему.
Леле знам за која. Туку дај и ние што сме метро и жилет да пуштиме петиција рафт во продавница да не е повисок од едно метро, Е сеа тие високите па нека виткаат кичма јбг. Друго од таму имам чуено, столовите да се правеле без потпирачи, дури и тие во чекални во здравствени установи. Оти што ги јебеш тие што им треба помош да станат.
Да бе, се вие дискриминирани, ние високите не сме дискриминирани. Доста виткав и грб и кичма врз водникот во кујната, ако се исправам малку додека мијам садови одма водата лете на сите страни. Нека почнат да праат повисоки кујни.
Точно знам за која велиш, сега е high risk патник и пак вината во авио компаниите ја бара. Последно се лутела оти не ја туркале со количка до седиште. Само не ми текнува дали беше оваа, или друга, ситуацијата е кога мајка за себе и малото дете земала две седишта и девојкава барала седиштето на детето да ѝ го дат неа јер нели, obese и не ја бери, иако женава платила две седишта. Ама можи и друга тик ток инфуенсерка да беше.