Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Жалосно е што се уште има луѓе кои веруваат дека може да се заработи од кликање реклами.

@sj *O* Честитки

2. DS10

DS10 Истакнат член

Грип, настинка, вирус што и да е ме снајде.

3. quattro

quattro Популарен член

Уште 98 дена до Божиќ и 93 дена до Нова Година а веќе почна да ме фаќа новогодишна и божиќна еуфорија благодарение на рилсовиве :rain::inlove::*::coffee:

Утре почнува октомври , времево надвор топло како во пролет, остануваат уште 3 месеци до божиќната и новогодишната магија, се надевам ќе има снег тој период, а не да врни во март..
    IMG_20240930_083839.jpg
    IMG_20240930_083854.jpg

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Од сите понеделници, денес луѓето се најкрш. Не знам како се за нијанса погласни/понапорни/понетрпеливи.

Сонце со дупли заби.

:coffee::coffee::coffee:

Mumoftwo30 likes this.
  5. DS10

DS10 Истакнат член

Следите случајов со бијонсе, диди и останатите срања? Ау јас се запрепастив...

Mumoftwo30, eliesaab and Rozevata like this.
  6. Rozevata

Rozevata Истакнат член

DS10 and eliesaab like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Да се донесе закон ко у УСА за оружје, у Македонија секоја жена да си носи бекатонка у џеб за говеда шо свират. Да ѝ го свирнам на мајка ти шо не те воспитала, коњ еден гаден. Отворил прозори на 0 степени, рокнал Нучи и свири ко вол..

Last edited: Sep 30, 2024
    Mumoftwo30, Gosh, TammiB5 and 2 others like this.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ќе почнат жените масовно да ги убиваат на мажите во Мк. Сами ќе се истребеме :rofl:
    Не сме ние за оружје

Mumoftwo30, blackpanter and Feminka22 like this.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Времево надвор како лажи, седиш на сонце и пак студи. Барем облачно да беше, повеќе ќе се трпеше. :|
    Лето врати се, простено ти е. :?:

10. DS10

DS10 Истакнат член

11. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Не се нормални,господ на помош +

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Најголемо БОГАТСТВО кое може да им го оставите на Вашите деца е неизвалканото презиме, одлично образование и беспрекорно домашно воспитување.

Сѐ друго се само предмети и пари со лажен сјај!!!!!

13. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Има за жал. На социјални мрежи сум начекала некои такви, таму бар лесно си ги истураат фрустрациите и се покажуваат какви се. Посебно грдо и запрепастувачко е кога ќе почнат со колнења "да ти умре најмилото" и слични работи.. Мислам, не личи такви отрови да се фрлаат, па колку и да си гневен. Имало и други работи кои боделе очи.
    И пак не можам да поверувам како излегува тоа од личност која е љубител на животни.

Не можам да го заборавам тоа рандом маче кое самото ми дојде на клупа и во скут ми седна. :inlove:
    Не го ни знаев, првпат го сретнав. Знам дека се плашливи, претпазливи и потешко стекнуваат доверба, ова беше нешто посебно. Сум имала и претходно такви искуства со питоми мачиња, ама ова стварно неодоливо беше. Се понашаше скроз лабаво како моево куче кое има 11 години, и знае како дишам што се вика. Така да ти скокне и да сака цело време да се гали. :inlove:

И да не си обожавател толку, како нема да ги засакаш?
    Само гомно човек без душа можеш да си, да имаш во семејството животни, а да не сакаш ич да се приврзеш со нив, на никаков начин, да не зборам па да си груб, насилен со нив и да сакаш да ги повредиш.. Гниди гнасни.

MeowMeow, nextredstyle and FridaodaMk like this.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Има еден историски лик што сакал животни многу ама денес е познат по друга причина:)
    На Х му почнува презимето.

Тие што шетаат кучиња неодговорно спаѓаат во злобните или? Оти за мене се скоро на исто место со убијци. Можда не толку ама потенцијални.

LiquidLuna and Gosh like this.
  15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

@Munchmallow20 во секое правило има исклучок:D па тие што шетаат неодговорно не ни сакат животни, многу ги имаат од тренд да е расно, па да го силат на други кучиња...мачки.... Јас кажувам за оние што вистински сакаат и се посветени... има разлика

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Секако дека да. Што се друго освен амеби, кај амеби па и злобни. Чим свесно дозволуваш беља да се деси некоја, па и откако ќе се деси пак си ист кретен ко тој еден у комшии болесник.

Не знае он да врзе куче на поводник, го боли кур дали ги загрозува луѓето или другите животни. Не јадел ќотек тој, ама добар ќотек, со збор видовме дека не се разбира. Одамна не сум го видела, не знам ни точно кај живее ропакот.

Herrera, MeowMeow, LiquidLuna and 3 others like this.
  17. Munchmallow20

Јас познавам такви што кучето го сакаат најмногу, не го борат, го хранат со не знам какви специјална курназ храна, ама ако те нападне кучето, ти си го испровоцирал.

Gosh and Adidas888 like this.
  18. Munchmallow20

Па и многу ми се јаки кога плачат оти во такси не им давале да се возат со куче.
    Златен колку време потроши ти од животот да го истренираш прво?
    Никој не е будала потенцијално диво животно да вози во кола два на два простор кај што нема простор да се браниш. Велам диво оти недресирано куче е повеќе волк во себе.
    Тоа инстинкт што толку милуваат да го спомнат е моментална брза реакција и не е нешто разумно или причинско- последична реакција. Фала богу со добар тренинг се потиснуваат тие инстинкти.

А имам и јас во зграда едно магаре, досега трипати нападнало други помали кучиња по комшии, да тужеа, досега ќе го успиеја дефинитивно.
    Имам комшии со пудлица, абе малово е најмилото нешто да го видиш и пред мои очи магарево го фати со заби еднаш.

SummerGirl, Mrs. right and Adidas888 like this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Претеруваат веќе со тие кучињата.
    Зошто се возеле во такси - зошто не се возеле во такси, зошто ги ловеле дивите кучиња - зошто не ги ловеле, зошто го пуштале кучето да трча слободно - зошто не го пуштале, зошто ги продавале во пет шоп- зошто не ги продавале во пет шоп.

Едино шо сфатив е дека на овој народ ништо не му е погодено.

SummerGirl likes this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Абе види, треба да има такви пет френдли такси компании, ама претходно со најава да иде тоа.
    А да плачат ко што викаш дека не дозволува секој да се качи со куче, е дебилно. Тие правила нема кучкарите да ги одредуваат, многу се занесуваат и аздисуваат некои од нив. Ете, има разно разни причини зашто некој не дозволува со куче.

Не е куче за секого и тоа е тоа. Некои од нив самите не можат да се пазат и чуваат, куче ќе чувале и дресирале..

Ме нервира помодарство што стана, или од курч да зимаш такви доминанти раси.. Одговорност нула, ама битно да се чаламиме.