Самоубиство

Discussion in 'Психологија' started by Bright, Mar 16, 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Има, секогаш има. И јас сум мислела за некои мои проблеми така ама имало решение секогаш. Ако сакаш можеш да ми пишеш.

Nausicaa likes this.
  2. Sweety pie

Sweety pie Истакнат член

Ti blagodaram

Wideperpetual and makakosi like this.
  3. Eunoia

Eunoia Истакнат член

За што ти треба помош? За што чувствуваш притисок?
    Крени глава и чекори ако треба и сама. Не ти треба поддршка од никој. Доволно е ти да веруваш во себе, и кога тогаш ќе ги најдеш и твоите луѓе. Пронајди си нешто што те исполнува и бирај себеси да се гледаш поинаку.

4. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Сеуште ги имам деновите, кога имам лоши мисли, мисли на борба со самиот себе, борба да кренам рака на себе, но си велам, чекај, застани, има уште надеж.Но тешко е, некогаш едвај се справувам сам со себе, но тоа е, лошо почна годинава, лошо и ке заврши, животе ме уништи тотално...

FlirtBerry, Mari7 and Eunoia like this.
  5. Mari7

Mari7 Активен член

Мое мислење е дека самоубиството не е решение туку трагичен крај на момент во кој човек не гледа излез.
    Многу луѓе барем еднаш во животот помислиле на смрт или си поставуваат вакви прашања,особено кога се под голем притисок,болка или осаменост. Тоа не значи дека сакаат навистина да умрат,туку дека сакаат да престане болката што ја чувствуваат.Сум ги имала и јас тие црни мисли порано и мислам дека во такви моменти разговор со блиска личност може многу да помогне.
    Понекогаш е доволен еден искрен разговор за да се отвори нов поглед кон светот.Животот знае да биде тежок и неправеден и суров,но чувствата се менуваат,дури и кога ни изгледа дека никогаш нема да биде подобро.Секогаш кога ми е многу тешко се навраќам на моменти кои сум мислела дека е крај и нема да ги пребродам а поминале и сум ги пребродила,ќе помине и ова…Одлука донесена во најтемниот момент е одлука без можност за поправка а болката не завршува со еден човек,таа само се префрла на другите кои не сакаат.Животот е борба,но силата e во тоа да не се откажеме.

6. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Верувам дека не постои еден човек што не му поминала оваа мисла низ глава. Вклучувајќи ме и мене. Самоуиството е само лесен и многу себичен излез од проблемите. Не размислуваш за како би направил да се осеќаат твоите блиски. А истовремено грев е. Мене ме спасија тие две помисли: првата е дка не можам да им го направам тоа на моите бидејќи сум им единствено чедо, и која сум јас да си го одземам животот што Господ ми го дал? Он ми го дал, он ќе ми го земе.

EvAngelos likes this.