Светли прамени

Discussion in 'Коса' started by Annie.mk1, Jun 2, 2011.

1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Имам кафена коса, па планирав малку да ја осветлам со праменчиња кои ќе бидат посветли 2-3 нијанси од мојата природна коса.. Дали некој ја осветлувал така косата ?!.. И дали имате некој совет за тоа? :) :) Дали да ја осветлам или не ?! ;)

2. Linn1

Linn1 Популарен член

Јас пред 2-3 години си купив фарба, ја начекав мама, ја натерав да ми стави прамени, таа без убаво да размисли се согласи. А замислетеееее :clap: :clap: Фарбата беше...ПЛАВА

БРАВО ЛИНН,БРАВО :bow: |( |(

И така си бев како
    Циганка (нека ми простат, ама озбилно бев таква)

И целата портокалова си шетав до пред некое време и за првпат во мојот живот се каам за нешто што ми го дозволила мајка ми. :lol:

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Хехехехехеххех се надевам дека сега ти се врати во нормала ??? :D :D :D :D :D

Инаку јас не сакам да правам ПЛАВИ прамени туку така посветло кафени ...Затоа и го избрав овој период од годината, па и да се утнам да падне бојата до септември хехехехех :D :D

4. la-chicka

la-chicka Популарен член

Прамени во овој период ми се баш супер, и даваат живост на косата :) Да си направиш :)
    Совет: Никако сама, на фризер за да испадне како што треба... Сама неможеш и незнаеш така ко на фризер што прават (да не испаднеш после циганка ко Лин :D )

Linn1 likes this.
  5. Alanna

Alanna Популарен член

И јас сакав едно време да си ја осветлам малце косата со посветли прамени....ама за жал ме предомислиа :)

6. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

И јас сакам да си извадам прамени ама плави, но никако да се одлучам кога :) Иначе ти препорачувам да си отидеш на фризер па таму ќе те направат како што сакаш ти за секој случај, да не утнеш нешто сама :)

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Анки и тука можеш да си најдеш по некој совет kosa/satiranje-t2079/ а инаку за мене знаеш дека секогаш сум ЗА медова боја светли прамени на твојата типична кафена коса :)

8. Linn1

Linn1 Популарен член

Хаха готово. :lol: Добро е што косата ми расте бргу инаку.. :whew:

Annie.mk1 likes this.
  9. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Да да.. Секако дека ќе одам на фризер ако воопшто се одлучам да си ја осветлам косата хахахахаха :D

10. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Јас исто така еднаш се шатирав...со бланш...и после со жолти прамени се шетав... :rofl: важно помина и повеќе у живот ја да се шатирам(поарно ќе се шутирам :headbang: ) невр аген
    Заврши кариерата на шатирањето

11. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Имам во план одамна да си направам посветли прамени.
    Имам костенлива боја на коса, и сакам да добијам некоја карамел, мед нијанса, ама да почне од пола коса па да се осветлува како што оди кон врвовите.
    Еве нешто вака
    [​IMG],
    само да не мава толку на плава доле.
    Како да го постигнам ова, со фарба или? Колку зимаат на фризер за нешто вакво?

12. AmandaS

AmandaS Истакнат член

јас сакам вака ко на сликава да ја правам. :inlove:
    па ме интересира дали некој знае како тоа се постигнува? :angel:
    секако дека ќе отидам на фризер ама глупо ми е зашто не знам да кажам ни што барам :)
    а со слики, списанија или usb на фризер да идам некако глупо ми е :D

13. VampireGirl

VampireGirl Истакнат член

Како помала имав прамени во плава боја. Ми ги правеше тетка ми, и прилично бев задоволна. Имам темно кафена боја на косата, па супер ми стоеја.
    Сега чекам да ја опоравам косата од пегли и фенови |( па да ставам или посветли прамени, или во црвена боја. Или пак можеби и во некоја друга боја.
    Во секој случај, НИКАКО не си правете прамени доколку косата ви е оштетена, од нив може уште повеке да ви се оштети и ќе изгледате како...незнам збор :D

14. UnusualGirl

UnusualGirl Активен член

И јас сакам да си направам светли прамени, имам кафена боја на коса е сега малку ме кочи моментот дали е исто како при шатирање, односно дали доколку после одредено време доколку не се направат нови прамени би се познавала разликата? Страв ми е да не изгледа нападно, иако не би требало, планирам прамените да бидат само неколку нијанси посветли од мојата природна боја...има некој вакво искуство? Совет? :)