Сина коса

Discussion in 'Коса' started by 3m43, Mar 9, 2013.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Многу ми се допаѓа трендот со пастелна боја на косата и коса во боја различна од стандардните (под стандардни мислам на природните - кафеави, руси, црни, црвени нијанси). Конечно доаѓа до израз храброста за поразлично. Уште подобар е фактот што наидува на огромно одобрување од страна на поголемата популација. Ова важи за западните земји, овде немаат многумина усул за да си премолчат нешто што нив не ги засега.
    Да не беше во прашање голема трпеливост и оштетување на косата ако се направи наеднаш трансформацијата, веднаш би направила.
    Но, пред се' е недостатокот од фарба различна од стандардните на нашиве пазари. Би направила трансформација но после пребарани 3 градови во македонија, почнувам да се откажувам. Не би сакала да порачувам преку интернет зошто заедно со поштарина ќе ми биде поисплатливо да си купам 3-4 перики отколку материјал за еднократно фарбање, а такви нијанси бараат одржување. Во фризерските салони немам многу доверба, затоа и не ги земам во предвид.

Ги поздравувам сите со нестандардна боја на коса. ;)

Last edited: Aug 12, 2015
    the.vampire.girl likes this.
  2. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

каде низ скопје можам да најдам син колор шампон или лилав? барав низ битола син нема,а лилав имам најдено?
    но мојата коса е темна и незнам дали би ми фатил..

3. fighter

fighter Популарен член

Јас порано икав сини прамени,ги правев со некоја смеса...не памтам како се викаше,тоа не беше ни фарба ни колор шампон.Ама тоа го нема во МК бидејќи го набавував додкеа живеев во странство.
    Инаку го обожавам трендот и те како би ја офарбала сина цела коса...ма мислам дека тоа утре ќе го сторам.

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Џенскии , а да ми кажете вие што сакате да се фарбате сина цела коса ке ја фарбате или ? и каква би е сегашната боја на коса . Фалаа :* Ааа и ако знаете добра фарба сина кажете . :!:

5. Wild Ones

Wild Ones Активен член

Обожавам сина косаа, се надевам еден ден ќе ја имам :emo:

6. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Јас планирам да ја фарбам косата сина, розева или виолетова, но малку ми е страв да не ја оштетам многу... На тие што имате потемна коса, прво треба да ја бланширате, па потоа со колор шампон. Иначе другарка ми имаше омбре и купи виолетов и розев колор шампон од зелен пазар за 150 денари.

7. Winter Lady

Ауу ке чекам слика.Сакам и јас ама ке почекам уште некој месец или сепак не :?: бланш не ставам вече никогаш во мојот живот.Едвај ја оправив косата.Колку и држи колор шампонот и каква боја се офарбала.Само со колор шампон или ке ставаш фарба некоја :D

8. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Треба прво со мама да зборувам да видам дали ќе ми даде затоа што и она не сака да си ја оштетам.:wasntme: Инаку она ја бланшираше прво, па потоа само со колор шампон. Бојата паѓа со секое миење, би требало да стои 3-4 недели, а можеби и повеќе, зависи колку често ја миеш косата и како. Прво беше розево офарбана и кога и падна бојата се офарба виолетова. :D

9. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Карлеушиии.Жити се кај отидовме,кај ке стигнеме... Свашта (facepalm)

10. Winter Lady

Секој со свој вкус и стил , не ти се допаѓа игнорирај не те тера некој на сила да те направи Карлеуша.(facepalm)
    Ако ставам убедена сум дека јако ке ми стои , каква било боја :inlove:
    @MermaidKiky Каков колор стави ако можеш името да ми го пишеш.
    И сега и падна цела , воопшто ли нема розево и за колку време неа и излезе. ;)

11. kim.k

kim.k Популарен член

Карлеуша бе...(facepalm) Нит ја сакам, нит ја слушам, нит знам каква и е косата.
    Иначе браво за сите што имаат храброст, многу ми се свиѓа :)
    Јас сакам сивкаста, што би рекла мајка ми ко баба побелена :D ама како што ми е црна коста ќе ја упропастам со бланш сигурно..па немам баш храброст сега :lol:

BojanaLegija and Jordanovska-K like this.