Скржави луѓе

Discussion in 'Психологија' started by smiley22, Apr 11, 2012.

1. daks

daks Истакнат член

незнам дали е скржавост, ама јас не сакам да трошам пари за безпотребни работи :) на пример имам другарка која троши пари колку само да ги потроши и ќе ги потроши за глупости зошто како што вика ЈА БЦКААТ во џеб :lol: :lol: :lol: јас многу испланирано ги трошам. општо за повеќе работи сум таква :) хахаха

2. bambuca

bambuca Истакнат член

3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

[​IMG] дедо ми е невидено скржав човек :devil: .

4. poenta

poenta Форумски идол

Скржавоста може да се прифати и како позитивна особина кога станува збор за разумно трошење на пари.
    Подобро плански да се троши,отколку да се купува непромислено и непотребни работи.

5. Agatha

Agatha Популарен член

Едно е да трошиш плански, а друго е да си скржав па дури и алчен да имаш ти се, а друг ништо. Од таквите пати светот

hermosa likes this.
  6. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Мρазам сκρжави луѓе, да останеш без нешто за да го дадеш на дρуг, ρетκо κој го пρави и јас не би го напρавила тоа, но не значи деκа сум сκρжава! Под сκρжавост подρазбиρам неκој κој κолκу и да има да ти даде и пρитоа ништо да не загуби, а не ти дава, или паκ од оκρугло па на ќоше ти го зема тоа што по пρавило ти пρипаѓа на тебе. Или човеκ κој се истуρа од паρи а се жали "немам немам без паρи сум" само за да мислиш деκа нема во случај да не му побаρаш неκој динаρ на заем. Е тоа веќе не е само сκρжавост туκу и себичност. Од дρуга стρана паκ и потρебно е да бидеш малκу сκρжав, таκа луѓето повеќе ќе те ценат и не сеκој ќе може да ти се κачува на глава и исκоρистува. Аκо пρемногу даваш фаκт е деκа нема со добρо да ти се вρати. Не сум песимист само κажувам што е пустата ρеалност...

hermosa likes this.
  7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Не мислам добро,лошо мислам,ги мразам таквите

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Кога имам можност да подарам или позајмам нешто, не гледам причина да не го направам тоа. Но има луѓе кои иако имаат можност, немаат желба да излезат во пресрет на некој. Себичност, мислат дека нешто ќе изгубат со тоа. А има и таква врста луѓе кои помагаат на други но после мрморат зад грб. Човек кој вистински и со љубов дава од себе, задоволен е и кога нема да добие ,,фала''.

SummerGirl likes this.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Имам во фамилија луѓе кои имаат пари, ама скржави се. Кај и да одат, гледаат да поминат поевтино. Мислам на поводи - родендени, свадби, и сл. И ги потценуваат оние што немаат како нив.