Снаи и золви

Discussion in 'Брак' started by tocka, Jan 28, 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Нема што да и нудиш опции.
    Ако бесрамно ви побарала директ без ваше прањаше , што и треба за бебето, тогаш од старт си кажувате до толку е буџет и нема што повеќе од дискусии. Ако сака поскапа, дајте и пари и нека си додаде.

2. nice-girl

nice-girl Популарен член

зошто вие да и купувате количка не ми е јасно? , нека си купат они самите а вие само пари колку мислите дека треба кога ќе се роди бебето.

Gosh, Panda00, nextredstyle and 2 others like this.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Бога ми ДА, јас баш очекував дека ќе се дружам со неа и ќе си пијам кафе... Ама онаа во новчаникот ме гледа т.е како АТМ.

Нема проблем. Купено!!! :rofl::rofl::rofl:

Не, не барам совет, само така искоментирав од револт, пошто се случи вчера тоа.
    Инаку не, немаме никаков проблем, бар јас така мислам, како снаа сум и помогнала и повеќе од колку што треба, не се жалам, ама од кога престана брат и да и купува што таа сака почна со себично однесување.
    Потенцирам, престана да и купува што таа сака кога стапивме во брак. Секој си има трошкови.:|

Таман си е она 26г, мажена, на прагот кон стварање на фамилија е. Инаку нон стоп во устата и е коментарот дека јас му забранувам на брат и да и купи тоа што сака она.
    Она може да побара и стан во Солун и ако не и се купи тоа да се расправа со сите.
    Разгалено детиште е, омажена во фамилија каде што 10денари се ценат, баш тоа е правилно во овие луди времиња и каде што не се расфрлаат со пари за било што.:)
    Инаку да, јас така не би ни помислила да правам список на подароци кои што сакам да ги добијам кога ќе сум бремена. Разбирам хормони, ама не претерувај.

Така и планирам.
    И количка од 10.000 и од 42.000 исто ќе возат. Нема поскапата сама да вози...
    Инаку нема срам ни перде. Мисли дека брат и е банкомат и што сака тоа да и купува. Пробав со убаво да и објаснам дека прво имаме трошкови за свадба, друго плаќаме сметки во станот, па во станот во Шведска, сметки таму...:?:

Прво и јас така бев искоментирала па после добив повратен одговор дека брат и како брат треба да купи нешто значително за бебето, не можело тој со 100 евра да ја помине.
    Не дека нема да и се купи, ќе се купи секако нешто. Бев и понудила златна нараквица и одма ме пресече, не, сакам количка од вас, кревет сет со додатоци од незнам кој, добро викам, а пелените валда сами ќе си ги купувате.(facepalm)

tanjita, nextredstyle and MiloMalo like this.
  4. Hoping

Hoping Популарен член

Значи ти си најдобра снаа, грижлива и повеќе од што треба а она е разгалено детиште, претерува и се што е негативно. Што толку ти згрешила да ја оговараш на форум?

eliesaab, forumce and An-na like this.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Не знам зошто толку тебе ти пречи што ЈАС ја оговарам на форум?!
    Не ја објавувам јавно со име и презиме која е. Која е поентата со коментарот?
    Инаку да, баш сум грижлива снаа ако те интересира, а таа разгалено жениште, пошто не е веќе дете, не барам јас од луѓе да ми купуваат што МЕНЕ ми е потребно, сама си го овозможувам тоа пошто работам од мои 17г па се до 27г и понатаму и не чекам на луѓето.

Поентата на мојот пост беше тоа што некој, т.е сестрата на мм има нереални барања и баш ме интересира дали некој си има работа со таква золва!
    Ако ти пречи тоа што го споделувам, т.е го оговарам не ме цитирај, игнорирај ме. Easy thing.

6. Hoping

Hoping Популарен член

Нема што мене да ми пречи или не.
    Очигледно ти имаш личен проблем со неа и еве ако некој знае попаметен совет нека ти пише.
    Ти си во брак со маж ти. Не со сестра му. А ако тебе уствари ти е проблем тоа што маж ти различно размислува од тебе во однос на тема финансии и сестра му тогаш не ти е проблем сестра му.

eliesaab and JasBee11 like this.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Не, немам личен проблем.
    За размислувањето имав наведено горе детално, па меѓу редови прочитај.
    Не се објаснувам повеќе.

8. Dentina

Dentina Форумски идол

Факт дека имаш личен проблем : ја викаш разгалено жениште, знаеш повеќе од просечно за сватовите и мислиш дека го 'возела' и користела маж ти, па ти го 'превоспита' подоцна.
    Ако тоа не е лично, не знам што е.

eliesaab, EnaEnA30, baby-star and 8 others like this.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

А има асолна количка за 10.000 денари?
    И Зашто ти смета да и купите количка? На крај краева сестра му е на мажот ти.
    Ти смета цифрата или дека воопшто побарала? Утре и внучето ќе му браниш да го гледа?

EnaEnA30, An-na and JasBee11 like this.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

:rofl::rofl::rofl: Ај така нека биде, џабе објаснувам, подалеку од нос не се гледа!

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Или јас шпански пишувам или ти не знаеш да разбереш македонски пошто гледам на кое ниво си разбрала!

Isabel likes this.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Може нема за 10.000 ама до 20-25.000 се наоѓа. Реално 40.000 е многу.
    Јас би и дала поклон 20.000 а она да си доплати

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не е некој проблем да се крева џева. Се договараш и крај.
    Инаку во секоја фамилија така се купуваат работи.

JasBee11 and Milkiway like this.
  13. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

40.000 е повеќе од просечна македонска плата. Не зезајте. Барем јас, кога веќе бирам би прашала колкав буџет може да одвојат за подарокот.
    Основна култура

mama11, 1209, Isabel and 21 others like this.
  14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Јас не негирам да се купи, барам да разбере дека моментално сме во огромни трошкови и да не прекоментира или се лути ако добие нешто поефтино од посакуваното и дека 1000мкд ми значат и дека ЌЕ И СЕ купи тоа што сака, ама не со таа цена, ќе се гледa поефтина варијанта, а тоа дека јас ќе забранувам да го гледа внучето, @nena2010 валда возрасна жена си да се свестиш што коментираш!

15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

40к е аздис ама не мора да се крева галама за тоа.

Маж ти шо мислење има , сепак му е на него сестра?

16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Исто мислење делиме. Многу пари се тие, не сме во можност да дадеме толку пари за работа што ја има и поефтино! (свадба спремаме, кујна нова местиме во станот и плус трошоци)
    И кажа дека се тоа многу пари и да си одбере поефтина и на крај излезе во нејзината глава дека јас не му давам да купи. |(

nextredstyle likes this.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Што коментирам? Дека од мува правиш слон. Она може и со дијаманти да сака, ќе и купите колку можете и ајт. Аки не и се свиѓа, ќе ја вратите и готово.

eliesaab likes this.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Само на Балканов нормално е синот ( кој патем е во брак) да си ги даде и бубрегот и крвта на мајка му и сестра му, ама да беше обратно, жена му (членката) да побараше количка од 40 000 од него или од золвата, ќе ја распнавте како Исус Христос. (facepalm)

LaTama, Gosh, mama11 and 21 others like this.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Па видете брат си е брат, сестра си е сестра. Ама оваа аздисала богами. Најверојатно членката нервозата си истура тука како многу што се жалат од свекрвите. Ова вам нормално ви е?
    А богами јас како да не живеам во МК, мајке ми 40 000 не се ништо тоа е повеќе од просечна плата во МК. Сега ова и текнало, после за прв роденден ќе бара може кола да му купат.
    Не знам вие што добивате од блиските за родено дете ама ниту јас ниту никој од блиските не не дарувал со толку голема сума, не дека немале ама секој си има трошкови и семејство.

grungy, mama11, christinnn and 16 others like this.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Abe ajde. Shto ako e sestra? Eve na maz mi bratot ne kupuval takvi podaroci, plus pa tolku ogromna suma, ni nie isto. Ne preteruvajte. 40 000 denari za kolicka e mnogu. Ima i poevtini.

Gosh, mama11, Isabel and 11 others like this.