Ти ќе си седиш мирна ако некој гледа да го искористи максимумот од тебе од фамилијата? Не знам од кај заклучи дека не ја сметам за фамилија!? Од тоа што дадов 200€ а не 1000€? Така ги делиш луѓето ти кој ти се фамилија или не? Значи да знам веќе, тој што дава повеќе пари ми е близок, тој што не дава не го ни погледнувам. @Adidas888 Изгледа гледа кој е близок кој не е по џебот.
Да, ако беше таква без осет! Не се прашувај и одговарај во мое име, некои од нас гледаме подалеку од носот.
Тогаш не оди далеку. Тргни од себе каков човек би била ти, штом најблиското би го изложила на тапет на форум да кажуваат колку е себична, без осет, ненормална, ваква онаква. Секоја чест, штом би дозволила за една количка од 40 000 да ти се вреѓа најблизок род за да те поддржи. Можеби исти сте. Затоа не се трпите
Може би, само што јас не просам по роднините асортимани, јас си купувам сама. Ако мислиш дека 40к е мала сума оди дади ја и после крпи облека.
Мене сестрата на мојот сопруг од ден еден не ме сака затоа што сум албанка ,на почетокот се нервирав сеа не и се замарам нека крши главс и така се гледаме само по родендени и некогаш ретко ако дое на гости ама тоа фала богу па ретко е.
Трета рака количка ќе земам, од дај не фрлај ќе чекам ама не ставам некој во ситуација да ми купува и да очекувам. Безобразие.
Си купуваш сама од парите маж ти што ги заработува дур вози камион у странство а ти си ја држиш по цел ден у Мк и од досада окапуваш на фемина во потрага по виртуелно тапшање по рамо? Истиот тој маж кој те запросил по 3 месеци и со кој дали и месец дена си била заедно а другото е врска на даљина кај што он рнгачи а ти трошиш пари и измислуваш приказни на форуми? Ајде еден најдобронамерен совет, седни и размисли како во иднина, знам дека ти е супер сега да трошиш парите од маж ти без никакви обавези, ти тука, он у странство, ти му раководиш со финансии и му оговараш фамилијата од што не знаеш што со себе, ама стави прст на чело како во иднина ќе гледаш деца сама, или па како ќе издржите со мк плата ако се врати од странство, не да си измислуваш работи само за да те тапшаат луѓе по рамо само за да ја плукаат сите золва ти која очигледно не можеш да ја поднесеш. И памти малку што си фантазирала по темите, не еднаш едно, друг пат друго, трет пат трето.
Ако мислите дека работа во странство по дифолт ќе значи лесен живот таму или тука, ептен грешите. Кај и да одиш, трошоците ќе те пратат. И да сакаш да раздаваш пари по народ, нема да можеш секогаш. Што се објаснуваш уште? Божем овие кои ти се контраат си ги обожуваат золвите, а само ти си „лошата“ снаа.
Не сеа излезе дека и парите на мм ги трошам. Банкарки доста имало, освен ʼлошатаʼ снаа излегов и нешто друго… Ама ај нека е такa, членката нека ракоплеска и нека учи од мене како да живее со парите на мажот и нека шири дипломатии! Се гасам од темава, веќе предалеку отидоа со навреди.