Снаи и золви

Discussion in 'Брак' started by tocka, Jan 28, 2011.

1. Hoping

Hoping Популарен член

Јас не гледам дека се жали само туку бара совет и мислења.

KiT likes this.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Добро, ако не ја знаеш целата ситуација, не треба ниту да коментираш.

3. Hoping

Hoping Популарен член

Јас коментарам тоа што го читам во темава. А ти ако си имаш свои други проблеми тогаш на погрешно место си за решавање.

KiT likes this.
  4. Mumoftwo30

Оф леле, ај одмини ме те молам. Јас сум скоро па сигурна дека не си била во ваква ситуација за да знаеш како е, и фала богу што е така. Зошто друго мислење ќе имаше.

5. Hoping

Hoping Популарен член

На памет си збориш

6. KiT

KiT Популарен член

Ама јас кај моите неможам да одам, ниту пак ќе ме помогнат финансиски.

Баш така, мора да си го кажам проблемот или некој го сфаќа како жалење, за да добијам некој совет или мислење.

JasBee11, Hoping and Mumoftwo30 like this.
  7. Mumoftwo30

Секогаш добиваш совет и мислење, скоро од сите, на крај ти сама одлучуваш.

eliesaab, SummerGirl and KiT like this.
  8. KiT

KiT Популарен член

Фала ви друшки :inlove:

JasBee11 and Mumoftwo30 like this.
  9. ani23

ani23 Популарен член

И со оглед дека знаеш карактер на маж,свекрва сите, што ке правиш понатму со твој живот ????Сум живеела и во заеднца,и знам како е,и знам како е да не те прибираат дома.Разбирам целосно,ама што ти е планот за понатаму ???Додека си млад полесно се носат одлуки,не викам развод,и плус повеќе си способна за работа,тешко ако некој снеможе или се разболи.Ова и се случи на моја пријатека во заедница,мажот не и даваше пари за операција од тие заедничките.БОГ НА ПОМОШ ,да те чува и тебе и деца.Со помин.

10. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Здраво.
    Имам пишувано наназад за проблемите што ги имав со снаата и моите. Излегов од таа куќа, под кирија сум и освен со помалиот брат и татко ми со другите немам контакт никаков. Татко ми почна да зема некоја пензија и ме помага по нешто, иако не е потребно, сепак фала му. Мајка ми на почеток ми ѕвонеше пошто роднините и комшиите наводно прашувале кај сум била, па почна да ме фаќа на финта демек е болна да се вратам, нормално не попуштив, не сум глупа. Брат ми дојде пред 1 месец наводно да се извини и да се смири ситуацијата, е тука бев малку груба и не сакав да разговарам и му кажав ако не си оди дека ќе викнам полиција.
    Ќе правеле крштевката на детето на 26 јули и иако ги избришав од социјалните мрежи сепак и тој и снаата на инстаграм ми пратиле слика од покана и срцепарателна порака во смисла "тето те покануваме.. "
    Не одговорив ништо, но денес пак пишале да го потврдам присуството.
    И не знам што треба да правам, еднаш ги видов во Рамстор од далеку и се натажив. Со брат ми сме мала разлика, се делевме заедно, сега тој има дете јас тоа дете еднаш го немам земено. Ни кога частеа не отидов, иако ме викаа моите и тогаш. Татко ми вели дојди поседи 1 саат и оди си ако не се чуствуваш убаво, но сепак не знам. Моќна сум да купам подарок и да отидам, но после се, не знам како би било тоа ..

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Да одиш, детето не е виновно за ништо.

12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Кога веќе си се тргнала, тргни ги и од срцето и не им се појавувај. Не се вредни да им попушташ.
    И немој да ги штитиш пред други. Ако те сретнат и прашаат зошто си заминала, отворено кажи им.
    Постои можност твоево „семејство“ наоколу да шири лаги за тебе. Треба да бидеш спремна.

_Vera_ and @crnaovca like this.
  13. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Убави пишаа пред тебе, а што е криво бебето што возрасните си имаат меѓусебен проблем?

Зарем вечно да се лути, иако има целосно право да се лути. Моментите во животот не се враќаат и нема реприза. Нека стисне заби, колку еднаш да го види бебето и да го подржи во раце. Па нека се лутат пак. Крв е тоа, не е бебе на најголем душман. Ти ради проблем со снаата не би сакала внукот никогаш да си го видиш? Секоја ти чест.

JasBee11, anggell, IRBBB and 3 others like this.
  14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Ако сакаш да одиш оди..
    Може си ја сфатиле грешката, ако сакаш и ти и тие да останете во добри односи слободно можеш, само немој никогаш повторно да живееш во заедница со нив..

15. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

@m.m12345 Јас како што се сеќавам, брат ти имаше кренато рака на тебе.. тие можеби сега се смириле и се во друг филм со бебето (нормално) ама јас не би можела да заборавам такви грди постапки. И не се сложувам со другите - да бебето не е криво секако, ама бебето не разбира што и зошто се случува а секако контактот со бебето секогаш ќе си зависи од родителите, па не мислам дека врз основа тоа дали го сакаш бебето треба да одиш или не.
    Според мене, треба да одиш ако си им простила како се однесувале спрема тебе додека си била таму. Не прочитав дека се потрудиле да се извинат или дека некој се кае за нешто, туку повеќе ми делува да се зачува образ пред народот.
    Јас не би одела ако сеуште чувствувам горчина и ако реално не планирам да градам однос во иднина со нив базирано на тоа како се однесуваат и тие.
    Нема зошто да бидеме сентиментални - секому според заслугите.

16. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Ја мислам да го послушаш татко ти, некако разумен совет ти дал. Идеш, атер за детето нормално, ако почнеш да се осеќаш непријатно заминуваш и тоа е тоа...

Orthophill, JasBee11, IRBBB and 5 others like this.
  17. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Според мене,

Не знам дали сме свесни дека правиме муабет за истите луѓе кои ја доведоа девојката на раб да размислува на самоубиство, поради кои и беше загрозена физичката и психичка безбедност, како и безбедноста на миленикот,

И која е поената да се глуми на крштевка, ако во суштина спротивната страна се нема променето и ја вика само колку да не ги озборуваат комшиите и соседите? :bug:

Детето не е виновно, но не е ни таа. Just a reminder дека oвде не станува збор за некомуникација од обична расправија или горделивост.

@m.m12345 Имаш целосно право да одлучиш како сакаш и притоа да не се чувствуваш виновнo, без разлика која ќе ти биде одлуката.

Прави само она што ти носи мир и како најсигурно ќе се чувствуваш :f:

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Да беее
    Од коа беше присилена да одиш под ќирија сеа мила златна тетко
    Немој да си отишла
    Они одлучија уште пред да се роди тоа дете дека ти и кучето сте вишок
    И од коа си добија шо си сакаа сеа арна си
    Арна си оти се изсели,врати се назад да видиш како шамар ке ти фукнат
    Немој да одиш и немој да ги криеш коа ке прашаат човеците зошто се изсели
    Тоа се стоки шо не,се мењат
    И брат и снаа и мајка и татко сите топтан да ги избришеш ако сакаш да не завршиш на психијатрија
    И татко ти ке те помагал
    Шо не се изселија брат ти па нив нека ги помага
    А да беше обратна ситуација мисчиш ле дојдеа они кај тебе
    Шо не те викнаа до сеа дома дојди тетода го видиш бебето туку сеа за пред човека видејте ме хепи фемили и твоите се исти ко нив

Last edited: Jul 8, 2026 at 1:01 AM
    ocicka2014, fana, Tanjamm and 26 others like this.
  19. mom to be

mom to be Истакнат член

Ако сакаш да го видеш внучето и за негова чест оди на крштевка.Прави како што срцето ти вели.Верувам дека е тешка е одлуката .Тие ти се семејство на крајот на денот.Нивното однесување кон тебе беше неприфатливо,но можеш да имаш формален контакт,можеби со тек на време ќе се подобри.Искрено се надевам дека ја сфатиле грешката и ќе се потрудат.И знам дека сакаш да го видиш внучето природно е.Искрено јас би отишла во црква на самиот чин крштевка,а за прослава би размислила

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас би пратила поклон по брат ти помалиот а не би се појавила.

riba79, eliesaab and JasBee11 like this.