Снаи и золви

Discussion in 'Брак' started by tocka, Jan 28, 2011.

1. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Строго раѓање само ако мажот има
    Стан на водно
    Ролекс
    И приватен авион

2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Да. Така некако. Рекив погоре дека не сум за такво нешто. Ама тоа си е нивно мислење.

Јована Јеремич :D
    Свекоров и свекрвата едвај имале пари за кирија и едно дете, ама сите имале по две деца, па ај и они, во СФРЈ живееле. Никој не бил тогаш милионер освен неколку директори на државни фирми. Значи популацијата требало да биде многу мала од тогаш до сега.

Mumoftwo30 likes this.
  3. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

(facepalm)
    Како извртувате.
    И што толку сте се загрижиле за туѓи одлуки? За наталитетот многу ви е грижа гледам. :?:
    И ја нема деца да имам ни па морам да образложувам зашто и мило ми е што новите генерации не потпаѓаат лесно под туѓи влијанија.

Gosh, JasBee11, Adidas888 and 4 others like this.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Коа веќе оф топик муабети паѓаат: шо ве тригерна муабетот на @Munchmallow20 ? Така смета дека е најдобро за неа и нејзиниот живот, каква врска има со вас, вашиот живот, вашето искуство, вашите одлуки? Ќе праи како што сака да праи, искрено, апсолутно ми е замисливо дека може и нема да има дете ако смета дека не е спремна од било која причина. Буквално нема ништо чудно тука, не знам што запрепастувачки невистинито кажа.

Исто така, замисливо ми е да нечиј приоритет му е дете да има, макар и да се гужва во заедница. Желбите и можностите се ставаат на вага, не ме чуди некој што само сака деца, да има да прифати живот во заедница. Ништо запрепаатувачки нема ни тука, со тоа што ќе нагласам дека е неповрзано со тоа каков родител си, многу покомплексно е мерилото.

Како и да е, во животот ништо не е сигурно освен раѓањето на дете. Родено е и нема враќање назад. А можеш да го родиш во најсовршени услови и тие услови понатаму да се променат. И да немаш претерано многу избор да пребираш. А може и да го родиш во најнесовршени услови и тие услови понатаму да се променат. И да го имаш целиот избор на светот.
    Е тука нема мудрување предвремено, бидејќи не знаеш иднината што ќе ти донесе.

5. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Па за тоа и зборуваме цело време.

6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ќе го родам и кога на 12-13 години како тинејџер ќе си сака соба, приватност, компјутер, пари за екскурзија, ќе му речам абе ја битно те родив, каква соба какви бакрачи. У дневна ќе спие, пред мене нека се пресоблекува. Ау пари ќе трошам на него, како да не.

7. MissChievous

Ако зборуваш за свесно донесени одлуки во МИНАТОТО, значи не зборуваш за можни идни сценарија.

Mumoftwo30 likes this.
  8. Moon&me

Moon&me Истакнат член

До кај одиш со муабетов и ти не си свесна

anggell, eliesaab, DarkStormm and 2 others like this.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Ќе си најдеш рчка со золвата/деверот/свекорот/свекрвата и ќе им го загорчиш животот за да си отидат. Problem solved

Nausicaa, Gosh, CameliaMiller and 7 others like this.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Детето е дете добри 20 години плус минус дур студира одговорност е да му обезбедиш. Како ќе знаеш ти што носи животот и каков ќе биде во наредните 20 години. Можеби пред да се роди си имал многу финансии ама финансиите се лесно менлива состојба. Ниту можеш да предвидиш колку финансии ти се потребни. Доволно е да си здрав прав нормален со главата па ќе туркаш низ животот детето ќе ти е приоритет.

EnaEnA30, IRBBB, anggell and 4 others like this.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Вие до утре заебавајте се, факт е дека братот и снаата можеле да имаат раат со детето настрана место да се котат кај него дома, ама не сакале.

Снаата е единица, од фамилијата на братот им било понудено помош ако идат под кирија, ама не сакале да мрднат. Е овие се паразити и неспособни, колку год да сакале да имаат дете.

12. forumce

forumce Форумски идол

Мене ме чуди како некој има можност и услови да се тргне, а сепак се бута во една соба. Посебен вид луѓе се тоа

MeowMeow, Lavender4, eliesaab and 4 others like this.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Дали и е исто во таа една соба кога живеат двајца и кога живеат 6 ?
    Иста комоција имаат?

JasBee11 likes this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Па нормално дека не. Тоа и јас го зборам

DarkStormm and Mr.Limonko like this.
  15. tanjita

tanjita Популарен член

Јас кога ја родив ќерка ми пари имав колку за млеко и памперс. и за сметки и храна нешто.
    Сега по 12 год . имам комотно стан без кредит да земам.
    Што е подобро според муабетов. Да родам сега на 40+ год кога имам или тогаш кога сум немала па сега кога веќе она има 12 год за понатаму да и овозможам убав живот, добро образование итн итн?
    Ако ги слушав советите тука немаш не раѓај немаше да родам ниту тогаш ко сум немала ниту сега. И? Дали денес ќе се каев, да и тоа премногу.

16. tanjita

tanjita Популарен член

Бидејќи пиша " се котите ко зајци", со тоа не повика сите. И сите и пишаа.

17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Е ова!
    Можеш да го имаш целото богатство на светот, ама да нема на кој да го дадеш. Затоа кочница малку со "цврстите" ставови, животот за секунда може да ги разниша.

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ај некој нека направи тема за дали да се има деца, дали мора да се има деца, дали не мора, да чуеме шо мислат нашиве граѓани.
    Оти оваа тема гледам веќе и на нашиве простори почна да се распространува, многу жени шо викаат дека не сакаат да имаат деца, се напаѓани од околината а и во коментари од странци по интернет, како биле себични, како ќе завршиле со мачки и ќе немало кој да ги гледа, како сакале да бидат ку*ви а не мајки, наместо деца шетале кучиња....
    Има тука шо да се збори.

eliesaab likes this.
  19. MissChievous

Со сета почит, но сама се пронаоѓаш. Не ми е поентата да навредам, еве имаш и детали спомнато за твојата ситуација кога си решила да имаш дете. Тоа е океј за тебе, ТИ си решила така за себе. Си имала избор дали баш во тој момент да имаш дете или да немаш. Друг никогаш не би го направил тој избор и тоа е исто така океј за него. Нема љутиш. Секој треба да одлучува за себе и да превземе одговорност за одлуката. Искрено браво за сето што го имаш постигнато, ти посакувам уште толку успех и напредок.

JasBee11, tanjita, bookslover and 2 others like this.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ама не бркаше золва од нејзина родена куќа зашто ти си дошла. Така?
    Не се понашаше како да си освоила територија и сите треба да ти се поклонуваат туку сте се адаптирале едни со други. Мажот ти не ја удрил сестра му за твоите каприци да се остварат.

Јас да сум на местото на родителите нивни моментот кога брат дигнал рака на сетра има сосе партали низ врата да ги избркам па што сака нека биде.