Среќни ли сте?

Discussion in 'Психологија' started by chipo, Oct 7, 2011.

?

Среќни ли сте?

1. Половично

154 vote(s)
    15.3%
  2. Сум

263 vote(s)
    26.1%
  3. Не сум

161 vote(s)
    16.0%
  4. Можам да бидам и посреќна/ен

299 vote(s)
    29.7%
  5. Што беше тоа среќа?

131 vote(s)
    13.0%
  1. Serafima

Serafima Форумски идол

Среќата е релативна работа.
    Она што треба да го имаме во срцето и што би ја предизвикало е љубовта. Ако неа ја стекнеме, се она што го правиме ќе не исполнува и ќе не прави радосни (среќни).
    Она што за мене значи среќа е нешто многу повеќе.
    Не егоизам, за едно чувство на исполнетост и егоистична радост; не еден подарок, кој можеби е повеќе од потребен; не нешто материјално или пак само за себе добро...
    Среќата за мене значи насмевката на другото лице; подадената рака од срце, не штедејќи се себеси; помислата дека некому сум помогнала кога му било најпотребно...
    Искреното давање од срце, ја карактеризира среќата :) .

slavica999 and stylishh like this.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Најсреќна сум. Можеби немам многу, ама имам доволно. Имам кој да ме праша како сум, имам кој да ме гушне, да ми подаде рака кога ми е тешко. Имам на кому да се изкажам. Имам кого да ислушам (да се почувствувам и јас корисна). Се трудам да напредувам, чекам подобро утре. Ама знам зошто се трудам. Можеби моите не ми обезбедиле никаков луксуз, ама ми обезбедиле се што ми е потребно. И јас сум благодарна. Доволно ми е што се чувствувам сакана. Доволно ми е што има кој да ми каже браво. Повеќе не сакам, не ни барам повеќе. Можеби животот не е секогаш фер, ама секогаш по дождот иде сонце :)

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Веќе заборавив сто е тоа среќа?аман нека престане малеров сто ме бие умрев веќе

hrcace likes this.
  4. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Не знам дали сум -.-' Онака. Се трудам да бидам.Немам се ,ама имам доволно.Моите родители,мојот брат .. тие секогаш се тука за мене . Среќна сум што ги имам. Кога ќе подразмислам малце повеќе, и кога ќе погледнам наоколу,постојат деца кои немаат што да јадат,а ние плачеме за работи кои и што не се толку битни во животот.Постојат деца кои немаат што да облечат а ние го бараме недостижното.Сите ние сме среќни на овој или на оној начин но проблемот е во тоа што повеќето од нас се заслепени и го бараат недостижното,без да размислат дека и тоа што го имаат може да го снема :)

5. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Срекна сум,мислам дека е поради тоа што ги свакам повекето работи здраво за готово...Оние кои се навистина неважни !

6. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Сум! Зошто да не бидам? 8)

7. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

8. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Не сум среќна,нема кој да направи да се чуствувам среќна.

hrcace likes this.
  9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Поентата на среќата е сама да наоѓаш причина да се осетиш задоволна и среќна, а не некој да те прави! Ако сака, секој може да е среќен!

10. mimitka

mimitka Активен член

не сум воопште среќна ,дебела сум неможам да ослабам сега со школо почнуваме немам што да носам имам ама не ми стои сега преку лето дома не се истакнувам таму ке ме гледаат многу ,комплекси,друга работа со моите сум во многу лоши односи само се караме ,друштвото не ме сваќа сериозно немам ни многу пријатели,несигурна сум во себе се срамам од све ,има стравови ,имам многу комплекси има и многу други раб кои неможам да ги кажам.незнам како да си го средам животот не сум ни комуникатвина многу како изгубена сум од трема пред други и многу добра душа имам и сите ме газат и лошо зборат за мене како глупава ова она ,како да се смени све се залажувам само а не се мења ништо ;( ;( ;(

hrcace likes this.
  11. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Па ... Сум, кога сум со дечко ми. Тогаш се исклучувам одсе и секого, немам никакви проблеми и да имам ги споделувам и тие едноставно исчезнуваат. Го сакам и искрено се би дала за нашава љубов. Не сум среќна во врска со семејството. Не ме подржуваат, тие го држат пенкалото на мојата судбина, значи буквално ми кажуваат каде да одам, што да правам ... Но веќе не може. Среќна сум затоа што тој ме прави среќна, оној единствениот за мене ... СРЕЌНА СУМ
    НО НЕ И ПОРАДИ ТОА ... Убава сум, затоа што јас мислам така, секогаш може и поубава но јас се трудам да сум најубава од што може. Се трудам да го држам во форма моето тело, се трудам да се насмевнувам, учам, читам книги ... но сепак ТОЈ Е МОЈАТА ПРИЧИНА ЗА СРЕЌА И НАСМЕВКА

12. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Па давам се од себе, но не спаѓам во најсреќните личности! Можам и повеќе... :| :)

13. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Ејј што беше тоа среќа? Еее тоа беше кога почна летниот распуст, а сега.... ;(

14. barbyyy

barbyyy Популарен член

не сум

15. Melory

Melory Активен член

Не е сето во сколото има и други работи кои ме прават среќна, а за школото таа е и да се нервирам и да не се нервирам ништо нема да се смене а и тоа ми е единствена обврска така да што ми е работата... :D

16. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

не сум ни јас.одамна заборавив што е тоа среќа.чувствувам само страв

17. Miamigirl

Miamigirl Истакнат член

Воопшто не сум среќна :( Најлошото од се е што почнувам да ја губам надежта, дури и помислувам на самоубиство ;(

18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Не треба да размислуваш на самоубиство, гледај на работите од позитивна страна, никој во денешно време не е среќен, тој што ќе каже дека е целосно среќен и дека ништо не му недостига, може само да излаже. ;)

bela.hrizantema and Miamigirl like this.
  19. Vik4e

Vik4e Популарен член

Половично :)

20. kettygirl

kettygirl Истакнат член

воопшто не сум се чувствувам тажна и осамена