Среќни ли сте?

Дискусија во 'Психологија' започната од chipo, 7 октомври 2011.

?

Среќни ли сте?

1. Половично

154 глас(а)
    15,3%
  2. Сум

263 глас(а)
    26,1%
  3. Не сум

161 глас(а)
    16,0%
  4. Можам да бидам и посреќна/ен

299 глас(а)
    29,7%
  5. Што беше тоа среќа?

131 глас(а)
    13,0%
  1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.273
    Среќата е релативна работа.
    Она што треба да го имаме во срцето и што би ја предизвикало е љубовта. Ако неа ја стекнеме, се она што го правиме ќе не исполнува и ќе не прави радосни (среќни).
    Она што за мене значи среќа е нешто многу повеќе.
    Не егоизам, за едно чувство на исполнетост и егоистична радост; не еден подарок, кој можеби е повеќе од потребен; не нешто материјално или пак само за себе добро...
    Среќата за мене значи насмевката на другото лице; подадената рака од срце, не штедејќи се себеси; помислата дека некому сум помогнала кога му било најпотребно...
    Искреното давање од срце, ја карактеризира среќата :) .

На slavica999 и stylishh им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Најсреќна сум. Можеби немам многу, ама имам доволно. Имам кој да ме праша како сум, имам кој да ме гушне, да ми подаде рака кога ми е тешко. Имам на кому да се изкажам. Имам кого да ислушам (да се почувствувам и јас корисна). Се трудам да напредувам, чекам подобро утре. Ама знам зошто се трудам. Можеби моите не ми обезбедиле никаков луксуз, ама ми обезбедиле се што ми е потребно. И јас сум благодарна. Доволно ми е што се чувствувам сакана. Доволно ми е што има кој да ми каже браво. Повеќе не сакам, не ни барам повеќе. Можеби животот не е секогаш фер, ама секогаш по дождот иде сонце :)

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Веќе заборавив сто е тоа среќа?аман нека престане малеров сто ме бие умрев веќе

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Не знам дали сум -.-' Онака. Се трудам да бидам.Немам се ,ама имам доволно.Моите родители,мојот брат .. тие секогаш се тука за мене . Среќна сум што ги имам. Кога ќе подразмислам малце повеќе, и кога ќе погледнам наоколу,постојат деца кои немаат што да јадат,а ние плачеме за работи кои и што не се толку битни во животот.Постојат деца кои немаат што да облечат а ние го бараме недостижното.Сите ние сме среќни на овој или на оној начин но проблемот е во тоа што повеќето од нас се заслепени и го бараат недостижното,без да размислат дека и тоа што го имаат може да го снема :)

5. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Срекна сум,мислам дека е поради тоа што ги свакам повекето работи здраво за готово...Оние кои се навистина неважни !

6. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Сум! Зошто да не бидам? 8)

7. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
  8. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Не сум среќна,нема кој да направи да се чуствувам среќна.

9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Поентата на среќата е сама да наоѓаш причина да се осетиш задоволна и среќна, а не некој да те прави! Ако сака, секој може да е среќен!

10. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    не сум воопште среќна ,дебела сум неможам да ослабам сега со школо почнуваме немам што да носам имам ама не ми стои сега преку лето дома не се истакнувам таму ке ме гледаат многу ,комплекси,друга работа со моите сум во многу лоши односи само се караме ,друштвото не ме сваќа сериозно немам ни многу пријатели,несигурна сум во себе се срамам од све ,има стравови ,имам многу комплекси има и многу други раб кои неможам да ги кажам.незнам како да си го средам животот не сум ни комуникатвина многу како изгубена сум од трема пред други и многу добра душа имам и сите ме газат и лошо зборат за мене како глупава ова она ,како да се смени све се залажувам само а не се мења ништо ;( ;( ;(

11. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    491
    Па ... Сум, кога сум со дечко ми. Тогаш се исклучувам одсе и секого, немам никакви проблеми и да имам ги споделувам и тие едноставно исчезнуваат. Го сакам и искрено се би дала за нашава љубов. Не сум среќна во врска со семејството. Не ме подржуваат, тие го држат пенкалото на мојата судбина, значи буквално ми кажуваат каде да одам, што да правам ... Но веќе не може. Среќна сум затоа што тој ме прави среќна, оној единствениот за мене ... СРЕЌНА СУМ
    НО НЕ И ПОРАДИ ТОА ... Убава сум, затоа што јас мислам така, секогаш може и поубава но јас се трудам да сум најубава од што може. Се трудам да го држам во форма моето тело, се трудам да се насмевнувам, учам, читам книги ... но сепак ТОЈ Е МОЈАТА ПРИЧИНА ЗА СРЕЌА И НАСМЕВКА

12. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Па давам се од себе, но не спаѓам во најсреќните личности! Можам и повеќе... :| :)

13. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Ејј што беше тоа среќа? Еее тоа беше кога почна летниот распуст, а сега.... ;(

14. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
  15. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Не е сето во сколото има и други работи кои ме прават среќна, а за школото таа е и да се нервирам и да не се нервирам ништо нема да се смене а и тоа ми е единствена обврска така да што ми е работата... :D

16. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    7.174
    не сум ни јас.одамна заборавив што е тоа среќа.чувствувам само страв

17. Miamigirl

Miamigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    25
    Воопшто не сум среќна :( Најлошото од се е што почнувам да ја губам надежта, дури и помислувам на самоубиство ;(

18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Не треба да размислуваш на самоубиство, гледај на работите од позитивна страна, никој во денешно време не е среќен, тој што ќе каже дека е целосно среќен и дека ништо не му недостига, може само да излаже. ;)

На bela.hrizantema и Miamigirl им се допаѓа ова.
  19. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Половично :)

20. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на: