Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Јас не гласав,само да те информирам,и никогаш не сум гласал за ниедна партија,кога наполнив 18 год,моите родители дома ми рекоа,синко ова е проклета држава,за кој и да гласаш исто ти се фаќа,лопов до лопов е,и така и ке биде секогаш,и никогаш немам гласано,идам на избори Да,ама шкртам све,за да не ми го земат правото на глас.

Се гледа кој колку работи,за година ипол колку што се Сдс,освен криминал,ништо друго не се виде до сега,а верувам и дека нема ни да се види,далеку од тоа дека Вемеро беа подобри,и ти еб*аа стопанката,али овие 10 пати повеќе ке лопурдат.

Затоа еден по еден за рачиња,без буткање,и фитиљ од државава мизерна,која секој ден измислува закони,за лопурдење на народот сиромашен.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

А која друга опција ја нудиш освен избори и гласање?
    Како да одбираме власт?
    Или да ги пуштиме сами да си се 'крунисуваат'?

3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Не сум јас тој кој треба да кажува,што е најдобро за државава,има многу попаметни луѓе од мене,со огромни искуства,и со огромно широко размислување.

Јас за себе си гледам опција,да си средам папири било каде,и повеќе никогаш да не се вратам тука,за жал ке морам ова да го направам,зашто како што почнаа,данок на данок на данок,за леб ке нема,а не па за нешто друго.

Многу офф топик отидовме,темава не е за темава што ја збориме,сепак нека ги префрлат мислењата во соодветна тема.

WildMk likes this.
  4. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Поголемиот дел од парите кои се користат за кампањите на политичките партии се крвави односно валкани пари. Стекнати се на нелегален начин со помош на трговија со дрога, психотропни средства, оружје и муниција и слично . Сето тоа го прават членови на политичките партии кои соработуваат со најважните и највлијателните личности во криминалното подземје. И вистина е дека и самите членови имаат финансиски придонес во кампањите на нивните политички партии. Си се запрашала на кој начин се стекнати поголемиот дел од тие финансиски средства?

galapce and WildMk like this.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Да... сум се запрашала...
    Дрога, оружје, проституција - може не... ама повластеност, рекетирање, врски и шеми.. да.. Исто е криминал..

6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

За вториот дел од твоето излагање можам да се сложам. За првиот не се согласувам воопшто и тоа не се согласувам за тоа дека не го прават со трговија со дрога и оружје. Дрогата и оружјето кое го запленуваат не се уништува. Сето тоа што го прикажуваат на ТВ и велат дека заплениле и уништиле е за да покажат дека прават добро за државата, а всушност прават уште поголемо зло. На запленетото оружје му се брише серискиот број, а некогаш и така го запленуваат без сериски броеви. Дрогата и оружјето ја предаваат на нивни соработници од подземјето, а за тоа добиваат пари и си ги финансираат кампањите. И утре кога некои шерифи од криминалното подземје со тоа оружје ќе си ги разрешуваат сметките, ќе страда обичниот народ во тие престрелки. Сите можеме да бидеме жртви на тоа оружје и таа дрога. Камионите кои што се полни со дрога и оружје кои треба да се уништат, стигнуваат на местото на уништување полни и се враќаат полни. Ова го знам бидејќи имам информација од прва рака. Политичарите се најбезмилосните луѓе кои некогаш постоеле.

WildMk and rolulika like this.
  7. rolulika

rolulika Истакнат член

Точно е, но не може да се плука само по политичарите, зборувам за политичари низ цел свет. Главно тие угодуваат на олигарсите кои им ги финансираат кампањите, ама и покрај многу лоши закони има и неколку добри. Политиката не е и така лоша, лоша е кога ја раководат искорумпирани и несовесни политичари. Инаку на светско ниво многу закони за заштита на човекови права, работни односи, права на слобода итн. се озаконети со влијание на совесните политичари и политиката.

galapce and WildMk like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

candy.cane likes this.
  9. candy.cane

candy.cane Популарен член

referentka likes this.
  10. referentka

За која цел се обидуваат да крадат ?
    За да ги продаваат?
    За органи?

11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Или тоа или нешто со психата, може девојкава има изгубено бебе или не може да раѓа. (или ова од филмови и серии ми е)

referentka likes this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ненормална работа.

13. referentka

Страв да го фати човек детето од рака да го испушти:(

LiliBoz likes this.
  14. shz

shz Форумски идол

Јас мислам дека ги продаваат за органи.
    Страшно :x

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

за органи и на богаташи што не можат да имаат деца и на секој начин би дошле до дете...

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Тој што го имаше ова објавено имаше и вести сликнато за ичезнати деца во последниве 10тина дена од Битола, Тетово и Скопје. Децата се од 12до 18години и имаше пишано дека ги крадат за органи.

Богатите денес може да имаат деца преку сурогат или со дониран материјал, не им треба да крадат деца кога има опција за да си биде се легално.
    Ова беше во минатото сега е помалку застапено.

LiliBoz likes this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и тоа што викаш.

ocicka2014 likes this.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Ја тргнале веста. Добро и што ја тргнале, мене ми личи на рекла казала муабет без конкретни докази, кој само шири паника

referentka likes this.
  19. referentka

Чудно што и слика имаше од машки и женски лик.
    Дај Боже да е рекла-казала, зашто баш немирно ќе живееме ако е вистинито

candy.cane and LollySky like this.
  20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Само мене на таа слика жената ми личи на Бритни Спирс?Кога ја видов веста не ја сфатив озбилно поради фамозната слика на Бритни.