Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па за кој кур служи МТ?
    Абе се' по ред пореметено. Пореметено.

Осе, LiquidLuna and IRBBB like this.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Така е.

3. CameliaMiller

Прашувам за овие што ја пораѓале. Зошто не виделе?
    Рапортна тетратка бе ало.

simoncelicius likes this.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

И ова е многу можно. За жал премногу работи се поклопиле, а никој кадарен не се нашол да ја реши ситуацијата.

Ми е страв дека и покрај се пак ќе се замачка, а толку е очигледно дека од здрава права бременост направиле трагедија :(

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Затоа што постои нешто што се вика ривалство и работење во табори. Од кога дојде овој доктор да работи во битолската болница сите пациентки го бараат него било да е за дијагностика, пораѓаи, царски резови или операции, така што автоматаки другите доктори се осеќаат "загрозено" и гледаат да му најдат било каква грешка за да го збришат од таму.

6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Женава колку што прочитав немала посебни дијагнози, била во општо добра здравствена состојба со нормална бременост.
    Под прашалник е веќе и провокацијата, испаѓа не и ни дале. Од какво пресудно животни значење е ако прочитале дека била примена и добила инфузија и нешто за болки?
    Не сум стручна, ама отишла, следат ситуација и треба соодветно да реагираат. Нема скриена дијагноза или состојба.

7. CameliaMiller

Не знаеме што добила Дани, затоа е битно.
    А битно е што и овие што ја пораѓале не ни провериле во системот како што налага закон.

Ако идеш на лекар, ти дадат што било, не заведат, како ќе знае следниот дека си била, ти правеле тоа, ти провериле она, битна пракса е да се следи тек на настани.

Рапортните тетратки се битни апсолутно, ама никако не смеат да се ослонуваат на нив, имаме еден од најдобрите ел. системи во Европа кој е најмеродавен и кој мораат да го користат.

Макар и да не направиле ништо, само да ја пуштиле, важно е да знае следниот дека била поради тоа и тоа.

Протокол во болница не е сувопарна администрација, живот дава или кошта (на пример, алергии на пеницилин, најпрост пример е. Не може да чекаме на пациентот да каже дали е, ни па дали носи книшка. Затоа постои, за да отвориш и видиш и знаеш.)

Ако првиот доктор отворил историја, вториве апсолутно морале да го знаат тоа, нивна вина е што не провериле, посебно што имале здрава и свесна жена која сигурно сама кажала дека била веќе еднаш.

8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Апсолутно се сложувам, сакав само да речам целосно префрлање на вината на предходната смена ми е апсурдно. Требало и можело соодветно да се реагира.

9. CameliaMiller

Не не, никако, претходната смена не си ја доработела работата, ама овие што ја пораѓале пред себе имале свесна жена, која им кажала дека била, а они си спиеле на уво дека во рапортна тетратка ја нема.

Не знам ни еден од докториве нит имам намера било кој да бранам, сите се виновни оти сите потфрлиле и трагично е што ќе се исперат на крај.

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Жените што ги познавам и се пораѓаа кај него се многу задоволни од односот на докторот, оти ретко е во битолската болница да најдеш некој што нема да те третира ко ѓубре.
    Свекрва ми ја оперираше од посложена операција пред неколку месеци и е презадоволна, а немавме ни познати, ни побара нешто докторот (што е позната пракса).
    Од друга страна други доктори плукаат по Плодност и се однесуваат ко да се Господ на земја, а да ги викнат таму за работа нозе ќе искршат кој побрзо да замине.

Ама апсурдно е да е виновен само тој поради администрација, а овие што ја пораѓале да не се ни спомнати, дури и на одмор си заминала госпоѓата.

Друга докторка таму, постара, во оваа бременост ко се онесвестив во 18 недела и буквално непознат човек од улица ме однесе таму, ме остави пола саат без никаков преглед, ни бебе да провери, ни мене, така лежев сама испаничена дури не се сети дека има пациентка.

11. jb82

jb82 Популарен член

Прекршочни? Срамота!

marchi-cool likes this.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Знам точно каква е ситуацијата во болницата и каков е односот на докторите таму. Потекнувам од Бт ама долго време живеам во Ск и имам многу блиски таму и знам каква е ситуацијата.

Знам дека се презадоволни од докторот кој што го местат во ситуацијава иако факт е дека направил пропуст, но апсолутно нема вина за случајот т.е грешката е административна а не лекарска, не дал таблета за провокација како што беше првично објавено.

На другар мајка му оперираше во Жан Митрев во Скопје. По операцијата си се врати во Битола и ден два после тоа и се покачи притисокот и беше во лоша состојба. Итно замина на урегентен и кога им ги видоа документите од Жан Митрев првично ја вратија со коментар: Ко имаш пари да се оперираш во Жан Митрев што бараш сега тука, оди си таму нека те лечат... ДНО!

13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

зошто тродол? Тоа колку што знам за јаки болки го даваат ама не и за породилни болки (или грешка сум :?:)

Инаку штотуку наидов на овој линк
    https://newz24live.com/nov-skandal-...-na-tik-tok-gi-pokazuval-pacientkite-vo-sala/

14. fana

fana Форумски идол

Е ова! :bow:

Harper, Waverly Raven, sj *O* and 7 others like this.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Да ми простиш на речников ама вака да ми речат па ќе ги пљукнам у фаца ебате безобразните

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Ама во моментот кога си болен и ти е лошо си немоќен и во нивни раце си, за жал...

Freckles. and Munchmallow20 like this.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Исто искуство имав со ЕМИНЕНТНА докторка од ГАК. Не можат да бидат поодвратни. Бев трудница, отворена и со болки.

18. CameliaMiller

Имав и јас, како вработена, не како пациентка.
    Само што мене пичкино влакно ме болеше за што мислат, му реков дека пациентот тоа што му е потребно му е потребно одма и може само државно да го добие (со состојбата не смее да го врати).

Безобразно е до немај каде.
    Го плаќаме прескапо државното здравство.
    Не е поклон.

19. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Не знам стварно какви се тие луѓе што така постапуваат со луѓе кои не се НИШТО ПОМАЛКУ од нив?
    Јас не велам секој пациент да го преплакуваш, ама со твоите одвратни, арогантни и непромислени постапки да му пресудиш на човек небитно дали со смрт или влошување на состојбата (и тоа којзнае на колку во текот на годините)...па како живеат?

Last edited: Apr 15, 2023
    simoncelicius, fana and CameliaMiller like this.