Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Па за кој кур служи МТ?
    Абе се' по ред пореметено. Пореметено.

На Осе, LiquidLuna и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Така е.

3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Прашувам за овие што ја пораѓале. Зошто не виделе?
    Рапортна тетратка бе ало.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    10.445
    И ова е многу можно. За жал премногу работи се поклопиле, а никој кадарен не се нашол да ја реши ситуацијата.

Ми е страв дека и покрај се пак ќе се замачка, а толку е очигледно дека од здрава права бременост направиле трагедија :(

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Затоа што постои нешто што се вика ривалство и работење во табори. Од кога дојде овој доктор да работи во битолската болница сите пациентки го бараат него било да е за дијагностика, пораѓаи, царски резови или операции, така што автоматаки другите доктори се осеќаат "загрозено" и гледаат да му најдат било каква грешка за да го збришат од таму.

На Harper, Waverly Raven, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.537
    Допаѓања:
    289.023
    Женава колку што прочитав немала посебни дијагнози, била во општо добра здравствена состојба со нормална бременост.
    Под прашалник е веќе и провокацијата, испаѓа не и ни дале. Од какво пресудно животни значење е ако прочитале дека била примена и добила инфузија и нешто за болки?
    Не сум стручна, ама отишла, следат ситуација и треба соодветно да реагираат. Нема скриена дијагноза или состојба.

На simoncelicius, Freckles., manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Не знаеме што добила Дани, затоа е битно.
    А битно е што и овие што ја пораѓале не ни провериле во системот како што налага закон.

Ако идеш на лекар, ти дадат што било, не заведат, како ќе знае следниот дека си била, ти правеле тоа, ти провериле она, битна пракса е да се следи тек на настани.

Рапортните тетратки се битни апсолутно, ама никако не смеат да се ослонуваат на нив, имаме еден од најдобрите ел. системи во Европа кој е најмеродавен и кој мораат да го користат.

Макар и да не направиле ништо, само да ја пуштиле, важно е да знае следниот дека била поради тоа и тоа.

Протокол во болница не е сувопарна администрација, живот дава или кошта (на пример, алергии на пеницилин, најпрост пример е. Не може да чекаме на пациентот да каже дали е, ни па дали носи книшка. Затоа постои, за да отвориш и видиш и знаеш.)

Ако првиот доктор отворил историја, вториве апсолутно морале да го знаат тоа, нивна вина е што не провериле, посебно што имале здрава и свесна жена која сигурно сама кажала дека била веќе еднаш.

На Harper, simoncelicius, Freckles. и 7 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.537
    Допаѓања:
    289.023
    Апсолутно се сложувам, сакав само да речам целосно префрлање на вината на предходната смена ми е апсурдно. Требало и можело соодветно да се реагира.

На Harper, simoncelicius, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Не не, никако, претходната смена не си ја доработела работата, ама овие што ја пораѓале пред себе имале свесна жена, која им кажала дека била, а они си спиеле на уво дека во рапортна тетратка ја нема.

Не знам ни еден од докториве нит имам намера било кој да бранам, сите се виновни оти сите потфрлиле и трагично е што ќе се исперат на крај.

На Harper, simoncelicius, Freckles. и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Жените што ги познавам и се пораѓаа кај него се многу задоволни од односот на докторот, оти ретко е во битолската болница да најдеш некој што нема да те третира ко ѓубре.
    Свекрва ми ја оперираше од посложена операција пред неколку месеци и е презадоволна, а немавме ни познати, ни побара нешто докторот (што е позната пракса).
    Од друга страна други доктори плукаат по Плодност и се однесуваат ко да се Господ на земја, а да ги викнат таму за работа нозе ќе искршат кој побрзо да замине.

Ама апсурдно е да е виновен само тој поради администрација, а овие што ја пораѓале да не се ни спомнати, дури и на одмор си заминала госпоѓата.

Друга докторка таму, постара, во оваа бременост ко се онесвестив во 18 недела и буквално непознат човек од улица ме однесе таму, ме остави пола саат без никаков преглед, ни бебе да провери, ни мене, така лежев сама испаничена дури не се сети дека има пациентка.

На Harper, simoncelicius, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  11. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    300
    Прекршочни? Срамота!

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Знам точно каква е ситуацијата во болницата и каков е односот на докторите таму. Потекнувам од Бт ама долго време живеам во Ск и имам многу блиски таму и знам каква е ситуацијата.

Знам дека се презадоволни од докторот кој што го местат во ситуацијава иако факт е дека направил пропуст, но апсолутно нема вина за случајот т.е грешката е административна а не лекарска, не дал таблета за провокација како што беше првично објавено.

На другар мајка му оперираше во Жан Митрев во Скопје. По операцијата си се врати во Битола и ден два после тоа и се покачи притисокот и беше во лоша состојба. Итно замина на урегентен и кога им ги видоа документите од Жан Митрев првично ја вратија со коментар: Ко имаш пари да се оперираш во Жан Митрев што бараш сега тука, оди си таму нека те лечат... ДНО!

На Harper, simoncelicius, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    зошто тродол? Тоа колку што знам за јаки болки го даваат ама не и за породилни болки (или грешка сум :?:)

Инаку штотуку наидов на овој линк
    https://newz24live.com/nov-skandal-...-na-tik-tok-gi-pokazuval-pacientkite-vo-sala/

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Е ова! :bow:

На Harper, Waverly Raven, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    23.708
    Да ми простиш на речников ама вака да ми речат па ќе ги пљукнам у фаца ебате безобразните

На simoncelicius, sj *O*, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ама во моментот кога си болен и ти е лошо си немоќен и во нивни раце си, за жал...

На Freckles. и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.185
    Исто искуство имав со ЕМИНЕНТНА докторка од ГАК. Не можат да бидат поодвратни. Бев трудница, отворена и со болки.

На Harper, simoncelicius, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Имав и јас, како вработена, не како пациентка.
    Само што мене пичкино влакно ме болеше за што мислат, му реков дека пациентот тоа што му е потребно му е потребно одма и може само државно да го добие (со состојбата не смее да го врати).

Безобразно е до немај каде.
    Го плаќаме прескапо државното здравство.
    Не е поклон.

На simoncelicius, Freckles., IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  19. The_Doctor

The_Doctor Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    776
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.185
    Не знам стварно какви се тие луѓе што така постапуваат со луѓе кои не се НИШТО ПОМАЛКУ од нив?
    Јас не велам секој пациент да го преплакуваш, ама со твоите одвратни, арогантни и непромислени постапки да му пресудиш на човек небитно дали со смрт или влошување на состојбата (и тоа којзнае на колку во текот на годините)...па како живеат?

Последна измена: 15 април 2023
    На simoncelicius, fana и CameliaMiller им се допаѓа ова.