Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. An-na

An-na Форумски идол

Абе комшијата е, викам јас. Гарант кога им се јавил од затвор, веднаш пријавиле во полиција. Како совесни граѓани и родители |( шмрц, шмрц.

nena2010 likes this.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Ќе се лажеме како мали деца.
    Демек го украл.
    Го "крадел" редовно и тие со прст не мрднале.
    Можат и сега да поднесат пријава за кражбата, не е касно.

И најјакото од адвокатот, вика што сега, на толку случаи претходно и мали казни, сега ќе мењате закон?
    Апелира до надлежните да судат како и досега што суделе |(

sparklie, fbaby, Anyshka and 8 others like this.
  3. deskarada

deskarada Форумски идол

Каков циркус е ова?
    Озбилно организирале прес за да го бранат, како немале врски, ништо не превземале за да не биди осудуван, на психолог одел, по манастири, демек бубаче а, а колата украдена, озбилно?
    До толку ни ја потценуваат интелегенцијата?

Реално ова ни на филм го нема.

sparklie, CoverGirl10, fbaby and 9 others like this.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ана изгубила бебе и лие лажни солзи за да наседнете. Многу родители губат едно дете, ама не ги прикриваат го*нар**те на другото!
    А, Фросина, бе?
    Можеби сакала да биде мајка. Тоа нема да се оствари. Нејзиното семејство наместо на свадба, ќе оди на гробишта!
    Таткото на Васил стоел до таткото на Фросина и не бекнал ниту буква!
    И он и мајката ќутеа до сега и ги снема од социјалните мрежи. Гајле им е само за нив самите и за синот-убиец. До сега го ваделе и веројатно пак ќе пробаат!
    Да не им дозволиме!

5. lovely91

lovely91 Популарен член

Сега баш родителиве на идиотот ги гледав на сител,се така добро изрежирано тешка глума,дури и мајкаму..
    Баш,мене таа така вештачка ми се гледа,одвратни се и двајцата ,лажни солзи ептен глумење се приметува :envy:

6. Ikigai Iki

Ikigai Iki Активен член

Дали мислат дека луѓето во Мк се дебили со IQ 50? Кој циркуз, која непочит према жртвата. Како сега се роди емпатија одеднаш а десет дена не се јавија на семејството на Фросина иако беа и во физичка близина? Па како мајка да го користиш фактот дека си изгубила бебе, да си ја продаваш интимата за да собереш поен плус. Не велам дека не пробала да го воспита ама ако гледаш дека после 10 прекршоци не му иди ум последно нешто шо треба да направиш е да го спонзорираш. Па уште и Бигорски во уста го стваат. Трошка срам да се немало. Случајов од почеток ме погоди многу ама не мислев дека толку ќе ми се згади од нелуѓево.

winnie02, Ingvild, fbaby and 8 others like this.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Јас не знам што правеле по дома и како дошло до ова. Можам да кажам дека таква реакција може да даде истренирана глумица или човек што навистина го чувствува тоа што го мисли.

За цигарите, може мислеле дека ги оставил бидејќи ајкос не смрдат. Не знам. Може навистина некое време оставил се. Ние најмалце може да тврдиме што се случувало, затоа што не сме биле таму.

На детето не му било посветено внимание како мало, веројатно бркајќи кариери, потоа кога веќе било поголемо, касно било. Или можеби нешто сосем друго се случило. Не знам, ама не знаеш ни ти, ни никој вон тие порти на тоа семејство.

Идејата што таа спомна дека изгубила дете беше во контекст дека знае како е и дека ако сака мајката може да ја контактира. Што е и коректно. Не дека и не верувам дека една со друга ќе се тешат.

Не е ова некој хорор филм наменет за оскар. Реален живот е. Реални луѓе. Верувам дека се свесни што направиле. Не се од камен.

8. Antebellum

Antebellum Популарен член

Те сфаќам што сакаш да кажеш, ама на едната и починало детето, на другата и го уби пијан и издрогиран разгален токмак чии родители му ги средувале и бришеле сите срања до сега.
    Знаеш зошто се виновни? Мислеле дете е, што глупост може да направи... Никој родител не сонува дека неговото дете ќе стане како Васил ама несвесно со постапките низ животот ги снајде ова. Нивната ДНК е променета веќе не се чесно и угледно семејство, сега се семејство на незгрижено дете што уби невина девојка на пешачки.

9. KateKane

KateKane Форумски идол

Абе јас те разбирам што сакаш да кажеш, ама мое мислење е дека да се спомнува починато дете во ваков немил настан е безобзирно, безобразно и громорозно. Зошто? Која е потребата? Не е тоа никако релевантно во случајов. Јас верувам дека жената тоа ја изгорело, таква болка ни на најцрн душман не посакувам, ама тоа не и дава за право тоа да го користи како арсенал за да ја ублажи ситуацијата или да некако проба да направи приближување на ситуацијата на мајката на Фросина, затоа што воопшто не е исто.

Мене тоа место да ми предизвика емпатија, ме згрози уште повеќе. Зашо ако се кае, гледа дека потфрлила крши закон и му снабдува телефон? Зашо лаже дека не се дрогира кога ем користел ем дилал амфетамин. Зашо закажува прес конференција која и те како е искалкулирана и пресметана?

Затоа што сака да не фати на емоции, да стивне ова и да не ескалира уште повеќе затоа што татко и на Фросина најави уште поголеми и помасивни протести.

Овде ќе ја прекинам дискусијата за мртвото бебе, не затоа што неќам да дискутирам со тебе, туку одвратно ми е смрт на новороденче да го користам во дискусија од било каков тип. Едноставно прегадно ми е да го спомнувам тоа за да докажам било каква поента.

10. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Да не им сме во кожата ни на едните ни на другите.
    Никој не го посакува тоа, плукнете си под пазува, оти многу сме со деца.
    Сите сме излегувале, сите сме пиеле Господ не чувал.

ocicka2014, IvvaNeo, Bratot and 5 others like this.
  11. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Глумење на велико.
    Солза не капна, се уби од липање.
    Го гледав видеото од пресот. Ми испадна на рил некаде.
    Глума.
    Па и таткото, земјата си ја сакал, знамиња поздравувал.
    За се биле тука они.
    Кога требало не биле.

Што ние глупи сме, чоек ќе го правите сега?
    Не е! Ни 100 години, поправни институции, нема да го поправат.

Они згрешиле со него. Он искористил.

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ако знаеш дека треба да возиш, ќе си пијуцкаш сок

Едит
    А тие што пиете и возите, надам се на потешкиот начин ќе сфатите.

Last edited: Feb 7, 2025
  13. angel4444

angel4444 Популарен член

Браво можам да кажам само. Одлично склопениов говор е сигурно дело на адвокатов, им го дал да го научат. Буквално испадна како ОНИ ДА СЕ ЖРТВИ СЕГА. Им починало бебе, Васил престанал да пуши и да пие, идел во теретана и на психолози, духовни водичи. Ама сепак дилал, рентал станови, сепак пиел и на крај уби човек. Да е комплетна трансформацијава негова, на добро нели..абе дали се нормални дека без срам искочија и го збореа ова?
    Зашто ниеден новинар не ги праша за ќесичките амфетамин? Како што крадел кола 5 години постојано, нели без да знаат неговите изглеа и за дрогава не знаеле баш.
    Ужас.
    На адвокатов добро му тргна, си се подготвил со факти кои "уверуваат" барем малце - дека не избегал, па според марка на возилото колку можел да вози, дека обвинител дошол одма, дека немал дрога во анализите..Треба од мвр да искочат и да потврдат/негираат за ова. Ама на крај ја усра работата кога - дали добро слушнав кога рече БАШ таа вечер пиел после 7 месеци као прв пат? Брука. Сам се чуди што кажува од што мора, за тоа е платен сирот..
    И на крај, сепак ја пуштија снимката. Бездушници.

14. Realist1

Realist1 Популарен член

Па те читкав назад затоа така искоментирав.

15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Имаат дефинитивно заеднички нешта со Кецманович,и тој викаше во суд ја сум доктор треба да ме почитувате сум спасил животи,еве и овој 20 год под Македонско знаме бил.И ние сега во име на чинот треба да ве оставиме сите да не испоутепате.

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Кои сите?
    Не сите!
    Одговорен човек ако знае дека не го бива за возење, не вози. Одговорен човек ако знае дека треба да седне зад волан, не пие алкохол и не се дрогира.
    Ти ако пиеш и возиш, Господ да нè чува од тебе!

tanjita, LollySky, Anyshka and 4 others like this.
  17. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

На Јованови, едниствено им е жал шо нивниот син е во притвор и ќе му се суди.

Толку.

18. lovely91

lovely91 Популарен член

А ја покажаа ли снимката?

19. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Ниту возам, ниту пијам, и поддржувам најстроги казни за пијаните возачи. Но умот е стакло – родителите можат да дадат љубов, насока и вредности, но не секогаш можат да ја контролираат слободната волја на своето дете. Две деца, растени со исти родители,со иста љубов и грижа може да се небо и земја.

BlackNight and MarijaMi90 like this.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Немојте да дозволите да ве манипулират овие тешки ропаци
    Нив им е жал само шо е син им затворен
    Златен Господ да даде бар 20тина години да скапе таму
    Туку шо правиме
    Ке одиме на протест утре или недела?