Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас не реков „пуши кур, што ти е гајле тебе дали ќе лежи“ и по таа логика, сега стариот требало да го убие тетовчанецот, а не обратно. Никој нема право да зема туѓо, не ми нормализирај кражби на имоти. И има разлика, тој човек се самоуби, а мртов човек не можат да притворат и судат, а овој си отишол дома, си јадел, пиел, спиел со надеж нема да го фатат. Тие што крадат туѓо на крај ги стига божја казна, не мора казна од човечка рака. Не според мене дека му земел имот, туку според него му зеле имот. Како според мене? Јас не ги знам луѓето. Не 13-то прасе, ако ти земат имот и си без никаков имот, ти си бездомник.

2. awkey

awkey Популарен член

Сиве овие што го бранат убиецов - син му, другарите, од братството, соселаните, треба да се соберат и еден убав психолошки преглед и анализа да им се направи, зошто истите утре истово ќе го направат.

3. boo3

boo3 Популарен член

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се гледа дека е скренат народов. Пола држава се психијатриски случаи.

eliesaab, Golden, azelea and 8 others like this.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Мислам дека човек треба да се држи на дистанца од другите и да не се спријателува со секакви. Панче Жежовски со живот го плати познанството со Палевски, а еве човекот од Охрид со живот го плати познанството со Жарко. Со непознати само два реда муабет, површно, водење дома не, пиење кафиња не, зближување не, затоа што може да има разорни последици. Близу мене еден фин и културен дечко, млад, прошетан, секогаш ме персира, ама го бараат за брзи кредити и тоа од различни ФД. Толку од културата негова, очигледно е апаш. Друг што исто го сметав за фино дете, младо дете, учествувал во кражби на дрва. Толку од чесноста. Страшно и за родителите, не знаат со какви ги пуштаат деца да излегуваат и да се дружат.

Aleks.mar, eliesaab and anaja1 like this.
  6. awkey

awkey Популарен член

Ако одиме по оваа логика твоја, како ќе стекнуваме пријатели/ партнери? Или да се затвориме дома и да го чекаме судниот ден?

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Филтер. Ај на млади ако им требаат пријатели, и грешат, на возрасни во 8-ма деценија од животот не е дека им требаат многу пријатели, па да мораат со секакви ликови да комуницираат. Мое мислење е дека луѓето што имаат помал круг на блиски личности имаат мир. Не мора секој да мисли исто. Не мора да се убијци, има доста лажговци, манипулатори, коцкари, порочни, искористувачи, која е ползата ако ги пуштиш во животот? Само штета. Ако се пријатели таквите лошо, а ако се партнери уште полоши.

8. simona_baby

simona_baby Популарен член

9. tambelina

tambelina Популарен член

10. tambelina

tambelina Популарен член

Ништо позитивно. 3години затвор за силување дете :swear:три години...тоа казна ли е. Нема олеснителни околности кога се работи за злодела врз дете и крај.

Уствари,можеби единствено позитивно е што ова е најголемиот случај за кој знам и кој ни кажува колку мањаци,педофили,имаме на метар квадратен, во овој случај 15тмина , ако не биле и повеќе.

Angie1432, Gosh, simona_baby and 2 others like this.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Нека ми јават кога ќе ја вратат смртната и доживотната казна, тогаш може ќе кажам дека е позитивно.

Gosh, simona_baby, LiquidLuna and 2 others like this.
  12. Srnazvezda

Srnazvezda Активен член

Климент имат 3 деца,сите мажени се и живеат Австралија.Со жена му е разведен од 1993та.Сам живееше и беше образован човек.Овај дегенов Жарко замислете,имал хлороформ (изгледа го украл од клиника),му ставил на уста и нос на Климент за да го онесвести,и од кога изгубил свест стариов,го задавил.Само што нр знаел дека Климе беше од стариот ков,па низ цела куќа имал камери поставено,за што Жарко дегенов не знаел.Све било снимано

tambelina likes this.
  13. Miss666

Miss666 Популарен член

Значи штом имал хлороформ имал веќе испланирано да го убие. Кој крвник.
    Не за џабе рекле парите се отепувачка.
    А три деца, исшколувани доктори. Место да ужива сега, тој за имот ќе давел. Пу, клетник.

eliesaab and Srnazvezda like this.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Mumoftwo30, SummerGirl and tambelina like this.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Едниов што е осомничен бил претседател на некое бугарско здружение, другиов бил тежок веморон и бил пази ПСИХОЛОГ ВО ШКОЛО.

Мајко мила, кого оставаме да работи со деца.

Miss666, tambelina and Mumoftwo30 like this.
  16. tambelina

tambelina Популарен член

За жал, светските статиски се дека токму во најголем број педофили имаат професија поврзана со жртвите. И најчесто се тоа познати луѓе близу жртвите.

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Затоа во вакви професии да не вработуваме мужи.

18. tambelina

tambelina Популарен член

Невозможно е.Дискриминација е по сите можни закони, и домашни и европски и глобални.
    Што со фамилијата,соседите,колеги ,блиски познаници ? Ќе се изолираме и ќе живееме на штрек ? Дури и од сопствениот сопруг ? Не е нормално човек да живее во толкав страв и стрес. Но мора да има механизми за заштита, во смисла на едукација да може да ги препознаат колегите , да пријават без да се плашат од последици по нив. Сигурно постојат и тестирања, проверки . Е сега кај нас колку тоа се практикува и спроведува...за пријавување знаеме дека е турни па повлечи.

Mumoftwo30 likes this.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Sto se slucilo vo kukite posle domot feniks ulicata pod crkvata kapistec bese zatvorema vo 16 c I imase mnogu policajci koi izleguvaa od edna od kukjite

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кога?

eliesaab likes this.