Zdravo zenski dali nekoja skoro ovie denovi vadela krv na klinička biohemija, potocno za heliko bakterija dali imat reagensi? Pozz
Izvini,malce docnam so odgovorov Ispitav vo Institut za medicina na trud,vo istuot institut najdov i deka sum alergicen na formaldahid(a ima formaldahid vo dim od cigarite,mislam deka i cigarite taka mi se povrzani so problemot - alergija,samo ne mi e jasno....jas pusac od 17 godini,kako na 38 godini mi se pojavi takva alergija) Lek....bev na 10 seansi vo hiperbarni komori,i se trgnav od zadimeni prostorii i mesta kaj sto se pusat cigari.
zdravo, za sledenje na helikobakterijata preku krvna slika se pravi IGA ili iGG....SEga posledno Iga mi bese negativno a IGG pozitivno.....stvarno ne znam dali ja imam ili nemam....Dali znaete nekoj dobar gastro doktor za ovaa rabota? procitav negde pogore za Dr Vladimir Avramovski??? dali e dobar? kade moze da se najde? Moze i preporaka od privatnive sistina ili slicno ako ima nekoj dobar....Se izgubiv ne pijam terapija...Lani isto gi ispitav dvete i dvete mi bea razlicni Iga pozitivno a Igg negativno...