Helicobacter Pylori

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од TinaM25, 19 август 2010.

1. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.747
    Допаѓања:
    15.912
    Zdravo zenski dali nekoja skoro ovie denovi vadela krv na klinička biohemija, potocno za heliko bakterija dali imat reagensi? Pozz

2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Ау,извини дури сега видов во Зегин ја има три пати на ден се пие ,наутро на гладно почнуваш.

3. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Izvini,malce docnam so odgovorov

Ispitav vo Institut za medicina na trud,vo istuot institut najdov i deka sum alergicen na formaldahid(a ima formaldahid vo dim od cigarite,mislam deka i cigarite taka mi se povrzani so problemot - alergija,samo ne mi e jasno....jas pusac od 17 godini,kako na 38 godini mi se pojavi takva alergija)

Lek....bev na 10 seansi vo hiperbarni komori,i se trgnav od zadimeni prostorii i mesta kaj sto se pusat cigari.

4. fri777

fri777 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    13
    zdravo, za sledenje na helikobakterijata preku krvna slika se pravi IGA ili iGG....SEga posledno Iga mi bese negativno a IGG pozitivno.....stvarno ne znam dali ja imam ili nemam....Dali znaete nekoj dobar gastro doktor za ovaa rabota? procitav negde pogore za Dr Vladimir Avramovski??? dali e dobar? kade moze da se najde? Moze i preporaka od privatnive sistina ili slicno ako ima nekoj dobar....Se izgubiv ne pijam terapija...Lani isto gi ispitav dvete i dvete mi bea razlicni Iga pozitivno a Igg negativno...