Форумџика на годината

LUSH

Discussion in 'Тело' started by CoverGirl10, May 29, 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Не баш, само дур ја користиш, и дур не ти упие. Не е онака да се задржи и облеката да поприми. Мирисот ко мирис си е сладок и убав, ми се свиѓа.
    Леле значи таа новата пчеличка има и светки? Остануваат светките на телото?[/QUOTE]
    Да, некое време остануваат, не за долго ама се приметуваат.
    Пробај го, не е гребе ко обичната, ама па зашо да не се проба. Повише ко путер функционира.

WhiteCat33 and koritsaki like this.
  2. Medea.

Medea. Истакнат член

Дали на некој му се има десено супер милк за коса почна да ми тече од страна кога ќе прскам не знам зошто?

3. CooperD

CooperD Популарен член

Да, затнат е маханизамот за прскање. Густи е спрејот.
    Отвори, извади полека од делови што може да се вади и измиј убаво со топла вода. Јас со чачкалица и низ малите дупчиња чистев што можев

Medea. and koritsaki like this.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Го порачав и No drought сувиот шампон, големото пакување, малото го немаше.

WhiteCat33, TammiB5 and milkyway^^ like this.
  5. naturally

naturally Популарен член

Најомилен производ ми е лосионот Слипи, гледам малку го поскапиле:(. Сега имам маслена плочка исто со лаванда ама не знам назив, подарок ми е и преубава богато хидратантна.

WhiteCat33 likes this.
  6. koritsaki

20251022_091108.jpg

Стигнаа :party:
    Вака, мирисот е интересен, мириса повеќе на Super milk и некоја блага нота , ми мириса ванилест на моменти, на Snow fairy мириса можеби ептен малку. Интересен мирис сепак. Ќе видиме каков е со трајност.
    Шампонот сув е супер , сега ова вечно ќе ми трае :D

Ултрабленд чистачот, класика вади шминка одлично.
    Кремава за раце некако е многу лајт, за многу суви раце не е. Ја очекував по густа. Ќе пишам мислење за парфемот по некое време:)

7. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Сувиот шампон убаво ли мириса? Трае миризбата? :D

koritsaki likes this.
  8. koritsaki

Мириса ама не јако на лајм, цитрусно :) убав мирис , по некое време исчезнува :)

WhiteCat33 likes this.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

А дали некоја го има пробано третманот за опаѓање на коса Roots? Многу ми паѓа овој период косата, гледам добри рецензии има.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Женски, ве молам сите постови поврзани со парфемите и спрејовите за тело на Lush постирајте ги во темата што ја отворивме токму за нив:
    https://forum.femina.mk/threads/Парфеми-и-спрејови-за-тело-на-lush.29555/

Далеку попрегледно е така и за дискусија и за скролање низ предлози. И веќе кога ја имаме отворено темата, нека се полни со мислења за парфеми и спрејови, оваа нека си остане за козметиката. Фала многу. :f:

11. CooperD

CooperD Популарен член

Не е подобро да се споат овие две теми?

Мислам стварно нема потреба пошто производиве од лаш идат едно со друго. Самите мириси се повторуваат низ производите и нема потреба да ги делиме по теми. Баш вака е понепрегледно зашто треба да бараме низ две теми. А коа купуваме производи, не купуваме едно, па ајде за ова ќе пишам во една па за она во друга тема.

milkyway^^ likes this.
  12. Mishela

А зошто е толку голем проблем да се напише во другата тема? Неколку години постои темата во секцијата Парфеми, @koritsaki темата ја отворила со причина и убаво е да си тече дискусијата за тие продукти таму. Јас не мислам дека овде е попрегледно, баш напротив.

koritsaki likes this.
  13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Јас го имам пробано и ме има спасено. Плус многу коса нова ми порасна. Топла препорака. Јас до сега три кутии имам потрошено, четврта користам

oblace1, kristina.k and eliesaab like this.
  14. koritsaki

Јас @Mishela дека сé овде пишувам, ја заборавам темата што сум ја отворила за парфеми Lush :D

15. Mishela

Приметив. ]:) :lol:
    Затоа и напишав потсетување, мислам дека нема ништо страшно да се пишува таму за парфеми и спрејови, како што патем се правело од 2018-та навака.
    Не мора сè да биде изнатрупано во една тема и жаби и баби. Стварно е непрегледно. Вака отвораш во темата и само тоа си е. Имаме мал милион брендови кои сме ги цепкале низ теми и не гледам апсолутно никаков проблем во тоа, си функционираат супер.

16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Па не е изнатрупано се. Таман си е темата е за Lush и си стои се на едно место.
    На две различни теми да се пишува за Lush е понепрегледно отколку на една.

CooperD likes this.
  17. Mishela

Не се пишува истото во двете теми. Едната за парфеми и спрејови, која патем скоро десет години постои, а оваа за сите други работи.
    Го имаме скроз истиот принцип и кај други теми и брендови, ама баш за Лаш, проблем, немало поента. Не ве разбирам што е проблемот. Еден екстра клик што ќе има, одма проблем, не одговара, немало поента. Темата за парфеми е пинувана, ќе си стои секогаш на врвот кога ќе отворите во Парфеми и замолувам мислењата да одат таму.
    Толку имам да кажам за ова, слободно продолжете си со дискусијата.

18. CooperD

CooperD Популарен член

Па никаде не пишав за некаков голем проблем, само се надоврзав со мое мислење и притоа го дообјаснив зошто мислам така :)

Не дека еден клик е проблем или немало поента, него едноставно некогаш муабетот сам се надоврзува и сам си тече пошто производите се така поврзани по мириси или слични мирисни ноти.

Пример пилингот скраби има исти мирис ко спрејот за тело Honey I Washed The Kids, регенераторот за тело Ro's Argan има исти мирис ко спрејот Rose Jam...итн

И пример коа ќе прашаш за мислење за спрејот Rоse Jam, може никој не го користел да ти каже како мириса, ама некој што има регенератор за тело ќе ти рече: еј добар е, нема типичен мирис на рози бла бла...
    Исто и се надовразуваме за кој путер за тело иде со кој спреј како layering
    Мислам, ама ова баш не е баби и жаби :)

Го читав по нет дека е предобар за нова коса, ама мене ми направи првут :( така да @kristina.k пробај прво со тестер. Да не решаваш еден проблем додека правиш друг

oblace1, TammiB5 and kristina.k like this.
  19. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Можеш да побараш тестерче на штанд да ти дадат, инаку јас имав проблем со хормоните откако се породив и преемногу коса изгубив, цела бев со дупки во главата. За помалку од месец ми израсна нова коса, еве скоро година како го користам ми се има згуснато и не ми паѓа во споредба со тоа колку ми паѓаше. Но после користење на едно кутивче, правев пауза од месец-месец ипол, па зимав ново. Сега ми е во план да направам подолга пауза бидејќи ми порасна доста. Исто така, и доста поголема количина ставав и го оставав околу час/ половина час пред да ја измијам косата.

kristina.k likes this.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Те молам ако се можеш да најдеш пиши која маслена плочка е?