LUSH

Discussion in 'Тело' started by CoverGirl10, May 29, 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Па искрено обичната Скраби ми е боља.. Поубаво мириса според мене, повише гребе, оваа има минијатурни делчиња кај што се пилинг зрнцата, а и со светки е розевата. И приметив помалку ко да е мрсна, ја проаѓам само со неа, не ставам лосион, ама за посува кожа мислам ќе треба.

@koritsaki не ти се трајни тие спрејови, и се затнува цевчето од светките, по некое време е неупотреблив, не прска. Такво искуство имав со Супер Милк.

Medea. and koritsaki like this.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Немам проблем со сува кожа, може ќе и дадам шанса. А мирисот се задржува ли барем малку? Се мислам меѓу пчелката и лосионот за тело.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Ти благодарам тогаш го тргнувам од список :D Стики ќе го земам.
    Леле значи таа новата пчеличка има и светки? Остануваат светките на телото? Таа обичната инаку гребе убаво да, јас сакам пилинзи што се многу груби, од Lush Magic crystals ми беше многу слаб, груби се Ocean salt и никогаш прежаленото срце со чоколадо и цреша... а и Scrubee е груб.
    Новата пчеличка ако има светки и остануваат по телото, да си го земам :lol:

И нешто друго да прашам, пудрите за тело некој да не ги користел како сув шампон за коса?

Се мислам наместо no drought, што е баш за коса, ова да го пробам

Screenshot_20251020_084223_Chrome.jpg

Last edited: Oct 20, 2025 at 7:44 AM
    WhiteCat33 and Mrs. right like this.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Не баш, само дур ја користиш, и дур не ти упие. Не е онака да се задржи и облеката да поприми. Мирисот ко мирис си е сладок и убав, ми се свиѓа.
    Да, некое време остануваат, не за долго ама се приметуваат.
    Пробај го, не е гребе ко обичната, ама па зашо да не се проба. Повише ко путер функционира.

А Стики добар избор е за врмево, јас пак го засакав, едно време ми се смачи, сеа повторно ми се свиѓа.

WhiteCat33 and koritsaki like this.
  5. koritsaki

Фала ви. А Turmeric latte парфемот некој да не го пробал? Не знам зошто ми влезе и тој во мисла да го пробам, постојано ми излегуваат видеа на тик ток од него. Како јак мирис е, како мириса ванила тонка... ама па од др страна го имам Lust уште пола шишенце и дека и тој јак да го потрошам подобро...
    Од LTGTR го имам малото шишенце од сетот, уште имам од него. Штета што го нема лосионот за тело посебно да се купи.

WhiteCat33 and TammiB5 like this.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Дали на некој му се има десено супер милк за коса почна да ми тече од страна кога ќе прскам не знам зошто?

7. CooperD

CooperD Популарен член

Да, затнат е маханизамот за прскање. Густи е спрејот.
    Отвори, извади полека од делови што може да се вади и измиј убаво со топла вода. Јас со чачкалица и низ малите дупчиња чистев што можев

Medea. and koritsaki like this.
  8. koritsaki

Луѓе среќа што не порачав прееска
    Сега да влезам пак на страната гледам донеле нови производи :!:

Го донеле Snow fairy спрејот и плус некој парфем Super fairy, и сега се надевам дека е траен бидејќи е нели парфем, спрејот мене ми беше ептен слаб. Го порачав парфемот :D:inlove:
    Пуштајте среќа да не бидат фрлени 43 евра џабе хахах. Стики здравје ќе го порачам понатаму и така не е лимит едишн.

Screenshot_20251020_111709_Chrome.jpg

Го порачав и No drought сувиот шампон, големото пакување, малото го немаше.

WhiteCat33, TammiB5 and milkyway^^ like this.
  9. carly j

carly j Истакнат член

Омилено нешто од Лаш ми е Turmeric Latte. Штета што не го фатив спрејот пред некоја година зашто бил помалку зачинет. Не дека ми сметаат зачините, ама преубав зимски мирис. Го комбинирам со Yog Nog / Sticky Dates. Исто мириса и Power регенераторот. Не ми мириса исто со плочката за масажа иако се викаат исто. Плочката не е толку зачинета и е покремаста.

Не, ама ќе има 3 нови спрејчиња и 3 парфеми. Попустот е еднаш годишно и е крај на јануари / почеток на февруари, по нашите празници.

oblace1 and koritsaki like this.
  10. koritsaki

Мириса како регенераторот Power? Јас го имам, премногу ми се допаѓа тој мирис. Сигурно парфемот ќе е појак нели.

11. carly j

carly j Истакнат член

Затоа и кажав, често им се повторуваат мирисите во различни продукти, ама, пак, регенераторот е покремаст. Кога првпат го мириснав, ми мирисаше на Tobacco Vanille, ама колку подолго го мирисаш, сфаќаш дека не се исти. Секако главно на алишта прскам, и доста трае и проектира. Само не знам која серија е, некоја година е повеќе на зачини, некоја година е поблаг. Јас верзијата што ја имам е доста зачинета и не можам да поднесам повеќе од 3-4 спреја, или пак мора да ставам и нешто поблаго за баланс.

А ако го имаш candy rain регенераторот и ти се допаѓа, наскоро ќе има парфем и со тој мирис! (Јас ќе го чекам тој со марципан, Snowcake, да можам да го мешам со ТЛ)

koritsaki likes this.
  12. koritsaki

@carly j ајде баш ќе ги чекам и тие мириси. Јас живеам во мало гратче во Грција и мирисите често ги порачувам на слепо, ептен кога си одам за Скопје можам да ги помирисам.
    Сега го земав Super fairy да го пробам, овој е лимит едишн, Lust уште го трошам...
    За Super fairy кажуваат дека мириса на Super milk и Snow fairy,

WhiteCat33 likes this.
  13. naturally

naturally Популарен член

Најомилен производ ми е лосионот Слипи, гледам малку го поскапиле:(. Сега имам маслена плочка исто со лаванда ама не знам назив, подарок ми е и преубава богато хидратантна.

WhiteCat33 likes this.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Чекам да пишеш како мириса тој Super Fairy баш ме заинтересира сега :D

Elence93, Medea. and koritsaki like this.