Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Не, не престанавме да живееме! Ние согледуваме и протолкуваме небитни ситници кои другите луѓе не ги перцепираат. Во секое лошо има добро и обратно. Ние не свесно растеме, се развиваме, градиме идеи и ставови кон нештата. Анализираме и се мачиме, се бориме. Животот е борба = ние живееме !!! Се ќе помине и ќе биде добро :*

На kostadinka24, LUCI 99, veren и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Jas ne pijam .... zemav neoleksan sega 5 den go pijam od 100mg navecer i me opusta ko hebe zaspivam

3. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Odlicni se

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Se nadevam ti blagodaram :*

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    @CameliaMiller ако не е тајна кои таблети ти се препишани?Дали некој од вас има пиено Prozac?

6. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Sto e ova AD i jas so denovi imam glavobolka omalaksano se osekam nemam sila i mn se plasam da ne imam nesto :( :( :(

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    АД е кратенка за антидепресиви.Немаш ништо срцка ср ти е во глава.Одиш ли на психолог или психијатар?

8. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Odev mi prepisa da pijam asentra po pola na den ne znam mn sum razocarana i uplasena mnogu :( :( :(

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    да прашам дали некој од вас ги пие на гладно АД?пошто не ми се јаде мене некогаш наутро или ке се пробудам покасно па ми поминало времето за таблета после дури јадам нешто ке помине уште некое време и некако не ги пијам во исто време таблетите

Последна измена: 20 јануари 2018
  10. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Исто и јас. Депрозелот треба после доручек а јас цело време на гладно. Ама од сабајле и вода едвај пијам а камо ли да доручкувам.
    Luci ти пак ми читаш мисли

На saricka 86 и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  11. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Пред да ми започне сето ова многу имав желба и спиев во попладневните часови дали после работа или било што. Но откако ми почна оваа состојба неможам да спијам веќе попладне. Вчера легнав малце сум заспала некако и одеднаш се разбудив целата здрвена, неможев да го мрдам телото ни очи да отворам. А се слушав околу мене телевизорот, како да сонувам некој сон а јас сум разбудена и неможев да станам. Најдов на интернет парализа за време на сонот, ама пишуваше многу лоши работи како луге гледале нереални работи. Тоа траеше 2 минути негде и со многу зор се разбудив преплашена. Дали имал некој нешто слично искуство?

12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Пиј си ги редовно,нема од што да се плашиш,може само да си подобро.
    Јас фи пијам цитрам на гладно чим ќе станам ама пишува и во упатсвото дека не е важно.Мене ми е проблем што во различно време станувам и во различно време ги пијам.Има врска?
    Јас и предтоа не можев да спијам преку ден како во бунило бев после тоа.Сега одбегнувам скроз ама ако заспијам секогаш се будам исплашена.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Дали се вознемирувате кога гледате слики на фб од пријатели како уживаат негде? И дали ставате слики као еве јас сум хепи а уствари раката ви се тресе дур сликате ?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Gabe sto gi pijam mi pomognaja na pocetok ama sega vistinski ne mozam ne se osekam dobro glavobolka mi doaga na povrakajne nemam sila da stojam na noze stomak me boit zeludnik race noze sve bukvalno sve :( :( :(

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    3.199
    Дали е ОК ако земам еден хелекс од 0,5 за да заспијам ноќва? Нешто ме мачат несоници со недели, па сакам да им ставам крај оваа ноќ.

16. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Да, по 15 минути ќе го почувствуваш ефектот. Сепак најдобро е од 0,25 mg, но ако немаш испиј половина таблетка, ќе те релаксира.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  17. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    3.199

Фала ти многу! Знам дека се станува зависен од хелексот, меѓутоа доволно сум свесен и совесен дека не смеам да го практикувам тоа како лек против несоницата. Ќе се потрудам денеска да поминам така, па се надевам дека од утре биоритамот ќе ми се смени.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Иста бев и јас пред 3 дена. Се истурив од повраќање и вртоглавици. Од напонот ми се укочија рацете и нормално си следеше анкс.напад. пиев ранитал за да смирам повраќање и 3х1 демитрин да се смирам. Денес сум веќе подобра.
    Може сме преосетливи и на времево

19. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Здраво девојки значи вака од кога прочитав тука од сите вас по нешто сватив дека не сум сама дека не има многу.Вака мојот живот со анксиозноста е веќе 2год исто пијам елицеа и заласта.Како почна се земав одмор од работа една недела и никаде не излегував за тоа време ни со дечко ми ни со никого едноставно се затвотрив во себе по неколку дена се мотивирав и му раскинав на дечко ми со зборовите дека веќе не го гледам како некогаш од таа вечер почнаа моите кошмари не спиење панични напади тахикардија бев тотално избезумена некок работи не се ни сеќавам дека сум ги правела.Па решив да одам на психијатар каде ми беше дадена дијагноза анксиозна депресија.И ми беше препишана терапија а и одев на разговори со психијатерката.Од денот кога ми се појави оваа состојба јас не сум истиот човек се се смени према дечко ми чуствувам само страв кога ке излезам со него желудникот ме стега ако ми рече за односи мене ми е страв исто ми е страв кога ке ме повика кај него неговите родители се супер луѓе но јас имам некоја одбивност кога ќе се спомне за нив.Пробував да ги оставам табчетите секогаш ми се врака нападите незнам што да направам оваа состојба ме излудува позз до сите собрав храврост да ви пишувам со денови се мислев :)

20. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    I glavobolka imase 3 dena non stop ili kaj mene 9 den so glavobolka sve me bolit mn mie strav pred edne cas se napiv 2 bedoksin plus brufen rastvoren vo voda pa magnezium 375 i ne sakat da prekinit pojke me fati nego so mi olesna sto da pravam mn mie neubo a mi kazuva nesto vo mene deka neato loso se slucuva :( :( :(