Не, не престанавме да живееме! Ние согледуваме и протолкуваме небитни ситници кои другите луѓе не ги перцепираат. Во секое лошо има добро и обратно. Ние не свесно растеме, се развиваме, градиме идеи и ставови кон нештата. Анализираме и се мачиме, се бориме. Животот е борба = ние живееме !!! Се ќе помине и ќе биде добро
Sto e ova AD i jas so denovi imam glavobolka omalaksano se osekam nemam sila i mn se plasam da ne imam nesto
АД е кратенка за антидепресиви.Немаш ништо срцка ср ти е во глава.Одиш ли на психолог или психијатар?
да прашам дали некој од вас ги пие на гладно АД?пошто не ми се јаде мене некогаш наутро или ке се пробудам покасно па ми поминало времето за таблета после дури јадам нешто ке помине уште некое време и некако не ги пијам во исто време таблетите
Исто и јас. Депрозелот треба после доручек а јас цело време на гладно. Ама од сабајле и вода едвај пијам а камо ли да доручкувам. Luci ти пак ми читаш мисли
Пред да ми започне сето ова многу имав желба и спиев во попладневните часови дали после работа или било што. Но откако ми почна оваа состојба неможам да спијам веќе попладне. Вчера легнав малце сум заспала некако и одеднаш се разбудив целата здрвена, неможев да го мрдам телото ни очи да отворам. А се слушав околу мене телевизорот, како да сонувам некој сон а јас сум разбудена и неможев да станам. Најдов на интернет парализа за време на сонот, ама пишуваше многу лоши работи како луге гледале нереални работи. Тоа траеше 2 минути негде и со многу зор се разбудив преплашена. Дали имал некој нешто слично искуство?
Пиј си ги редовно,нема од што да се плашиш,може само да си подобро. Јас фи пијам цитрам на гладно чим ќе станам ама пишува и во упатсвото дека не е важно.Мене ми е проблем што во различно време станувам и во различно време ги пијам.Има врска? Јас и предтоа не можев да спијам преку ден како во бунило бев после тоа.Сега одбегнувам скроз ама ако заспијам секогаш се будам исплашена.
Дали се вознемирувате кога гледате слики на фб од пријатели како уживаат негде? И дали ставате слики као еве јас сум хепи а уствари раката ви се тресе дур сликате ?
Gabe sto gi pijam mi pomognaja na pocetok ama sega vistinski ne mozam ne se osekam dobro glavobolka mi doaga na povrakajne nemam sila da stojam na noze stomak me boit zeludnik race noze sve bukvalno sve
Дали е ОК ако земам еден хелекс од 0,5 за да заспијам ноќва? Нешто ме мачат несоници со недели, па сакам да им ставам крај оваа ноќ.
Да, по 15 минути ќе го почувствуваш ефектот. Сепак најдобро е од 0,25 mg, но ако немаш испиј половина таблетка, ќе те релаксира.
Фала ти многу! Знам дека се станува зависен од хелексот, меѓутоа доволно сум свесен и совесен дека не смеам да го практикувам тоа како лек против несоницата. Ќе се потрудам денеска да поминам така, па се надевам дека од утре биоритамот ќе ми се смени.
Иста бев и јас пред 3 дена. Се истурив од повраќање и вртоглавици. Од напонот ми се укочија рацете и нормално си следеше анкс.напад. пиев ранитал за да смирам повраќање и 3х1 демитрин да се смирам. Денес сум веќе подобра. Може сме преосетливи и на времево
Здраво девојки значи вака од кога прочитав тука од сите вас по нешто сватив дека не сум сама дека не има многу.Вака мојот живот со анксиозноста е веќе 2год исто пијам елицеа и заласта.Како почна се земав одмор од работа една недела и никаде не излегував за тоа време ни со дечко ми ни со никого едноставно се затвотрив во себе по неколку дена се мотивирав и му раскинав на дечко ми со зборовите дека веќе не го гледам како некогаш од таа вечер почнаа моите кошмари не спиење панични напади тахикардија бев тотално избезумена некок работи не се ни сеќавам дека сум ги правела.Па решив да одам на психијатар каде ми беше дадена дијагноза анксиозна депресија.И ми беше препишана терапија а и одев на разговори со психијатерката.Од денот кога ми се појави оваа состојба јас не сум истиот човек се се смени према дечко ми чуствувам само страв кога ке излезам со него желудникот ме стега ако ми рече за односи мене ми е страв исто ми е страв кога ке ме повика кај него неговите родители се супер луѓе но јас имам некоја одбивност кога ќе се спомне за нив.Пробував да ги оставам табчетите секогаш ми се врака нападите незнам што да направам оваа состојба ме излудува позз до сите собрав храврост да ви пишувам со денови се мислев
I glavobolka imase 3 dena non stop ili kaj mene 9 den so glavobolka sve me bolit mn mie strav pred edne cas se napiv 2 bedoksin plus brufen rastvoren vo voda pa magnezium 375 i ne sakat da prekinit pojke me fati nego so mi olesna sto da pravam mn mie neubo a mi kazuva nesto vo mene deka neato loso se slucuva