Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    Decki ovaa ne je za ovde ali neznam kade da prasam Veke 2 mesecj imam bolki vo levata strana od grbot kon rebrata i kaj levata strana od gradnit kos napraviv ekg i krv se bese ok.Dali e mozno da mi je nesto od puberitetot ili nesto taka posto veke me fajka premnogu strav Fala vi

2. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Сепак прво пробај нешто природно. И јас последно имав проблеми со желудникот, баш пишав и погоре, али со чаеви се смири.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Страв ми е да не имам хелиобактер или нешто друго
    Ќе прочитам баш за чаевите.
    Благодарам :)

4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Ништо немаш, немој да се плашиш се е на нервна база, јас најчесто пијам нане и валеријана, многу ми помогнаа. Пробај. :)

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Дали некој вадел санитарна книшка и дали на тие резултатите што се прават ќе видат дека пијам антидепресиви и апчиња за смирување?

6. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    57
    Исто и јас кога сум надвор и кога пешачам многу ми е подобро.тогаш ништо не ме боли

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Вчера си легнав во 00 и 30,се разбудив во 7 и 30, потоа презаспав до 11.
    Дали е нормално да сум напната?

8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    што има врска спиењево со напнатоста?

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Не знам, прашувам

10. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    уживај, супер си се наспала, биди среќна што можеш толку долго да спиеш :D одиш на работа? имаш некои обврски во животот?:D

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Да, работам. Ти?

12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    И јас работам и можам да ти кажам дека работата беше клучна за драстично подобрување на мојата состојба

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GDE DA IDEM

GDE DA IDEM Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    955
    дечки ве молам за помош...Бев сосема добра деновиве си реков нема анксиозност и во ред,многу подобро се чуствував опсесивните мисли не ме мачеа баш многу се одеше на подобро.Се до денес,ми се врти една мисла во глава секако опсесивна со силен интензитет јас се изнервирав и плачев...Како се справувате вие?Денес некако многу сум напната,дали вие што имате опсесивни мисли чуствувате дека нешто постојано работи во вас и произведува мисли?

14. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Земи излези и зaинтересирaј се зa нештo вo реaлниoт свет, дaли сo другaри слушни нештo нoвo, купи си нештo, згoтви нештo нa секoј му се случувa дa мисли и дa лутa... Вклучи се вo денoт тргни се oд екрaнoт.

15. GDE DA IDEM

GDE DA IDEM Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    955
    и се тоа го правам,но всушност тие одвратни мисли се посилни од се....

16. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Верувaј декa ќе пoмине, сегa премнoгу јa мислиш, мoрaш дa се зaинтетесирaш зa нештo дa ги зaмени, знaм тешкo е нo не престaнувaј дa бaрaш нештo рaзличнo, пoштo се е пoдoбрo oд тие мисли, бaрaј нoви пoзитивни aктивнo :l:

17. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Тогаш кога ќе најдете нешто кое ќе ви го смени фокусот тогаш ќе сфатите дека анксиозноста исчезнала и се било во вашиот ум:Dзатоа не се откажувајте.
    Исполнете го вашиот живот со работи кои ги сакате, со работи во кои уживате, правете го она што вие сакате а не другите.оставете ги работите кои ве исполнуваат со тага, гнев, грижа... немате време за нив во животот.и не заборавајте да бидете позитивни така ќе го избркате стравот.

На Maksimaksi и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.405
    Добро, зошто низ Скопјево не можам да најдам Зепира?
    Ми даваат замена Елицеа, не знам дали да земам и ако сменам апче да не ми се случи нешто?
    Бдв и јас имам, мисли ако почнам да читам книга да не се знаесам многу демек, да не се побаркам со реалноста?
    И што да правам, немам концентрација воошто.
    Сабалје пробав еден вид на медитација, дишев низ уста и некако подобро ми дојде.

19. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.017
    На моменти ме фаќа тешка анксиозност дури и мислам дека сум депресивен. Значи вака , најчесто од досада некогаш ќе почнам да си размислувам зошто ја у животов да се трудам. Еве учам средно медицинско одличен ќе поминам а има некои што последен ден одговараа за една шугава двојка. Иде лето , ја буквално не знам што да правам со себе , не знам како да се организирам летово секој ден да ми биде продуктивен , да оставам ова компјутеров и телефонов , треба да работам за да си дозволам одмор кај што сакам а инаку можам само некаде тука а да ви кажам немам никаква волја за работа пошто ја цела година сум тупел мозок а некој ќе си лабави и ќе си ужива....

НЕ ЗНАМ што да правам со себе , не знам да се организирам едноставно тоа е... на моменти дури ми доаѓаат суицидни мисли од помислата дека немам вредности никакви. Џабе ми е знаењето , џабе ми е трудот , џабе ми е се.... ништо во животов не ми се исплати

Треба да си побарам стручна помош.

20. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Дечко, се што правиш во животот правиш за себе а не за некој друг. А тоа ако не си задоволен од себе тогаш треба да смениш нешто. Немој да чекаш никој да ти признае и да те награди за твојот труд, најчесто луѓето не го признаваат тоа.треба едноставно да се осеќаш добро во своја кожа.никогаш не престанувај да се трудиш еден ден се ќе ти се исплати.а и доста си млад твоите мисли треба да ги насочиш на тоа што сакаш да бидеш во животот, кои се твоите цели и т.н и не се споредувај со другите Оти не им си во нивна кожа. А ако навистина мислиш ти треба помош слободно побарај.

На Meckicja и GirlLove им се допаѓа ова.