Decki ovaa ne je za ovde ali neznam kade da prasam Veke 2 mesecj imam bolki vo levata strana od grbot kon rebrata i kaj levata strana od gradnit kos napraviv ekg i krv se bese ok.Dali e mozno da mi je nesto od puberitetot ili nesto taka posto veke me fajka premnogu strav Fala vi
Сепак прво пробај нешто природно. И јас последно имав проблеми со желудникот, баш пишав и погоре, али со чаеви се смири.
Ништо немаш, немој да се плашиш се е на нервна база, јас најчесто пијам нане и валеријана, многу ми помогнаа. Пробај.
Дали некој вадел санитарна книшка и дали на тие резултатите што се прават ќе видат дека пијам антидепресиви и апчиња за смирување?
Вчера си легнав во 00 и 30,се разбудив во 7 и 30, потоа презаспав до 11. Дали е нормално да сум напната?
уживај, супер си се наспала, биди среќна што можеш толку долго да спиеш одиш на работа? имаш некои обврски во животот?
И јас работам и можам да ти кажам дека работата беше клучна за драстично подобрување на мојата состојба
дечки ве молам за помош...Бев сосема добра деновиве си реков нема анксиозност и во ред,многу подобро се чуствував опсесивните мисли не ме мачеа баш многу се одеше на подобро.Се до денес,ми се врти една мисла во глава секако опсесивна со силен интензитет јас се изнервирав и плачев...Како се справувате вие?Денес некако многу сум напната,дали вие што имате опсесивни мисли чуствувате дека нешто постојано работи во вас и произведува мисли?
Земи излези и зaинтересирaј се зa нештo вo реaлниoт свет, дaли сo другaри слушни нештo нoвo, купи си нештo, згoтви нештo нa секoј му се случувa дa мисли и дa лутa... Вклучи се вo денoт тргни се oд екрaнoт.
Верувaј декa ќе пoмине, сегa премнoгу јa мислиш, мoрaш дa се зaинтетесирaш зa нештo дa ги зaмени, знaм тешкo е нo не престaнувaј дa бaрaш нештo рaзличнo, пoштo се е пoдoбрo oд тие мисли, бaрaј нoви пoзитивни aктивнo
Тогаш кога ќе најдете нешто кое ќе ви го смени фокусот тогаш ќе сфатите дека анксиозноста исчезнала и се било во вашиот умзатоа не се откажувајте. Исполнете го вашиот живот со работи кои ги сакате, со работи во кои уживате, правете го она што вие сакате а не другите.оставете ги работите кои ве исполнуваат со тага, гнев, грижа... немате време за нив во животот.и не заборавајте да бидете позитивни така ќе го избркате стравот.
Добро, зошто низ Скопјево не можам да најдам Зепира? Ми даваат замена Елицеа, не знам дали да земам и ако сменам апче да не ми се случи нешто? Бдв и јас имам, мисли ако почнам да читам книга да не се знаесам многу демек, да не се побаркам со реалноста? И што да правам, немам концентрација воошто. Сабалје пробав еден вид на медитација, дишев низ уста и некако подобро ми дојде.
На моменти ме фаќа тешка анксиозност дури и мислам дека сум депресивен. Значи вака , најчесто од досада некогаш ќе почнам да си размислувам зошто ја у животов да се трудам. Еве учам средно медицинско одличен ќе поминам а има некои што последен ден одговараа за една шугава двојка. Иде лето , ја буквално не знам што да правам со себе , не знам како да се организирам летово секој ден да ми биде продуктивен , да оставам ова компјутеров и телефонов , треба да работам за да си дозволам одмор кај што сакам а инаку можам само некаде тука а да ви кажам немам никаква волја за работа пошто ја цела година сум тупел мозок а некој ќе си лабави и ќе си ужива.... НЕ ЗНАМ што да правам со себе , не знам да се организирам едноставно тоа е... на моменти дури ми доаѓаат суицидни мисли од помислата дека немам вредности никакви. Џабе ми е знаењето , џабе ми е трудот , џабе ми е се.... ништо во животов не ми се исплати Треба да си побарам стручна помош.
Дечко, се што правиш во животот правиш за себе а не за некој друг. А тоа ако не си задоволен од себе тогаш треба да смениш нешто. Немој да чекаш никој да ти признае и да те награди за твојот труд, најчесто луѓето не го признаваат тоа.треба едноставно да се осеќаш добро во своја кожа.никогаш не престанувај да се трудиш еден ден се ќе ти се исплати.а и доста си млад твоите мисли треба да ги насочиш на тоа што сакаш да бидеш во животот, кои се твоите цели и т.н и не се споредувај со другите Оти не им си во нивна кожа. А ако навистина мислиш ти треба помош слободно побарај.