Ako nekolku dena e dostano toa steganje vo gradite posle toa dva tri dena go nema se dodeka ne se zamislis nesto i ako si bez fizicka aktivnost toa sum primetil ali ipak je sve do mislata a nikoj da ni dade prava terapija site se ucat i samo menuvaat terapi a prava pa nema nikade
Како се справувате со физичка болка ? Мене тоа многу ме загржува. Не е реална болка како некоја тежина. Најчесто ми се случува кога сум дома, а да излезам некаде ми поминува или заборавам на тоа.
Не сфаќам, што подразбираш под „физичка болка“? Тежината? Каква тежина, во гради? Во грло? Во глава? Тоа се типични симптоми на анксиозноста но, исто така, не мора да се присутни кај секој случај. Физички болки од анксиозност не се јавуваат. Мислам, може да те стегне стомак, да имаш чувство/нагон за одење по голема нужда, може цревата да реагираат... Но, пример, рака да те боли, око да те боли-не.
Ќе помине тогаш кога ќе се убедиш самата себеси дека со тебе е се во ред и сите симптоми ти ги ствара мозокот. Јас почнав со психотерапија, мене па на грлото ме удара, чуство како да ќе ми се затвори грлото. Ама полека полека научив дека сетоа тоа ми е само од мисла и не дозволувам да ме надвладее психата.МОРА така, нема друго.Ако уште не си почнала со психотерапија најтопло ти препорачувам да почниш, ништо нема да изгубиш, само ќе добиеш.
И те како се јавуваат. Ако си хипохондричен и мислиш на некоја болест самата психа ти создава реални болки. Сум поминала низ таков процес. Најчест страв е страв од срцев удар тука може да те боли раката и да мислиш во секој момент дека ќе те стегне срцето.
Дали трнење на раце и нозе е присутна кај некој од вас и како се справувате ? Доста стресен период имав и мислам дека е од то
Не се опседнувајте со физичките симптоми. Ќе одите да си се проверите и толку, ќе знаете на што сте. За анксиозен човек лошо е да си прави филмови во глава.
Така е, тоа е личен избор дали некој сака да каже или не. Нема врска со глумење лудило. тоа е исто како да прашаш некој што не го познаваш добро кој ти е матичен лекар. Должен е тој да ти каже? Се разбира дека не. Мене еден период кога доживеав огромен стрес ми се тресеа рацете секој денОтидов на доктор и ми кажаа дека е вегетативно