Здраво, луѓе! Не знам од каде да почнам искрено.. Мислам дека се почна многу порано од пред да сум свесна за тоа, но некако мислам дека после короната, баш ме докрајчи. Се борам со анксиозност веќе подолго време, но сега ми се случува нешто како „блокада“ кога очекувам нешто, кога нешто го мислам однапред. Имам страв и чувствувам закоченост во секојдневни работи, пиење од преполна чаша, пишување, правење работи со фина моторика. Од се тоа се плашам и секогаш ми се тресат рацете само кога однапред го мислам тоа. Пример ако треба да потпишам некој лист и тој лист дојде ненадејно без мое очекување се потпишувам без проблем, но доколку нештото го знам дека ќе се случи или ако гледам како листот се доближува кон мене, се блокирам и еден едноставен потпис неможам да оставам. Се борам со ова веќе долго време и ми станува мачно и многу стресно. Затоа сакам да побарам помош од стручно лице. Па ме интересира дали некој од вас има слично искуство и дали знаете психолог или психотерапевт во Македонија кој работи со вакви „антиципаторни“ реакции или телесна анксиозност? Би ми значело да слушнам ваши искуства или совети