Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. alex488

alex488 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Denes nekako podobro,ama ete sega nekako pak toa mravi niz glavatAta i toa odozgora na glavata osekjam i zestina pozadi.. Pejj pak li ke se plasham??

2. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    колку време ти се случува ова да имаш напади ?

3. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Aбе нема никаков страв да осеќаш, не е страв,само мисли глупави. Направи си чај и пушти некоја комедија и искулирај. НИШТО нема да ти се случи. :)

4. alex488

alex488 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Pa imam napad sega nekako pocesto, inaku krasta ja imam 7 god a panika me fakja ovoj period zasho imav smrten slucaj blizok, i sega si vikam uff i jas da ne umram

5. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    7 години го имаш и уште зивееш како што мозам да приметам :), и ништо не се случило со тебе лошо зив си здрав си така да минувај го зивотот со таа мисла и ке исчезне не мисли на тоа му даваш значење а кога му даваш значење тоа станува јако и те плаши а кога се плашиш од него те контролира, едноставно е мораш да го победиш, зал ми е за загубата ...

На Miss.M5, loska23, Viki693 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Прво со оглед на тоа што токму оваа феминка ме упати тука кога и јас за прв пат се соочив со ова и барав помош, и јас ќе ти речам браво за успехот продолжи така и фала за тоа што си позитивна и позитивно читам тука :) инаку јас периодов заклучувам дека овој анксот се лепи ама за било што што ќе ни текне нас..пррдходно ми и излегоа други филмови, па ми влезе страв дека сум во депресија и дека сум изгубила желба за се...а всушност таа безволност е резултат на тоа што секое утро се будев со ппмослата на анскот и стравот од паники и тоа ми ја убиваше радоста...а сега сум ок еве ме имам желба за се ми се прават милион работи ама сеа ме кочи друго...сеа почнав да се замарам дека од оваа константна трема што ја осеќам ќе ми се случи нешто со притисокот мозokot ili srceto... еве ме стргаар графи нешто немам тахикардија ама градиве како здов да не можам да земам и веднаш паника....шро е сега зошто вака ова она :/ пеобувам да се смирам самата ама... утре ќе одам на дружење ми се оди сакам да сум располижена а од сега сум анксиозна што треба да сум во друг град па трема па како ќе минам и тн и тн...

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 123ppp

123ppp Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    46
    Јас едно ќе прашам. Читам и овде и на други форуми има луѓе кои живеат со години со анксиозност и никој не вика дека се излечил. Нема ли излез, лек, КРАЈ.... на ова?
    Има ли некој да каже дека целосно се излечил од ова?
    Дали ние кои еднаш не зафатило цел живот ќе правиме падни-стани?

Не можам да замислам цел живот да живеам во "сон".
    Навистина е фрустрирачки!!!

На IthoughtIwasAnAllien му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Pominuva, jas se izleciv posle 3 godini. Sega sum super I nemam napadi, no I poinaku razmisluvam, sozreav I poinaku gledam na rabotite. Ova ne trae cel zivot ako ti ne mu dozvolis da trae cel zivot. Treba Sam na sebe da si pomognes I ankcioznosta ke iscezne. Samo pozitivno, bori se, ke uspees:)

На GirlLove, IthoughtIwasAnAllien, Viki693 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. loska23

loska23 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Натемила сакав тебе конкретно нешто да те прашам,читајки ги твоите постови мислам дека причина за твојата анкс е смртта на блиски од срцеви заболувања и всушност тебе ти е рефлектиран тој страв ,е сега сакам да те прашам дали имаш правено испитувања на срцето и како се справуваш со мисли кога ке имаш некој "симптом" врзан со срцето?прости ми ако погрешно сум разбрала нешто бидејќи мојот проблем е сличен сакав само да се консултирам :) поздравче за сите

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. loska23

loska23 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Едно прашање за сите феминки,дали во пмс ви се потенцира анксиозноста ?!доаѓа викенд да се оеасположиме и убаво да си поминетебсите каде и да сте !

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Дечки јас да си кажам само дека планирам да и речам чао чао на состојбава!
    Понеделник во 12 имам интервју за работа во Дубаи и едвај чекам :o: превозбудена сум!!!
    Доста се :rain: време е за :sun: во нашите животи!Да бидиме силни:muscle:Ве поздравувам мили:hug:

На GirlLove, lavanda 07, IthoughtIwasAnAllien и 13 други им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да сонце мене ми е од страв од срцеви удари бидејки татко ми и најдобра другарка починаа од срцев удар. Бев на испитувања и се е во ред со моето срце, но и малце да мо боцне или да ме фати тахикардија јас одма помислувам дека е срцев удар. Е сега почнав да не обрнувам многу внимание и да си викам е ок де стално ми е вака па ништо не ми се десило. Но од страв ги откажав цигарите и пијам помалце кафе.

На IthoughtIwasAnAllien и loska23 им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    :hai: друштво како сте?

Јас да ви кажам со денови сум мирна, онака знам да се притресам за нешто ама кратко е.
    се "лечам" со читање книги, за две недели имам прочитано три книги :muscle: се вртив и на волонтирањето па немам време да мислам на тахикардии и дали нешто ќе ми се случи. Трчам, спремам документи за да заминам надвор 2 месеци и воопшто немам време за нервози, плачки и паники.

Мој совет ви е да земате да читате книги, се сте свесни колку помагаат, колку многу ги убиваат црните мисли :).

.

На afrodita94, IthoughtIwasAnAllien, ArmaniCode и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. loska23

loska23 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Јас не пушам цигари и пијам по едно кафе ретко две на ден ,имам направено 4ехо на срце за една година и незнам колку екг и сеуште се убедувам дека се е во ред ,некогаш успевам некогаш.....:( ,жал ми е зс твојата загуба во двата случаи ,сега пошто ми се ивртува пак у глава тоа барам начин да ги тргнам мислите ,плус треба и да патувам во странство читам многумина планираат да заминат надвор тоа дополнитњлно ме охрабрува ,можеби тоа е потребно промена и окупираност со работа и нова средина,им посакувам на сите успех и да го реализираме сите тоа што сме го замислиле!!!пријатна позитивна вечер

15. loska23

loska23 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Јас не пушам цигари и пијам по едно кафе ретко две на ден ,имам направено 4ехо на срце за една година и незнам колку екг и сеуште се убедувам дека се е во ред ,некогаш успевам некогаш.....:( ,жал ми е зс твојата загуба во двата случаи ,сега пошто ми се ивртува пак у глава тоа барам начин да ги тргнам мислите ,плус треба и да патувам во странство читам многумина планираат да заминат надвор тоа дополнитњлно ме охрабрува ,можеби тоа е потребно промена и окупираност со работа и нова средина,им посакувам на сите успех и да го реализираме сите тоа што сме го замислиле!!!пријатна позитивна вечер

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Душички животот е убав, да се обидеме сите да немислиме на минатото. Затоа што татко ми и другарка ми беа најпозитивните луѓе на свет, никогаш не помислија на смрт или на некоја болест ама од пишаното не се бега, Тие не би сакале да ме гледаат како седам исплашена, затоа ке се бориме сите заедно и ке успееме.

На crazylady, loska23, IthoughtIwasAnAllien и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    natemila mislam deka bez tebe nikoj od nas ne bi uspeal <3

На IthoughtIwasAnAllien, natemila и bubic.k им се допаѓа ова.
  18. laura123456

laura123456 Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    jas se leciv gi napravivsite mozni analizi i mi izlezoa dobro i nemam zasto da se plasam

На 123ppp и IthoughtIwasAnAllien им се допаѓа ова.
  19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @Emili12321 сонцеее си тиии :sun::sun::sun: Убав викенд на тебе и сите васссс :D:D:hug:

На Emili12321 и bubic.k им се допаѓа ова.
  20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Нате ни е херој:l:

На crazylady, loska23, Emili12321 и 4 други им се допаѓа ова.