Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. alex488

alex488 Истакнат член

Denes nekako podobro,ama ete sega nekako pak toa mravi niz glavatAta i toa odozgora na glavata osekjam i zestina pozadi.. Pejj pak li ke se plasham??

2. veren

veren Истакнат член

колку време ти се случува ова да имаш напади ?

3. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Aбе нема никаков страв да осеќаш, не е страв,само мисли глупави. Направи си чај и пушти некоја комедија и искулирај. НИШТО нема да ти се случи. :)

4. alex488

alex488 Истакнат член

Pa imam napad sega nekako pocesto, inaku krasta ja imam 7 god a panika me fakja ovoj period zasho imav smrten slucaj blizok, i sega si vikam uff i jas da ne umram

5. veren

veren Истакнат член

7 години го имаш и уште зивееш како што мозам да приметам :), и ништо не се случило со тебе лошо зив си здрав си така да минувај го зивотот со таа мисла и ке исчезне не мисли на тоа му даваш значење а кога му даваш значење тоа станува јако и те плаши а кога се плашиш од него те контролира, едноставно е мораш да го победиш, зал ми е за загубата ...

6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Прво со оглед на тоа што токму оваа феминка ме упати тука кога и јас за прв пат се соочив со ова и барав помош, и јас ќе ти речам браво за успехот продолжи така и фала за тоа што си позитивна и позитивно читам тука :) инаку јас периодов заклучувам дека овој анксот се лепи ама за било што што ќе ни текне нас..пррдходно ми и излегоа други филмови, па ми влезе страв дека сум во депресија и дека сум изгубила желба за се...а всушност таа безволност е резултат на тоа што секое утро се будев со ппмослата на анскот и стравот од паники и тоа ми ја убиваше радоста...а сега сум ок еве ме имам желба за се ми се прават милион работи ама сеа ме кочи друго...сеа почнав да се замарам дека од оваа константна трема што ја осеќам ќе ми се случи нешто со притисокот мозokot ili srceto... еве ме стргаар графи нешто немам тахикардија ама градиве како здов да не можам да земам и веднаш паника....шро е сега зошто вака ова она :/ пеобувам да се смирам самата ама... утре ќе одам на дружење ми се оди сакам да сум располижена а од сега сум анксиозна што треба да сум во друг град па трема па како ќе минам и тн и тн...

natemila likes this.
  7. 123ppp

123ppp Истакнат член

Јас едно ќе прашам. Читам и овде и на други форуми има луѓе кои живеат со години со анксиозност и никој не вика дека се излечил. Нема ли излез, лек, КРАЈ.... на ова?
    Има ли некој да каже дека целосно се излечил од ова?
    Дали ние кои еднаш не зафатило цел живот ќе правиме падни-стани?

Не можам да замислам цел живот да живеам во "сон".
    Навистина е фрустрирачки!!!

IthoughtIwasAnAllien likes this.
  8. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Pominuva, jas se izleciv posle 3 godini. Sega sum super I nemam napadi, no I poinaku razmisluvam, sozreav I poinaku gledam na rabotite. Ova ne trae cel zivot ako ti ne mu dozvolis da trae cel zivot. Treba Sam na sebe da si pomognes I ankcioznosta ke iscezne. Samo pozitivno, bori se, ke uspees:)

9. loska23

loska23 Активен член

Натемила сакав тебе конкретно нешто да те прашам,читајки ги твоите постови мислам дека причина за твојата анкс е смртта на блиски од срцеви заболувања и всушност тебе ти е рефлектиран тој страв ,е сега сакам да те прашам дали имаш правено испитувања на срцето и како се справуваш со мисли кога ке имаш некој "симптом" врзан со срцето?прости ми ако погрешно сум разбрала нешто бидејќи мојот проблем е сличен сакав само да се консултирам :) поздравче за сите

natemila likes this.
  10. loska23

loska23 Активен член

Едно прашање за сите феминки,дали во пмс ви се потенцира анксиозноста ?!доаѓа викенд да се оеасположиме и убаво да си поминетебсите каде и да сте !

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Дечки јас да си кажам само дека планирам да и речам чао чао на состојбава!
    Понеделник во 12 имам интервју за работа во Дубаи и едвај чекам :o: превозбудена сум!!!
    Доста се :rain: време е за :sun: во нашите животи!Да бидиме силни:muscle:Ве поздравувам мили:hug:

12. natemila

natemila Популарен член

Да сонце мене ми е од страв од срцеви удари бидејки татко ми и најдобра другарка починаа од срцев удар. Бев на испитувања и се е во ред со моето срце, но и малце да мо боцне или да ме фати тахикардија јас одма помислувам дека е срцев удар. Е сега почнав да не обрнувам многу внимание и да си викам е ок де стално ми е вака па ништо не ми се десило. Но од страв ги откажав цигарите и пијам помалце кафе.

IthoughtIwasAnAllien and loska23 like this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

:hai: друштво како сте?

Јас да ви кажам со денови сум мирна, онака знам да се притресам за нешто ама кратко е.
    се "лечам" со читање книги, за две недели имам прочитано три книги :muscle: се вртив и на волонтирањето па немам време да мислам на тахикардии и дали нешто ќе ми се случи. Трчам, спремам документи за да заминам надвор 2 месеци и воопшто немам време за нервози, плачки и паники.

Мој совет ви е да земате да читате книги, се сте свесни колку помагаат, колку многу ги убиваат црните мисли :).

.

14. loska23

loska23 Активен член

Јас не пушам цигари и пијам по едно кафе ретко две на ден ,имам направено 4ехо на срце за една година и незнам колку екг и сеуште се убедувам дека се е во ред ,некогаш успевам некогаш.....:( ,жал ми е зс твојата загуба во двата случаи ,сега пошто ми се ивртува пак у глава тоа барам начин да ги тргнам мислите ,плус треба и да патувам во странство читам многумина планираат да заминат надвор тоа дополнитњлно ме охрабрува ,можеби тоа е потребно промена и окупираност со работа и нова средина,им посакувам на сите успех и да го реализираме сите тоа што сме го замислиле!!!пријатна позитивна вечер

15. loska23

loska23 Активен член

Јас не пушам цигари и пијам по едно кафе ретко две на ден ,имам направено 4ехо на срце за една година и незнам колку екг и сеуште се убедувам дека се е во ред ,некогаш успевам некогаш.....:( ,жал ми е зс твојата загуба во двата случаи ,сега пошто ми се ивртува пак у глава тоа барам начин да ги тргнам мислите ,плус треба и да патувам во странство читам многумина планираат да заминат надвор тоа дополнитњлно ме охрабрува ,можеби тоа е потребно промена и окупираност со работа и нова средина,им посакувам на сите успех и да го реализираме сите тоа што сме го замислиле!!!пријатна позитивна вечер

16. natemila

natemila Популарен член

Душички животот е убав, да се обидеме сите да немислиме на минатото. Затоа што татко ми и другарка ми беа најпозитивните луѓе на свет, никогаш не помислија на смрт или на некоја болест ама од пишаното не се бега, Тие не би сакале да ме гледаат како седам исплашена, затоа ке се бориме сите заедно и ке успееме.

17. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

natemila mislam deka bez tebe nikoj od nas ne bi uspeal <3

18. laura123456

laura123456 Нов член

jas se leciv gi napravivsite mozni analizi i mi izlezoa dobro i nemam zasto da se plasam

123ppp and IthoughtIwasAnAllien like this.
  19. natemila

natemila Популарен член

@Emili12321 сонцеее си тиии :sun::sun::sun: Убав викенд на тебе и сите васссс :D:D:hug:

Emili12321 and bubic.k like this.
  20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Нате ни е херој:l: