Бушава коса

Дискусија во 'Коса' започната од iva85, 30 март 2012.

1. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    луѓе имам стварно голем проблем,косата ми е негде до раменици,црна ми е природна боја не планирам да се фарбам,имам 14 години..
    сега скоро се шишав и се беше супер после фризер испеглана ваму таму..
    и пред тоа и после фризер од кога ја избањав косата ми станува како на був,голема..а немам расцветани краеви,и многу ми е грда така,кажете што да направам,редовно се шишам,а природна не ми е виткана,ниту пак пробувам да ја виткам или да ја пеглам..едноставно таква ми е!
    имам секакви шампони пробувано.

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И јас сум истата...Нити ми е виткава нити права абе како лавче сум во главата,да ја пеглам секој ден ќе ја оштетам,а и со фен се оштетува.Така да не ни преостанува ништо друго освен да си ја сакаме или секој ден нешто да ја пегламе...Мислам дека првата опција е подобра :)

3. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    И ја сум лав во косата,и стварно глупо изгледам :С
    неможам да си ја сакам,би се шишала келава жими све не си ја поднесувам грдава коса :doh: :worried: :@
    имам многу ниско нивно на самодоверба,никој не ме сака поради неа :doh:

4. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Скорос го разбирам проблемот виткано-права коса- секое влакно своја политика... Мајката му е сушење со дифузер- надолу главата ја стискаш мократа коса со дланка од врв до корен и ја сместуваш во дифузерот (фенот мора да е пуштен на најјако дување за да се пропадне некое влакно (или прамен) внатре па да се чудиш ко јас :D ) . Кога косата е скоро сува така наведната ја прскаш само два три пати со лак ама баш од далеку и ја исправуваш главата- подобра фризура од тебе нема никој :)

Исто така, помагаат и маски за коса кои не се одмиваат, по капење и пред сушење- на пример Фруктис оти е многу блага и топ за пролет и лето заради овошните компоненти.

5. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    фала на советот :)
    се надевам ќе ми успее. :D

6. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    и мене ми беше многу бушава.... прво од ко ќе ја имијав ја сушев и ја носев во коњско опавче и после ја пушта по еден ден и баш си беше супер :P сега кога сакам да ја носам пуштена косата а сум многу бушава ставам крем за лице на рацете и полека ја расчешлувам косата со нив мене многу ми помогна и ми ја зацврсти косата, но има една лоша работа што брзо мрси а инаку за ден-два е супер :)

7. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    мхм....каков крем?:)

8. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    гарниер за мрсна кожа и помага ама кажав многу брзо се мрси |(

9. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Леле,еве сега последниве недели почнав после бањање од кога ќе ја исушам,си врзувам две плетенки и ги прскам со лак,ама ништо..две три праменчиња ми се виткаат и пак сум бушава!
    ЗНАЧИ ИМАМ МНОГУ КОМПЛИЦИРАНА КОСА! :x :worried: ;(

10. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Еве ваква ми е косата: http://blog.ivman.com/wp-content/Frizzy ... airDay.jpg
    не сум јас тоа на сликата :D
    ама таква ми е косата,само многу темна.. :(
    неможам ни да ја фенирам ни да ја пеглам,многу се оштетува ,а никогаш се немам офарбано,редовно се шишам..
    значи пред недела дена се шишав 10 цм,што значи косата ми е до уши,еве,денес се измив и пак ко був косата.МЕТЛИЧКА -.-

11. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    И на мене ми е таква косата.Ништо страшно,не се секирај.После бањање и мене ми е таква како грива на лав,но не ми претставува некој голем проблем,најчесто ја фаќам во репче или пунџа.

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Спреј за коса, силиконски капки и регенератор за коса не помагаат? Тие треба да се добра опција.

13. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    јас кога ќе се видам таква во огледало се смејам :D епетен ќе ми се разлета и интересна ми е иако не сакам со таква коса да излегувам па знам да ја фатам со шнола или најчесто кога ја сушам косата ја чешлам,наизменично го правам тоа,ја сушам и ја чешлам и после ми е како права..пробај :)

14. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Абе ни се расипа стариов фен и сега јок дифузер. Некоја замена за дифузер? Овој сегашниов фен е многу добар, преку комшијата го порачавме кој е фризер. Ама сега немам дифузер и сакам да си ја виткам косава за летово и пролетта. Несакам виткана туку накршена. Да најдам слика ќе редактирам и ќе ви пратам да видите на што мислам. Оти ваква косава на ништо не ми личи. И ја исправам и после утредента виткана ми е, а недај боже влажно да биде времето. :tmi:

15. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    И мојата е таква бушава...ианку многу си јја сакам :D :emo:

16. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    ја правам бушава со најситни плетенчиња што може и кога кје ја расплетам ко трофазна да ме удрила сум.

На LudaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    Ме насмеа....ххахха :D

18. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    е јас каков проблем си имам..
    порано ја пеглав и си ја испогорев, сеа не сум пипнала пегла 7-8 месеци..
    ама уште ми е изгорена..
    е сеа, мене горе ми е поправа, а доле ми е виткана, во локни..
    многу се нервирам, барем да ми беше цела права или цела виткана..... :(

19. taylor-s

taylor-s Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Истиот проблем. Инаку јас имам 13 години и имам многу бујна виткана коса но несакам многу виткана затоа што ми е 5 cm под рамена и ми е на степени стрижена и кога ќе ми е виткана ми е мн. кратка. И затоа ја растргувам со прсти и ја оставам да ми се исуши сама но истиот проблем-КОСА КАКО НА ЛАВ -.-'

20. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    мене должината на косата ми е малку подоле од рамената. па сега замислете кога ќе ми се извитка, до каде ми доаѓа.. :D