1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бушава коса

Дискусија во 'Коса' започната од iva85, 30 март 2012.

1. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    луѓе имам стварно голем проблем,косата ми е негде до раменици,црна ми е природна боја не планирам да се фарбам,имам 14 години..
    сега скоро се шишав и се беше супер после фризер испеглана ваму таму..
    и пред тоа и после фризер од кога ја избањав косата ми станува како на був,голема..а немам расцветани краеви,и многу ми е грда така,кажете што да направам,редовно се шишам,а природна не ми е виткана,ниту пак пробувам да ја виткам или да ја пеглам..едноставно таква ми е!
    имам секакви шампони пробувано.

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И јас сум истата...Нити ми е виткава нити права абе како лавче сум во главата,да ја пеглам секој ден ќе ја оштетам,а и со фен се оштетува.Така да не ни преостанува ништо друго освен да си ја сакаме или секој ден нешто да ја пегламе...Мислам дека првата опција е подобра :)

3. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    И ја сум лав во косата,и стварно глупо изгледам :С
    неможам да си ја сакам,би се шишала келава жими све не си ја поднесувам грдава коса :doh: :worried: :@
    имам многу ниско нивно на самодоверба,никој не ме сака поради неа :doh:

4. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.125
    Скорос го разбирам проблемот виткано-права коса- секое влакно своја политика... Мајката му е сушење со дифузер- надолу главата ја стискаш мократа коса со дланка од врв до корен и ја сместуваш во дифузерот (фенот мора да е пуштен на најјако дување за да се пропадне некое влакно (или прамен) внатре па да се чудиш ко јас :D ) . Кога косата е скоро сува така наведната ја прскаш само два три пати со лак ама баш од далеку и ја исправуваш главата- подобра фризура од тебе нема никој :)

Исто така, помагаат и маски за коса кои не се одмиваат, по капење и пред сушење- на пример Фруктис оти е многу блага и топ за пролет и лето заради овошните компоненти.

5. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    фала на советот :)
    се надевам ќе ми успее. :D

6. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    и мене ми беше многу бушава.... прво од ко ќе ја имијав ја сушев и ја носев во коњско опавче и после ја пушта по еден ден и баш си беше супер :P сега кога сакам да ја носам пуштена косата а сум многу бушава ставам крем за лице на рацете и полека ја расчешлувам косата со нив мене многу ми помогна и ми ја зацврсти косата, но има една лоша работа што брзо мрси а инаку за ден-два е супер :)

7. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    мхм....каков крем?:)

8. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    гарниер за мрсна кожа и помага ама кажав многу брзо се мрси |(

9. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Леле,еве сега последниве недели почнав после бањање од кога ќе ја исушам,си врзувам две плетенки и ги прскам со лак,ама ништо..две три праменчиња ми се виткаат и пак сум бушава!
    ЗНАЧИ ИМАМ МНОГУ КОМПЛИЦИРАНА КОСА! :x :worried: ;(

10. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Еве ваква ми е косата: http://blog.ivman.com/wp-content/Frizzy ... airDay.jpg
    не сум јас тоа на сликата :D
    ама таква ми е косата,само многу темна.. :(
    неможам ни да ја фенирам ни да ја пеглам,многу се оштетува ,а никогаш се немам офарбано,редовно се шишам..
    значи пред недела дена се шишав 10 цм,што значи косата ми е до уши,еве,денес се измив и пак ко був косата.МЕТЛИЧКА -.-

11. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    И на мене ми е таква косата.Ништо страшно,не се секирај.После бањање и мене ми е таква како грива на лав,но не ми претставува некој голем проблем,најчесто ја фаќам во репче или пунџа.

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.417
    Допаѓања:
    1.418
    Спреј за коса, силиконски капки и регенератор за коса не помагаат? Тие треба да се добра опција.

13. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    јас кога ќе се видам таква во огледало се смејам :D епетен ќе ми се разлета и интересна ми е иако не сакам со таква коса да излегувам па знам да ја фатам со шнола или најчесто кога ја сушам косата ја чешлам,наизменично го правам тоа,ја сушам и ја чешлам и после ми е како права..пробај :)

14. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Абе ни се расипа стариов фен и сега јок дифузер. Некоја замена за дифузер? Овој сегашниов фен е многу добар, преку комшијата го порачавме кој е фризер. Ама сега немам дифузер и сакам да си ја виткам косава за летово и пролетта. Несакам виткана туку накршена. Да најдам слика ќе редактирам и ќе ви пратам да видите на што мислам. Оти ваква косава на ништо не ми личи. И ја исправам и после утредента виткана ми е, а недај боже влажно да биде времето. :tmi:

15. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    И мојата е таква бушава...ианку многу си јја сакам :D :emo:

16. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    ја правам бушава со најситни плетенчиња што може и кога кје ја расплетам ко трофазна да ме удрила сум.

На LudaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    Ме насмеа....ххахха :D

18. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    е јас каков проблем си имам..
    порано ја пеглав и си ја испогорев, сеа не сум пипнала пегла 7-8 месеци..
    ама уште ми е изгорена..
    е сеа, мене горе ми е поправа, а доле ми е виткана, во локни..
    многу се нервирам, барем да ми беше цела права или цела виткана..... :(

19. taylor-s

taylor-s Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Истиот проблем. Инаку јас имам 13 години и имам многу бујна виткана коса но несакам многу виткана затоа што ми е 5 cm под рамена и ми е на степени стрижена и кога ќе ми е виткана ми е мн. кратка. И затоа ја растргувам со прсти и ја оставам да ми се исуши сама но истиот проблем-КОСА КАКО НА ЛАВ -.-'

20. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    мене должината на косата ми е малку подоле од рамената. па сега замислете кога ќе ми се извитка, до каде ми доаѓа.. :D