Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Стај си фарба најдобро и онака не се оштетува од фарбање повеќе се оштетувс од пеглање и фенирање

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    се свртив на кна пошто е без хидрогениа мене многу ми паѓаше,и многу ми ослабе и затоа сега ми е страв од класична фарба

На ton4ica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.059
    Јас неколку пати ставав црвен колор шампон, а сега сакам да променам и да ставам кафеав. Но имам едно прашање до вас, дали мислите дека колор шампонот моџе да ја оштети косата?[​IMG]

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.869
    Допаѓања:
    107.744
    Пa не oштетувa тoлку зaштo немa aмoнијaк aмa незнaм кaкo ќе ти фaти зaштo црвенoтo тешкo се прекривa

5. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    девојки да ве прашам косата ми е омбре мојата природна и врвовите плава, сакам со колошампон црна да ја праам пошо ептен нејкам со фарба да ја унисхтам и онак аомбрето со бланж го праев, и сеа дали има црн колошампон дали ќе фати од рпилика кај вас како излегло, читнав нешто као „еднашка го фатив и коренот“ што има врска коренот не треба да се допре ?

6. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    Другарка на сестра ми го ставила овој наа веке фарбана црвена коса и ем и испадна бојата ем и траеше неколку недели. И башка ко што видов на нивната страна има доста нијанси на розево, само не знам дали сите ги има и во дм, зошто од таму е купен

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    _vyrn_805166.jpg
    Ставив ваков колор шампон и ИЧ не ми фати. ИНаку имам смеѓа коса и стварно не знам зошто бар малку нема ниту виолетов сјај. Некој да имал слично искуство?

8. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    360
    каде можам низ скопје да најдам син колор шампон? и дали ќе ми фати бидејќи имам доста темна коса?

9. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.605
    Сакам да пробам малце со колор шампон да ја осветлам косата инаку имам плава коса сакам да ја осветлам како Ирмак од Милост :)

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Имам темно кафена коса,дали ќе ми фати црн колор ?
    ама сакам скрос црна,без некој чудни сјајој што маваат на друга боја.
    Да не излезам лилјакова :?:

11. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    MarionShampoo.jpg 1.jpg
    На втората слика е мојата коса, никогаш не сум ја фарбала. Е сега дали црвениот колор шампон од првата слика би фатил на мојата коса?

12. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Не знам за тебе @moon1 ,но јас со друг шампон на палете тој,пробав на мојата коса(скоро идентична на твојата),и на крајот останав само со црвеникав отсјај...не изгледаше убаво :)

13. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    Денес се направив со шампонот, еве вака излезе
    DSC_0352.JPG

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Девојки, може да ми кажете марка на некој добар колор шампон? Не ми се експериментира...

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Да ти кажам право, ретко кој фаќа. Јас имам пробувано, и последен пат земав еден од ДМ, јас кафена коса тоа црно, ништо не направи. Мене само со еден ми успеа, и тоа во пластично тубиче а не во најлонче, ама не знам како се вика одааамна беше пред 3-4 години.
    Јас би ти рекла или деми/семи перманентна фарба да ставиш или прелив да направиш.
    Инаку не знам каква боја имаш сега и каква сакаш да добиеш?

16. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Имам светло кафеава со плави прамени шатирани и сакам црвен колор шампон да ставам. Се мислам да направам промена, но не сум сигурна дали ке ми се допадне, па сакав да пробам прво со колор шампон. Бидејќи основата ми е светла, би требало да фати. Инаку не сакам џиш црвена, туку по темна ( мислам дека махагони ја викаат таа нијанса). Инаку не сум запознаена со тие перманентни фарби, можеш да ми објасниш? Ти благодарам

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Дали има медова боја колор шампон? И некој поубав шо поубо ќе фаќа, тој розевиот од Мун шо го има поставено, кај мене не фати :( Некоја друга Марка?

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не знам ни јас точно кои се, ама знам дека тие што не се трајни паѓаат повеќе и побрзо (другарка се фарбаше некоја виолетова боја, и за неколку месеци и падна ама сепак не целосно уште има некој примеси од бојата), ама мене не ми се допаѓа толку процесот додека падне фарбата зошто косата не изгледа баш убаво т.е. пола фарбана пола не, пола кафена пола виолетова. А и ти ако имаш плави прамени мислам дека ќе се шеташ шарена.
    Јас секогаш сум ЗА фарбање :lol: и би ти рекла фарбај се. АМА.. црвената е малце потешка боја, јас се имав фарбано една година црвена и тоа посветла, и кога се офарбав после тоа кафеава си го имав црвениот сјај. Мене и не ми сметаше толку ама може на некој ќе му смета. А тоа сјајот освен бланш или деколоратор ништо не го вади. Ако сакаш да ризикуваш зошто да не. Јас одам по мотото коса е ќе порасне, ама секој за себе си знае :)
    Офф, сакав да бидам од помош ама повеќе ти одмогнав изгледа. Ако знае некој друг нека ти кажува колор шампон, само не оној МАРИОН од ДМ.

19. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.766
    Допаѓања:
    14.555
    Фала ти за исцрпниот одговор :)

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  20. littleflower

littleflower Популарен член