Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    користам шампони за волумен, единствено тие ми ја одржуваат косата да не се мрси пребрзо (иначе ми се мрси брзо, денес ја мијам, утре до вечерта се трпи :D )
    поточно од нивеа за волумен, уффф и не памтам кои други, но знам само дека од гарниер ми се мрси рекордно брзо, како со масло да сум се намачкала :D

2. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Посбно во овие денови го препорачувам Хед н шоулдерс, тој на база на лимон и цитрус... Многу е ефективен а косата ја остава чиста и свежа подолг период :)

На Boka.A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Го има некоја феминка користено овај шампон ?

Прикачени фајлови:

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    порано, и тогаш ми беше поубав, а последно кога зедов многу ми ја плеткаше косата :)

5. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Да и многу сум задоволна :)

На Boka.A и crazylady им се допаѓа ова.
  6. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Јас го користам шампонот на Орзен, тој со екстракт од хмељ што е (со пиво) и можам да кажам дека има резултати. Сега не ми се мрси косата толку брзо како порано. Може и до 2 ипол дена да стои без да ја мијам

7. Feminas

Feminas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    има многу видови на шампони ама не помагаат многу, ретко може некој убав да се најде.

8. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    46

и јас едно време го користев овој ама незнам зашто престанав :?: :tmi: :D ама мислам дека престанав да го користам зашто ми се појавуваше првут или така нешто не се сеќавам баш зашто беше одамна :D а сега си користам обичен шампон од коприва од алкалоид и добар ми е онака за поредовно миење ( секој 2 ри ден ) :)

9. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

И јас го користев овој шампон против првут и против мрсна коса..првутот ми го снема но косата ми се мрси уште повеќе... :swear: :swear: :@

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Јас во принцип немам мрсна коса, миење два-три пати во неделата ми е сосема доволно.
    Е сега, во последно време забележувам дека коренот на косата почнува повеќе да ми се мрси, ама само коренот, а инаку косата ми е надолу доста сува. Почнав да ја мијам малку почесто косава, пак исто-коренот ми е заникаде. Исто така почна да ми се појавува и првут. Некој совет како да ја оправам косава? :worried:

11. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Епа штом ви се мрси уште наредниот ден, не ја мијте воопшто :D ...се шалам :)
    Незнам..има многу шампоми за посебен тип на коса. Има такви шампони за мрсна коса. Пробајте така подолго време, ваљда ќе ви успее :|

12. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Епа.. Кога ке видиш дека ти е мрсна косата, стави бебешка пудра, и остави така нека стои некое време, после малку расчешлај али немој многу.
    Така ке ти се упие во пудрата и уживај, нема да се приметува толку :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Девојки
    све е гола вода шампони ова она мрсната коса е ретка безживотна и неквалитетна коса што сакаш ставиму кога се мрси се мрси и неможе убаво да изгледа ако се стави пудра или било што значи мора да се измие др.начин не постои

14. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    пробај со нежен т.е детски шампон.
    јас си купив од Бекутан..дури 5от ден сега ми се мрси (по дома секогаш ја носам врзана) :)

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    девојки све е гола вода и со децки шампони со све имам пробано но ништо не ми има помогнато,и да не ми се измрси цела наредниот ден коренот е мрсен кренав раце јас...

16. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Косата не треба да се мие секој ден и од тоа многу се мрси.. :(
    Јас мојата коса ја мијам секој 3 ден иако не ми е многу мрсна! :)

17. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    610
    Абе викаат дека има многу фактори што влијаеле за косата да биде мрсна.Мене пред некој ден една докторка ми спомна дека може и жлездите а лачат природно повеќе маснотија и се мрси одма косата,храната исто така влијаела многу(што помалку масна храна),да не се чепка многу косата со раце бидејќи и тоа предизвикува мрсење! Еве кај мене сеа кога е топло на пример кога ќе се испотам одма ми се мрси и ми се витка,особено делот кај шишките! ја мијам на 3 дена а кога ситуацијата е катасрофална ставам малце беби пудра колку да замачкам очи а чеша невидено пудрата!!

18. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Знаете шо? ^_^
    Си најдов лек са косичкава.Wait for ittt..

Ќе си ја мијам секој ден! Та-даааам. Си станувам секоа сабајле во 8 и прво се изнатрчувам на Орбитрек и после ладен туш.. Само незнам кога ќе почне школо сега... Малку потешко ќе иде. :^)

На Boka.A и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    ^ еј немој така секој ден ќе ти изгледа мрсна....Јас така на одмор ја миев секој ден затоа што морав. На почеток не беше лоша , ама по некое време почна секој ден да ми изгледа мрсна...На пример во сабота ќе ја измиам , во недела сабајле ми е мрсна. Уште полошо ќе си направиш , подобро миј ја секој втор ден. И јас имам проблеми со мрсна коса ама ја миеам секој втор ден и ок е

20. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    На почетокот на летото косата ја миев секој ден пошто ми беше мрсна ми се залепуваше и беше со еден збор никаква...Но,решив да почнам да ја мијам на секој втор , трет ден ,и ја носев врзана и така не се познаваше многу,сега е супер се мрси на секој 3 ден, си користам маска и така е подолго време сјајна.. :) А детските шампони па и не помагаат толку,треба да си најдеш шампон што ти одговара .. :)