Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    користам шампони за волумен, единствено тие ми ја одржуваат косата да не се мрси пребрзо (иначе ми се мрси брзо, денес ја мијам, утре до вечерта се трпи :D )
    поточно од нивеа за волумен, уффф и не памтам кои други, но знам само дека од гарниер ми се мрси рекордно брзо, како со масло да сум се намачкала :D

2. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Посбно во овие денови го препорачувам Хед н шоулдерс, тој на база на лимон и цитрус... Многу е ефективен а косата ја остава чиста и свежа подолг период :)

На Boka.A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Го има некоја феминка користено овај шампон ?

Прикачени фајлови:

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    порано, и тогаш ми беше поубав, а последно кога зедов многу ми ја плеткаше косата :)

5. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Да и многу сум задоволна :)

На Boka.A и crazylady им се допаѓа ова.
  6. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Јас го користам шампонот на Орзен, тој со екстракт од хмељ што е (со пиво) и можам да кажам дека има резултати. Сега не ми се мрси косата толку брзо како порано. Може и до 2 ипол дена да стои без да ја мијам

7. Feminas

Feminas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    има многу видови на шампони ама не помагаат многу, ретко може некој убав да се најде.

8. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45

и јас едно време го користев овој ама незнам зашто престанав :?: :tmi: :D ама мислам дека престанав да го користам зашто ми се појавуваше првут или така нешто не се сеќавам баш зашто беше одамна :D а сега си користам обичен шампон од коприва од алкалоид и добар ми е онака за поредовно миење ( секој 2 ри ден ) :)

9. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134

И јас го користев овој шампон против првут и против мрсна коса..првутот ми го снема но косата ми се мрси уште повеќе... :swear: :swear: :@

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас во принцип немам мрсна коса, миење два-три пати во неделата ми е сосема доволно.
    Е сега, во последно време забележувам дека коренот на косата почнува повеќе да ми се мрси, ама само коренот, а инаку косата ми е надолу доста сува. Почнав да ја мијам малку почесто косава, пак исто-коренот ми е заникаде. Исто така почна да ми се појавува и првут. Некој совет како да ја оправам косава? :worried:

11. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Епа штом ви се мрси уште наредниот ден, не ја мијте воопшто :D ...се шалам :)
    Незнам..има многу шампоми за посебен тип на коса. Има такви шампони за мрсна коса. Пробајте така подолго време, ваљда ќе ви успее :|

12. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Епа.. Кога ке видиш дека ти е мрсна косата, стави бебешка пудра, и остави така нека стои некое време, после малку расчешлај али немој многу.
    Така ке ти се упие во пудрата и уживај, нема да се приметува толку :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Девојки
    све е гола вода шампони ова она мрсната коса е ретка безживотна и неквалитетна коса што сакаш ставиму кога се мрси се мрси и неможе убаво да изгледа ако се стави пудра или било што значи мора да се измие др.начин не постои

14. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    пробај со нежен т.е детски шампон.
    јас си купив од Бекутан..дури 5от ден сега ми се мрси (по дома секогаш ја носам врзана) :)

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки све е гола вода и со децки шампони со све имам пробано но ништо не ми има помогнато,и да не ми се измрси цела наредниот ден коренот е мрсен кренав раце јас...

16. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Косата не треба да се мие секој ден и од тоа многу се мрси.. :(
    Јас мојата коса ја мијам секој 3 ден иако не ми е многу мрсна! :)

17. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Абе викаат дека има многу фактори што влијаеле за косата да биде мрсна.Мене пред некој ден една докторка ми спомна дека може и жлездите а лачат природно повеќе маснотија и се мрси одма косата,храната исто така влијаела многу(што помалку масна храна),да не се чепка многу косата со раце бидејќи и тоа предизвикува мрсење! Еве кај мене сеа кога е топло на пример кога ќе се испотам одма ми се мрси и ми се витка,особено делот кај шишките! ја мијам на 3 дена а кога ситуацијата е катасрофална ставам малце беби пудра колку да замачкам очи а чеша невидено пудрата!!

18. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Знаете шо? ^_^
    Си најдов лек са косичкава.Wait for ittt..

Ќе си ја мијам секој ден! Та-даааам. Си станувам секоа сабајле во 8 и прво се изнатрчувам на Орбитрек и после ладен туш.. Само незнам кога ќе почне школо сега... Малку потешко ќе иде. :^)

На Boka.A и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    ^ еј немој така секој ден ќе ти изгледа мрсна....Јас така на одмор ја миев секој ден затоа што морав. На почеток не беше лоша , ама по некое време почна секој ден да ми изгледа мрсна...На пример во сабота ќе ја измиам , во недела сабајле ми е мрсна. Уште полошо ќе си направиш , подобро миј ја секој втор ден. И јас имам проблеми со мрсна коса ама ја миеам секој втор ден и ок е

20. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    На почетокот на летото косата ја миев секој ден пошто ми беше мрсна ми се залепуваше и беше со еден збор никаква...Но,решив да почнам да ја мијам на секој втор , трет ден ,и ја носев врзана и така не се познаваше многу,сега е супер се мрси на секој 3 ден, си користам маска и така е подолго време сјајна.. :) А детските шампони па и не помагаат толку,треба да си најдеш шампон што ти одговара .. :)