Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Јас ги купувам од тинекс али највероватно ги има и во другите маркети, малку се поскапи мислам дека околу 200 ден али сега баш имаше промоција 2 за 300 па може со некој да си земите по 1 за 150 ден.

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    Брашното или бебешката пудра, како поточно се става? :D

3. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Ова со пудрата ми е испробано и добро е. Стави го на косата, остави да стои околу 10 минути и потоа со фен или со рацете извади го вишокот на пудра што останал на косата. Или стави си навечер пред да легнеш и наутро одиш со истата постапка. Само не ставај многу пудра, зошто косата можно е да ти биде бела на коренот.

4. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    :^)
    Па мислам две недели е премногу, а хигиенски одвратно, јас две недели да не ја заперам па мислам дека ќе ми падне косава со се кожата, бљак.

Инаку лепршавава коса ми се мрси на ден и пол, миење на два дена, проблемот е тоа што прстите ми се во косата 24/7 навика ама има и одвика- па така издржува максимум три дена и то на сила |(
    Мислам проблемот со мрсна коса е од две причини, генот и евентуално неубаво измиена и исплакнета коса.

5. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    И јас одсекогаш имав проблем со мрсната коса..и еден ден најдов еден рецепт кој навистина помага косата да ти стои 5-6 дена немиена,а да не се измрси толку колку за еден ден...

1/3 чаша јаболков оцет
    1 лажица мед
    10 капки масло од лаванда
    сок од еден лимон
    Измешајте ги дадените состојки и мешајте додека не се растопи медот. Навлажнете ја косата (со помош на крпа отстранете ја преголемата влажност) и потоа ставете ја маската на скалпот, па разнесете ја надолу. Оставете ја да делува 20-25 минути и измијте ја косата со шампон.

Пробајте па ќе видите дали ќе ви делува и на вас.Поздрав :)

6. ww1

ww1 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Имав проблем со косата еден период многу ми се мрсеше па дојде до степен кога ке ја измиев одма по сушењето да ми е мрсна и леплива. Немаше шанси да излезам до некаде, исто како немиена цела недела. Пробав секакви шампони, само РОЈАЛ РСИ шампонот ми помогна! Одма се познава уште од првото миење а веке со второто косата ми се врати во нормала. Знам колку очајна бев за да си најдам решение и затоа дојдов на форумов може и на вас ке ви помогне. Повеке не се мијам со тој шампон бидејки мене ми е скап да го користам но многу сум благодарна бидејки си го пронајдов решението. Доколку некој има искуство со истиот шампон може да пише.
    Овој е шампонот
    http://www.rsi-mk.com/16309.aspx
    Поздрав ;)

7. Narce

Narce Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Јас мислам дека за мрсна коса најдпогодно е да се пие пивски квасец кој многу помага, да не се чепка постојано косата со раце и да се менува шампон при миење,ако сте во можност 2 пати неделно мијте го чешелот со шампон и ќе се ослободите од овој проблем.

8. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Ох боже истиот проблем, косата ја миам на 2 дена...сега па фала богу сум почнала да издржувам 4 дена, ке ги фатам со штипче шишките и раат. :)

9. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Па јас имам мн долга коса и навистина ми одзема мн време за миење, средување итн. Но не мојте да се чудите но јас мојата коса ја миам само една неделно (зимно време) и два пати неделно (летно време) Воопшто не ми се мрси воопшто. Па еве јас ќе ви дадам еден совет. Косава моја е негувана од мала и мислам дека мрсната коса настанува од премногу мењавање на шампоните и немојте да ја сушите премногу со фен затоа што и фенот ја мрси и оштетува косата. И не ја малтретирајте ја косата мн. Не прајте секој ден фризури и слично.

10. katty13

katty13 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво
    И јас имам мрсна коса,ми рекоа веке да не ја мијам секој ден,значи пробав преку еден ден,и нема врска.пак си е мрсна и мрсна...

11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Јас ја мијам косата или секој ден или на два дена.Порано повеќе имав проблеми со мрсна коса,но сега тој проблем е поредок.Значи прво би ти препорачала косата да ја миеш не толку често како мене,а за да се нормализира структурата на влакното и самото лачење на себум или маснотија потребен е подолг период.Познато е дека во зима при сув воздух во затвореин простории побрзо се мрси косата.Исто така косата може повеќе да се мрси при стресни и напнати ситуации или пак ако си во пубертет.Доколку си во пубертет мастењето на косата е чест проблем заради неизбалансираното ниво на хормони(естрогени и прогестерон).
    Би ти препорачала косата да ја миеш со поблаги шампони кои што се препорачуваат за секојдневна употреба и не содржат силикони и такви дополнителни замастувачи,кои се тешки за самото влакно.
    Може да користиш бебешки шампони,или евентуално некои медицински кои се за секојденвна употреба.
    Pantene,Head&shoulders,wash&go,gliss-за мене се во групата на појаки и покоцентрирани шампони.

12. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    И јас го имам овој грозен проблем. :(
    Незнам како да се спасам, па си ја мијам косата три пати неделно.
    Сакам да најдам решение, барам, но сега засега -no results.

13. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Мојата коса ми е долга до ци*ките :lol:. Во неделата по 3-4 пати си ја мијам. :)

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Луѓе забележав резултати кога не ја сушам со фен и кога ја сушам убаво со фен.
    Значи кога не ја сушам со фен косата ми е таква слаба никаква и после ден два ми е мрсна, а пред 4 дена ја исушив со фен и со таква округла четка истовремено (баш ко на фризер си се средив) и косава сеуште ми е океј, не како првиот ден бујна али не ми е ни мрсна.
    Јас си го најдов решението, нека проба некој вака може ќе има резултати :)

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Се бањам во Недела, и косата ми е мрсна во среда |( :lol:. Со мајка ми се зафркавам , ми вика снемало зејтин оди купи, и ја и викам да ја истискам косата ќе наполнам едно шише зејтин :rofl: :clap:

16. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    poveke ne mi se mrsi bidejki ja mijam 3-4 pati nedelno :)

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Па не ми се мрси нешто многу косата, али пак морам да ја мијам косата два пати неделно зошто корените ми се мрсат, а врвовите ми се суви :worried:

18. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    мене косата многу ми се мрси,и тоа ми преставува голем проблем бидејки морам да ја мијам секој ден,а и ми трба 2 саати да ја измијам бидејки ми е долга и густа

19. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    И мене многу брзо ми се мрси косата, а порано имав и многу првут. Но откако го користам шампонот Garnier Fructis Menthol Fresh немам првут. А во врска со мрсењето на косата користам пудра за тело Felce Azzurra и ставам на коренот од косата, потоа ја чешлам и тоа ми помага понекогаш кога немам време да ја измијам. :)

20. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    И јас имам марсна коса ми се мрси на 2-3 дена и веднаш ја мијам или ставам бебешка пудра.