Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Јас ги купувам од тинекс али највероватно ги има и во другите маркети, малку се поскапи мислам дека околу 200 ден али сега баш имаше промоција 2 за 300 па може со некој да си земите по 1 за 150 ден.

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.439
    Допаѓања:
    17.082
    Брашното или бебешката пудра, како поточно се става? :D

3. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Ова со пудрата ми е испробано и добро е. Стави го на косата, остави да стои околу 10 минути и потоа со фен или со рацете извади го вишокот на пудра што останал на косата. Или стави си навечер пред да легнеш и наутро одиш со истата постапка. Само не ставај многу пудра, зошто косата можно е да ти биде бела на коренот.

4. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    :^)
    Па мислам две недели е премногу, а хигиенски одвратно, јас две недели да не ја заперам па мислам дека ќе ми падне косава со се кожата, бљак.

Инаку лепршавава коса ми се мрси на ден и пол, миење на два дена, проблемот е тоа што прстите ми се во косата 24/7 навика ама има и одвика- па така издржува максимум три дена и то на сила |(
    Мислам проблемот со мрсна коса е од две причини, генот и евентуално неубаво измиена и исплакнета коса.

5. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    И јас одсекогаш имав проблем со мрсната коса..и еден ден најдов еден рецепт кој навистина помага косата да ти стои 5-6 дена немиена,а да не се измрси толку колку за еден ден...

1/3 чаша јаболков оцет
    1 лажица мед
    10 капки масло од лаванда
    сок од еден лимон
    Измешајте ги дадените состојки и мешајте додека не се растопи медот. Навлажнете ја косата (со помош на крпа отстранете ја преголемата влажност) и потоа ставете ја маската на скалпот, па разнесете ја надолу. Оставете ја да делува 20-25 минути и измијте ја косата со шампон.

Пробајте па ќе видите дали ќе ви делува и на вас.Поздрав :)

6. ww1

ww1 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Имав проблем со косата еден период многу ми се мрсеше па дојде до степен кога ке ја измиев одма по сушењето да ми е мрсна и леплива. Немаше шанси да излезам до некаде, исто како немиена цела недела. Пробав секакви шампони, само РОЈАЛ РСИ шампонот ми помогна! Одма се познава уште од првото миење а веке со второто косата ми се врати во нормала. Знам колку очајна бев за да си најдам решение и затоа дојдов на форумов може и на вас ке ви помогне. Повеке не се мијам со тој шампон бидејки мене ми е скап да го користам но многу сум благодарна бидејки си го пронајдов решението. Доколку некој има искуство со истиот шампон може да пише.
    Овој е шампонот
    http://www.rsi-mk.com/16309.aspx
    Поздрав ;)

7. Narce

Narce Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Јас мислам дека за мрсна коса најдпогодно е да се пие пивски квасец кој многу помага, да не се чепка постојано косата со раце и да се менува шампон при миење,ако сте во можност 2 пати неделно мијте го чешелот со шампон и ќе се ослободите од овој проблем.

8. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Ох боже истиот проблем, косата ја миам на 2 дена...сега па фала богу сум почнала да издржувам 4 дена, ке ги фатам со штипче шишките и раат. :)

9. LittleMonster8

LittleMonster8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    7
    Па јас имам мн долга коса и навистина ми одзема мн време за миење, средување итн. Но не мојте да се чудите но јас мојата коса ја миам само една неделно (зимно време) и два пати неделно (летно време) Воопшто не ми се мрси воопшто. Па еве јас ќе ви дадам еден совет. Косава моја е негувана од мала и мислам дека мрсната коса настанува од премногу мењавање на шампоните и немојте да ја сушите премногу со фен затоа што и фенот ја мрси и оштетува косата. И не ја малтретирајте ја косата мн. Не прајте секој ден фризури и слично.

10. katty13

katty13 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво
    И јас имам мрсна коса,ми рекоа веке да не ја мијам секој ден,значи пробав преку еден ден,и нема врска.пак си е мрсна и мрсна...

11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Јас ја мијам косата или секој ден или на два дена.Порано повеќе имав проблеми со мрсна коса,но сега тој проблем е поредок.Значи прво би ти препорачала косата да ја миеш не толку често како мене,а за да се нормализира структурата на влакното и самото лачење на себум или маснотија потребен е подолг период.Познато е дека во зима при сув воздух во затвореин простории побрзо се мрси косата.Исто така косата може повеќе да се мрси при стресни и напнати ситуации или пак ако си во пубертет.Доколку си во пубертет мастењето на косата е чест проблем заради неизбалансираното ниво на хормони(естрогени и прогестерон).
    Би ти препорачала косата да ја миеш со поблаги шампони кои што се препорачуваат за секојдневна употреба и не содржат силикони и такви дополнителни замастувачи,кои се тешки за самото влакно.
    Може да користиш бебешки шампони,или евентуално некои медицински кои се за секојденвна употреба.
    Pantene,Head&shoulders,wash&go,gliss-за мене се во групата на појаки и покоцентрирани шампони.

12. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    И јас го имам овој грозен проблем. :(
    Незнам како да се спасам, па си ја мијам косата три пати неделно.
    Сакам да најдам решение, барам, но сега засега -no results.

13. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Мојата коса ми е долга до ци*ките :lol:. Во неделата по 3-4 пати си ја мијам. :)

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Луѓе забележав резултати кога не ја сушам со фен и кога ја сушам убаво со фен.
    Значи кога не ја сушам со фен косата ми е таква слаба никаква и после ден два ми е мрсна, а пред 4 дена ја исушив со фен и со таква округла четка истовремено (баш ко на фризер си се средив) и косава сеуште ми е океј, не како првиот ден бујна али не ми е ни мрсна.
    Јас си го најдов решението, нека проба некој вака може ќе има резултати :)

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Се бањам во Недела, и косата ми е мрсна во среда |( :lol:. Со мајка ми се зафркавам , ми вика снемало зејтин оди купи, и ја и викам да ја истискам косата ќе наполнам едно шише зејтин :rofl: :clap:

16. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    poveke ne mi se mrsi bidejki ja mijam 3-4 pati nedelno :)

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Па не ми се мрси нешто многу косата, али пак морам да ја мијам косата два пати неделно зошто корените ми се мрсат, а врвовите ми се суви :worried:

18. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    мене косата многу ми се мрси,и тоа ми преставува голем проблем бидејки морам да ја мијам секој ден,а и ми трба 2 саати да ја измијам бидејки ми е долга и густа

19. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    И мене многу брзо ми се мрси косата, а порано имав и многу првут. Но откако го користам шампонот Garnier Fructis Menthol Fresh немам првут. А во врска со мрсењето на косата користам пудра за тело Felce Azzurra и ставам на коренот од косата, потоа ја чешлам и тоа ми помага понекогаш кога немам време да ја измијам. :)

20. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    И јас имам марсна коса ми се мрси на 2-3 дена и веднаш ја мијам или ставам бебешка пудра.