Форумџика на годината

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. MissMary

MissMary Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    19
    На MariEla3 и Galla им се допаѓа ова.
  2. Galla

Galla Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Го има ова кај нас во Lush ?!?
    Јас никогаш не се задржувам покрај нив поради прејаките миризби кои секогаш ме тераат на кивање :D

3. BlueWhite

BlueWhite Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,

јас имам мнооогу мрсна коса. Прочитав во некои постови погоре дека 5-7 дена не требало да се мие косата....Тоа е исто како да не го измиеш лицето 5-7 дена. Прво, кожата на косата треба да дише, второ кога ја миете косата, треба да ја миете исто како на фризер со масирање, што подолго (најбитниот чекор, што е скоро единствено решение за мрсна коса) и трето треба да си најдете соодветен шампон. Јас многу експериментирав со шампони и најново најмногу ми одговара на Афродита од коприва за мрска коса. Исто така не користам маски за коса затоа што без разлика дали е само на врвовите мене многу ми ја мрси косата. Користам регенератор во спреј од Лореал, Елсев. И За крај купете си сатенска навлака за перница и косата и кожата ќе ви дишат. Порано ја миев косата секој втор, сега ја мијам секој трет или четврт ден!
    п.с. не ја фаќајте косата постојано! :)

4. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    ова може и со пудра во прав од Фелче Азура :)

На MariEla3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    10.421
    Пробајте со бебешки шампон, Бекутан или Косили, зборувам од искуство на една другарка.На неа косата многу и се мрсеше,какви ли препарати не испроба, не медицински шампони штотизнам што и на крај спас само бебешкиот шампон.Сега гледам е задоволно, а се приметува и разлика. :!:

На MariEla3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Спас за мрсна коса е само немиење толку често, и секако прстите да не ви се секогаш во коса и да ја чепкате. Јас после долго време се заинатив и ја мијам на 5-6 дена кога ќе дојде 5 ден ја рзуам во реп и не одстапувам колку и да му е чудно на некој. Сега немам мака со мрсење и не употребувајте бебешки шампони тие не се наменети за наша коса. И секако уптребувам шампон кој не е содржи парабени ;)

7. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Бебешките шампони се премногу благи и имаат цел да НЕ ја сушат косата што не одговара за мрсна коса, ја прави побргу да може да се измрси.

8. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас го зедов овој шампон и искрено имав волумен на косата 2 дена :D па тоа е премногу за мене . Еве за оние што имаат како мојата коса нека пробат со овој шампон , сепак има разлика од коса до коса , но вреди да се проба. :)

Прикачени фајлови:

9. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Јас имам мрсна коса и ја мијам колку што можам повеќе,ама многу сум мрзелива.Ина4е мене 4 ден веќе ми се приметува дека ми е замрсена,не порано :D

10. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

11. HipstaPlease

HipstaPlease Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Веќе третиот ден ми е мрсна и морам да ја врзувам во реп -.-

12. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    За мрсна коса се користи и шпрашакот Билјана. Мене ми беше премногу мрсна па се измив со него ии сега не ми е мрсна.. ова можи го има одговорено и др само ја видов темава и немам време да ги прочитам коментарите па затоа и ти пишувам... :) :) :) :)

На E.D му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    867
    Девојко како може да кажеш дека имаш мрсна коса кога чак 4тиот ден ти се познава..... и малку ти е двојсмислено мислењето .....

На lady-in-red и SimonaTino им се допаѓа ова.
  14. izabela63-64

izabela63-64 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Hi Girls! :)
    Istiot problem se sluchuva i so mene samo sho mene ne mi se mrsi ushte od vtoriot den po mienjeto nego mene mi se mrsi 4-5 den.Istot taka pogolem problem mi e toa shto mi se mrsi samo na temeto.Ne znam sho da pravam i kako da se spravam so ova.Ako mozhe nekoj sovet.Pozz!
    Fala odnapred! :*

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    11.541
    Девојки извинете ама на 4, 5 дена ви се мрсела :^) , на колку очекувате на 2 недели да се измрси :?: , мрсна коса е кога се мрси веке наредниот ден , искрено еве затоа што ми е третирана косата моментално ќе издржи може и 4, 5 дена ама како да ставам главата на јастук кога коса е мора да се измие,ако не втор ајде третиот ден, зимно време чад ова она , на лето се потиме , ама штом ви издржува по толку дена значи немате мрсна коса ;)

На drugarka, Shpagetta и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ja мијам сабајле ,а следното сабајле е лепак :D е тоа е мрсна коса,еве денес е 3ден и ќе ја мијам неможам да издржам,пробав денес пудра ставав бекутан не се познава дека ми е мрсна,ама ме чеша и фатив првут :doh:

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    9.181
    сигурна ли си дека правилно си ја миеш косата,мислам нелогично е малце уште следното утро да ти е мрсна косата :^) .
    плакни ја косата двапати пати,не чешлај ја мокра,и миј се исклучиво со млака вода

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    не е до миењето , и кај мене е така. Планирам сега да го пробам Орзен за мрсна коса или пак Сајос, се мислам :?:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Не е логично? :^) Мислам дека јас најдобро си ја знам мојата коса
    Логично е и тоа како.Сега ќе ти кажам за одржувањето на мрсната коса....
    Како прво: ја мијам косата два пати со шампон и ја плакнам темелно (многу нормално)
    Второ:не ја чешлам мокра зошто имам тенка коса,да ја заштитам од кршење(нема врска со мрсната коса)
    и трето:ја миев со млака вода(тоа е за сјај)не е за мрсна коса,нема ефект
    Логика:ај мрсно тенџере миј со млака вода,што ќе се случи?
    Пробав се и сешто,и во потрага сум и понатаму
    Ако знае некој ефикасно средство за мрсна коса без разлика на цената нека ми пише,фала

20. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sw3et.Ang3l орзенот мене не ми помогна а ова Сајос го има во тинекс?Да го побарам и онака одам утре по нов шампон