Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. MissMary

MissMary Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    19
    На MariEla3 и Galla им се допаѓа ова.
  2. Galla

Galla Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Го има ова кај нас во Lush ?!?
    Јас никогаш не се задржувам покрај нив поради прејаките миризби кои секогаш ме тераат на кивање :D

3. BlueWhite

BlueWhite Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,

јас имам мнооогу мрсна коса. Прочитав во некои постови погоре дека 5-7 дена не требало да се мие косата....Тоа е исто како да не го измиеш лицето 5-7 дена. Прво, кожата на косата треба да дише, второ кога ја миете косата, треба да ја миете исто како на фризер со масирање, што подолго (најбитниот чекор, што е скоро единствено решение за мрсна коса) и трето треба да си најдете соодветен шампон. Јас многу експериментирав со шампони и најново најмногу ми одговара на Афродита од коприва за мрска коса. Исто така не користам маски за коса затоа што без разлика дали е само на врвовите мене многу ми ја мрси косата. Користам регенератор во спреј од Лореал, Елсев. И За крај купете си сатенска навлака за перница и косата и кожата ќе ви дишат. Порано ја миев косата секој втор, сега ја мијам секој трет или четврт ден!
    п.с. не ја фаќајте косата постојано! :)

4. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    ова може и со пудра во прав од Фелче Азура :)

На MariEla3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    10.358
    Пробајте со бебешки шампон, Бекутан или Косили, зборувам од искуство на една другарка.На неа косата многу и се мрсеше,какви ли препарати не испроба, не медицински шампони штотизнам што и на крај спас само бебешкиот шампон.Сега гледам е задоволно, а се приметува и разлика. :!:

На MariEla3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Спас за мрсна коса е само немиење толку често, и секако прстите да не ви се секогаш во коса и да ја чепкате. Јас после долго време се заинатив и ја мијам на 5-6 дена кога ќе дојде 5 ден ја рзуам во реп и не одстапувам колку и да му е чудно на некој. Сега немам мака со мрсење и не употребувајте бебешки шампони тие не се наменети за наша коса. И секако уптребувам шампон кој не е содржи парабени ;)

7. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Бебешките шампони се премногу благи и имаат цел да НЕ ја сушат косата што не одговара за мрсна коса, ја прави побргу да може да се измрси.

8. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас го зедов овој шампон и искрено имав волумен на косата 2 дена :D па тоа е премногу за мене . Еве за оние што имаат како мојата коса нека пробат со овој шампон , сепак има разлика од коса до коса , но вреди да се проба. :)

Прикачени фајлови:

9. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Јас имам мрсна коса и ја мијам колку што можам повеќе,ама многу сум мрзелива.Ина4е мене 4 ден веќе ми се приметува дека ми е замрсена,не порано :D

10. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

11. HipstaPlease

HipstaPlease Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Веќе третиот ден ми е мрсна и морам да ја врзувам во реп -.-

12. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    За мрсна коса се користи и шпрашакот Билјана. Мене ми беше премногу мрсна па се измив со него ии сега не ми е мрсна.. ова можи го има одговорено и др само ја видов темава и немам време да ги прочитам коментарите па затоа и ти пишувам... :) :) :) :)

На E.D му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    752
    Девојко како може да кажеш дека имаш мрсна коса кога чак 4тиот ден ти се познава..... и малку ти е двојсмислено мислењето .....

На lady-in-red и SimonaTino им се допаѓа ова.
  14. izabela63-64

izabela63-64 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Hi Girls! :)
    Istiot problem se sluchuva i so mene samo sho mene ne mi se mrsi ushte od vtoriot den po mienjeto nego mene mi se mrsi 4-5 den.Istot taka pogolem problem mi e toa shto mi se mrsi samo na temeto.Ne znam sho da pravam i kako da se spravam so ova.Ako mozhe nekoj sovet.Pozz!
    Fala odnapred! :*

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    Девојки извинете ама на 4, 5 дена ви се мрсела :^) , на колку очекувате на 2 недели да се измрси :?: , мрсна коса е кога се мрси веке наредниот ден , искрено еве затоа што ми е третирана косата моментално ќе издржи може и 4, 5 дена ама како да ставам главата на јастук кога коса е мора да се измие,ако не втор ајде третиот ден, зимно време чад ова она , на лето се потиме , ама штом ви издржува по толку дена значи немате мрсна коса ;)

На drugarka, Shpagetta и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ja мијам сабајле ,а следното сабајле е лепак :D е тоа е мрсна коса,еве денес е 3ден и ќе ја мијам неможам да издржам,пробав денес пудра ставав бекутан не се познава дека ми е мрсна,ама ме чеша и фатив првут :doh:

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    сигурна ли си дека правилно си ја миеш косата,мислам нелогично е малце уште следното утро да ти е мрсна косата :^) .
    плакни ја косата двапати пати,не чешлај ја мокра,и миј се исклучиво со млака вода

18. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    не е до миењето , и кај мене е така. Планирам сега да го пробам Орзен за мрсна коса или пак Сајос, се мислам :?:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Не е логично? :^) Мислам дека јас најдобро си ја знам мојата коса
    Логично е и тоа како.Сега ќе ти кажам за одржувањето на мрсната коса....
    Како прво: ја мијам косата два пати со шампон и ја плакнам темелно (многу нормално)
    Второ:не ја чешлам мокра зошто имам тенка коса,да ја заштитам од кршење(нема врска со мрсната коса)
    и трето:ја миев со млака вода(тоа е за сјај)не е за мрсна коса,нема ефект
    Логика:ај мрсно тенџере миј со млака вода,што ќе се случи?
    Пробав се и сешто,и во потрага сум и понатаму
    Ако знае некој ефикасно средство за мрсна коса без разлика на цената нека ми пише,фала

20. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sw3et.Ang3l орзенот мене не ми помогна а ова Сајос го има во тинекс?Да го побарам и онака одам утре по нов шампон