Мрсна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Melodi, 20 ноември 2009.

1. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Шампонот го има по аптекиве, околу 500 денари е. А се користи бебешка пудра (60тина денари е).

2. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Јас имам мрсна коса,секој 2 ден ја мијам со шампон на лореал,а понекогаш и со тој од пиво што е.Кога ќе ме мрзи да ја мијам си ставам Бекутан пудра и косата ми е ко тазе бањата :D

3. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Хахахха, убава тактика имаш. Инаку не сакам да ми трае една недела, но за да ми е убава како што треба морам на два дена да ја мијам. Не можам поретко. Третиот како што кажав е неподнослива.

4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Јас имав проблеми со косата до пред 2-3 месеца. Имам 35 години и од своја 16та година косата ја миев СЕКОЈ ден со некои исклучоци кога ми била малку подолга, па сум прескокнувала ден и сум ја собирала. Посебно кога ја шишав кратко, немаше теорија да не ја измијам секое сабајле. И да ми била фенирана, местена со гелови, лакови, пени или пак без ништо, кога ке станев од спиење косата ми беше сплескана и не држеше облик. Сум давала пари и пари за шишање по Скопје кај Сергеј, Сретен, Леонтич, во Есенце ама бадијала. Проблемот е што имам дива, густа, малку природна коса ама многу тенки влакна. Немам локни туку само се прекршува кај и текне колку да се искриви...

Е од пред 2-3 месеца решив да “инвестирам“ во саглам шампон. Кај нас нема Керастасе па следното најдобро нешто е Ревлон:

http://www.revlonprofessional.com/es/interactives.html

Го користам Hydra Rescue шампонот и маската за регенерација и потхранување бидејки ја фарбав повеке пати за краток период па сакав да ја освежам косата:

http://www.revlonprofessional.com/interactives/

По прв пат во животот можам да ја мијам косата на 3-4 дена. Порано се фенирав само во специјални прилики оти знаев дека е фрлање на пари само за еден ден. Сега се фенирам и имам фризура по неколку денови :clap: Има голема разлика во квалитетот на косата пред да почнам со користење и сега.

5. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    јас морав да ја мијам косата преку еден ден , ама сеа за распустот ја оставав по 5-6 денa неизмиена мрсна :worried: и сеа ми се подобри па по 4 дена не ја мијам :)

6. bojana26

bojana26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Девојки и јас го имам тој проблем, на 2 дена ми е измрсена а се банјам на секои 2 дена

7. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    41
    И јас имам мрсна коса ама па не ја мијам после вториот ден..дури третиот ако не ме мрзи ако не ке си ја врзам и ке си ставам пудро во прав и без гајле сум ;)

8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Читав некаде дека постоело трик ако немаш време да ја измиеш косата а мораш да одиш некаде, да и ставиш малку body talk (може и од оние за бебиња) и да го протриеш малку во косата. Јас пробав и стварно во моментот ја вади мрснотијата

9. LadyYm

LadyYm Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Само ПУДРА ....

Јас го правам тоа редовно, веќе подолг перид... Во последно време практикувам и по некој час од кога ке ја измијам , веднаш да ставам пудра. Во спротивно би требало да ја мијам на секои 5часа :D Користам само Бекутан ... Верувајте помага :D

10. MacaBoban

MacaBoban Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски! Не ни видов што воопшто имате коментирано за мрсната коса,но знам дека јас имам плава коса и мн мн мн ми се мрси на брзо.Во последно не ја ни пеглам ни ништо почнав да користам Нивеа шампон но сепак мислам дека има и друг спас ако некоја од вас знае ве молам да ми помогне поздрав :* :* :* :* :*

11. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    701
    И јас истото го правам кога немам време или услови да ја измијам косата, тогаш користам бебешка пудра и ви препорачувам да користите. Патем фино мириса мириса.
    Исто ќе ве посоветувам постепено да ставате бидејќи ако истресете цело купче бел прав едвај ќе го расчистите, особено во пределот на патецот :lol:

12. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
  13. litllemarmaidia

litllemarmaidia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    14
    топло ви го препорачувам 2во 1 шампон и регенератор на орифлеим од цреша и бадем за баланс на косата
    предобар е

Прикачени фајлови:

• 11284_2.png
      11284_2.png
      Големина на фајлот:
      51,1 KB
      Прегледи:
      250
  14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Како ја миете косата сопудра? Ако може мало објаснување, сакам да пробам! :)

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    White Angel косата не се мие со пудра :lol: Туку кога ќе почне да станува мрсна се става малку пудра во прав на коренот, па се трие убаво, да не се познава. Па, тогаш не се познава толку дека е мрсна :lol:
    Инаку јас имам само еднаш вака пробано (ме интересираше како е) ама не можам бре луѓе, капена коса си е капена, па колку сака пудра да има, не е убаво... :puke: ова само ептен ако ти испадне нешто на брзање некогаш...

16. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    а може и брашно место пудра.само што треба по ставањето косата убаво да се исчетка ,исчешла да падне брашното

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Да бе брашно, те фати дожд, и ќе можеме да замесиме едно лепче слободно :D :D :D

На ladymg и figgiMK им се допаѓа ова.
  18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    луѓе какво брашно каква пудра сепак не е то то кога е мрсна косата мрсна е
    единствен лек би било во текот на миењето да се ставаат соодветни работи ама кој се најсодветни ни јас уште искрено незнам што би можело да е му имам ставено на косата пудра ајде ќе речам на изглед ок е ама џабе се осеќам како целата некапена ако косата не ми е чиста лелеава
    прочитав во едно списание да се исцеди лимон во шампонот косата станувала преубава па ќе пробам инаку за мрсна коса лимонот е добар па да пробаме

19. Tabi

Tabi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    tretmani za kosa t.e piling na skalpot mu e majkata. veke 3 meseci praktikuvam tretmani na dve nedeli i mojata kosa ja mijam 2 pati nedelno. i vlaknoto go osekam pojako, a ne kako prethodno ja miev sekoj den i u6te tolku se masti

20. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Миме никако лимон! :!:
    Коренот (можеби) ќе престане да ти се мрси, а врвовите ќе ти расцветаат. Проверено!