Јас имам мрсна коса,секој 2 ден ја мијам со шампон на лореал,а понекогаш и со тој од пиво што е.Кога ќе ме мрзи да ја мијам си ставам Бекутан пудра и косата ми е ко тазе бањата
Хахахха, убава тактика имаш. Инаку не сакам да ми трае една недела, но за да ми е убава како што треба морам на два дена да ја мијам. Не можам поретко. Третиот како што кажав е неподнослива.
Јас имав проблеми со косата до пред 2-3 месеца. Имам 35 години и од своја 16та година косата ја миев СЕКОЈ ден со некои исклучоци кога ми била малку подолга, па сум прескокнувала ден и сум ја собирала. Посебно кога ја шишав кратко, немаше теорија да не ја измијам секое сабајле. И да ми била фенирана, местена со гелови, лакови, пени или пак без ништо, кога ке станев од спиење косата ми беше сплескана и не држеше облик. Сум давала пари и пари за шишање по Скопје кај Сергеј, Сретен, Леонтич, во Есенце ама бадијала. Проблемот е што имам дива, густа, малку природна коса ама многу тенки влакна. Немам локни туку само се прекршува кај и текне колку да се искриви... Е од пред 2-3 месеца решив да “инвестирам“ во саглам шампон. Кај нас нема Керастасе па следното најдобро нешто е Ревлон: http://www.revlonprofessional.com/es/interactives.html Го користам Hydra Rescue шампонот и маската за регенерација и потхранување бидејки ја фарбав повеке пати за краток период па сакав да ја освежам косата: http://www.revlonprofessional.com/interactives/ По прв пат во животот можам да ја мијам косата на 3-4 дена. Порано се фенирав само во специјални прилики оти знаев дека е фрлање на пари само за еден ден. Сега се фенирам и имам фризура по неколку денови Има голема разлика во квалитетот на косата пред да почнам со користење и сега.
јас морав да ја мијам косата преку еден ден , ама сеа за распустот ја оставав по 5-6 денa неизмиена мрсна и сеа ми се подобри па по 4 дена не ја мијам
И јас имам мрсна коса ама па не ја мијам после вториот ден..дури третиот ако не ме мрзи ако не ке си ја врзам и ке си ставам пудро во прав и без гајле сум
Читав некаде дека постоело трик ако немаш време да ја измиеш косата а мораш да одиш некаде, да и ставиш малку body talk (може и од оние за бебиња) и да го протриеш малку во косата. Јас пробав и стварно во моментот ја вади мрснотијата
Само ПУДРА .... Јас го правам тоа редовно, веќе подолг перид... Во последно време практикувам и по некој час од кога ке ја измијам , веднаш да ставам пудра. Во спротивно би требало да ја мијам на секои 5часа Користам само Бекутан ... Верувајте помага
Здраво женски! Не ни видов што воопшто имате коментирано за мрсната коса,но знам дека јас имам плава коса и мн мн мн ми се мрси на брзо.Во последно не ја ни пеглам ни ништо почнав да користам Нивеа шампон но сепак мислам дека има и друг спас ако некоја од вас знае ве молам да ми помогне поздрав
И јас истото го правам кога немам време или услови да ја измијам косата, тогаш користам бебешка пудра и ви препорачувам да користите. Патем фино мириса мириса. Исто ќе ве посоветувам постепено да ставате бидејќи ако истресете цело купче бел прав едвај ќе го расчистите, особено во пределот на патецот
Научите правилно да ја миете косата.Тогаш нема да ви биде мрсна. http://www.womanjunction.com/topic/hair/how-tos/wash-hair/
топло ви го препорачувам 2во 1 шампон и регенератор на орифлеим од цреша и бадем за баланс на косата предобар е
White Angel косата не се мие со пудра Туку кога ќе почне да станува мрсна се става малку пудра во прав на коренот, па се трие убаво, да не се познава. Па, тогаш не се познава толку дека е мрсна Инаку јас имам само еднаш вака пробано (ме интересираше како е) ама не можам бре луѓе, капена коса си е капена, па колку сака пудра да има, не е убаво... ова само ептен ако ти испадне нешто на брзање некогаш...
а може и брашно место пудра.само што треба по ставањето косата убаво да се исчетка ,исчешла да падне брашното
луѓе какво брашно каква пудра сепак не е то то кога е мрсна косата мрсна е единствен лек би било во текот на миењето да се ставаат соодветни работи ама кој се најсодветни ни јас уште искрено незнам што би можело да е му имам ставено на косата пудра ајде ќе речам на изглед ок е ама џабе се осеќам како целата некапена ако косата не ми е чиста лелеава прочитав во едно списание да се исцеди лимон во шампонот косата станувала преубава па ќе пробам инаку за мрсна коса лимонот е добар па да пробаме
tretmani za kosa t.e piling na skalpot mu e majkata. veke 3 meseci praktikuvam tretmani na dve nedeli i mojata kosa ja mijam 2 pati nedelno. i vlaknoto go osekam pojako, a ne kako prethodno ja miev sekoj den i u6te tolku se masti
Миме никако лимон! Коренот (можеби) ќе престане да ти се мрси, а врвовите ќе ти расцветаат. Проверено!