Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас користам керамичка на severin и си ја пеглам поубаво од на фризер кога се пеглам ми е права до следното миење. за разлика од фризер поубава си ја правам

2. star93

star93 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имам преса на Rowenta прилично задоволна сум. :)

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Имам една од немногу позната фирма Sonar се вика,ја купив за смешна цена од 300 денари.Не знам можеби е и кинеска но сум презадоволна од неа.Ја служам скоро две години и јас и мајками и сме презадовлни.

4. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас ја имам пресата на clatronic ја зедов 1 200 и веќе по 3-4 месеци се расипа. а ич е беше форсирана да речиш секој ден да се пеглам почесто ја фенирам. е арно ама ми беше уште под гаранција па ми ја пратија ск на сервис. ама ич не се убави! - за тие што сакат да купат.
    прво ми откажа тоа за степените што ги дава дисплејчето па после ми откажа и едната плоча :@

5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096

се согласувам :devil: .. јас пак неможам да дочекам да се расипе веќе сум во потрага по нова.. се мислам помеѓу Philips i Rowenta :?: предлози??

6. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Јас ја имам оваа преса SEVERIN ја купив 1 800 ден. Ич не сум задоволна.. плочките како што се гледа изгледа не се ќерамички.. не пегла ич. Два пати ја имам однесено на поправка а ја имам можи година.. Косата брзо гори, треба да поминеш 5-6 пати па да се исправи малку.. и после 5 мин повторно ми е извиткана.. Џабе дадов толку пари :worried: Дали некој друг ја има оваа преса, и да ми кажете дали сте задоволни од вашите или со мојава не е нешто во ред :worried:
    Благодарам однапред. :) :*

Прикачени фајлови:

7. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Колку пари ја купи?

8. daniella.m

daniella.m Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    Philips! Оваа [​IMG] некое време се двоумев дали да ја земам и на крај се одлучив да ја земам и ич не згрешив препреуба е, а и во нептун беше на акција 1600ден вреди за секој денар :)

9. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Јас имам ремингтон ја користам можеби 4-5 години и како нова ми е сеуште ниеднаш не ме изневерила :D а доста ја користам па ја препорачувам бидејќи стварно сум многу задоволна.. Позз

10. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    што мислите за оваа пегла добра ли е???[​IMG]

11. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    не користам преса. :D
    косата сама ми е права. :rofl:

12. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    фала многу...толку се мислев за пресава ...кази ми дали може да се витка со неа????

13. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ а за пресава прочитав дека имала и некој јонизирачки ефект? има нешто од тоа ? и дали стварно заштитува ?

14. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
  15. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    мојата нова преса за коса предходно имав исто грундиг после неколку години користење се расипа мајсторот ми бараше некој дел овде го немало и така ја баталив а многу добро пеглаше.
    после се одлучив за оваа преса и веднаш ја испробав совршено пегла се загрева на тем до 220 степена ја пегла и прави локни на косата.

Прикачени фајлови:

16. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Имам преса на ровента,убава е многу али никако да научам да правам локни,како ли се прават тие локниииииии :'( :'( :'( :'( :'(

17. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Една бела ќерамична-немам поима како се вика ама ја има за 1300 ден. и предобра е.:)

18. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Имав преса од Ровента, и сум презадоволна . Ја имав 5 години, знаев да ја пеглав косата скоро секој ден, и воопшто не ми ја оштети :)
    Но, пред некој ден доживеа несреќен случај ( пресава ) ;(
    Ја имав оставено на под , брат ми не ја виде и ми ја згази :@
    Така да , да сме живи и здрави планирам да си земам иста. Но, оваа ја имав порачано од Виена, па би сакала некој совет, од каде да ја земам Скопје ?
    ( од некоја феминка што има земано и што е задоволна од квалитетот :* )

19. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ќе се цитирам самата, бидеќи по 3 пат ми се расипува.. и немислам повеќе да давам пари за поправка само за неколку недели :worried: Сега планирам да си купам нова, препорачајте ми некоја преса со подобар квалитет :D

20. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Јас обожавам исправена коса. Почнав со пеглање коса уште во седмо одделение. Најпрво ја имав пеглата Никеи Керамик од ТопШоп и беше супер. Црна, со керамички тенки плочки .. меѓутоа кога веќе и одминаа годините решив да дадам повеќе пари за квалитетна пегла што нормално подолго ќе ја користам. Ја купив пеглата ГамаИтали и сум презадоволна. Исто црна боја, со потенки црни керамички плочки, со јони и разни чуда што ја прават косата супер. Е сега чини малце повеќе од регуларни пегли, јас ја земав пред 2ипол години околу 5500 денари, ама може сега да е поефтина. Ја препорачувам на сите :)