Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас користам керамичка на severin и си ја пеглам поубаво од на фризер кога се пеглам ми е права до следното миење. за разлика од фризер поубава си ја правам

2. star93

star93 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имам преса на Rowenta прилично задоволна сум. :)

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Имам една од немногу позната фирма Sonar се вика,ја купив за смешна цена од 300 денари.Не знам можеби е и кинеска но сум презадоволна од неа.Ја служам скоро две години и јас и мајками и сме презадовлни.

4. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас ја имам пресата на clatronic ја зедов 1 200 и веќе по 3-4 месеци се расипа. а ич е беше форсирана да речиш секој ден да се пеглам почесто ја фенирам. е арно ама ми беше уште под гаранција па ми ја пратија ск на сервис. ама ич не се убави! - за тие што сакат да купат.
    прво ми откажа тоа за степените што ги дава дисплејчето па после ми откажа и едната плоча :@

5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096

се согласувам :devil: .. јас пак неможам да дочекам да се расипе веќе сум во потрага по нова.. се мислам помеѓу Philips i Rowenta :?: предлози??

6. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Јас ја имам оваа преса SEVERIN ја купив 1 800 ден. Ич не сум задоволна.. плочките како што се гледа изгледа не се ќерамички.. не пегла ич. Два пати ја имам однесено на поправка а ја имам можи година.. Косата брзо гори, треба да поминеш 5-6 пати па да се исправи малку.. и после 5 мин повторно ми е извиткана.. Џабе дадов толку пари :worried: Дали некој друг ја има оваа преса, и да ми кажете дали сте задоволни од вашите или со мојава не е нешто во ред :worried:
    Благодарам однапред. :) :*

Прикачени фајлови:

7. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Колку пари ја купи?

8. daniella.m

daniella.m Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    Philips! Оваа [​IMG] некое време се двоумев дали да ја земам и на крај се одлучив да ја земам и ич не згрешив препреуба е, а и во нептун беше на акција 1600ден вреди за секој денар :)

9. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Јас имам ремингтон ја користам можеби 4-5 години и како нова ми е сеуште ниеднаш не ме изневерила :D а доста ја користам па ја препорачувам бидејќи стварно сум многу задоволна.. Позз

10. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    што мислите за оваа пегла добра ли е???[​IMG]

11. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    не користам преса. :D
    косата сама ми е права. :rofl:

12. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    фала многу...толку се мислев за пресава ...кази ми дали може да се витка со неа????

13. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ а за пресава прочитав дека имала и некој јонизирачки ефект? има нешто од тоа ? и дали стварно заштитува ?

14. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
  15. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    мојата нова преса за коса предходно имав исто грундиг после неколку години користење се расипа мајсторот ми бараше некој дел овде го немало и така ја баталив а многу добро пеглаше.
    после се одлучив за оваа преса и веднаш ја испробав совршено пегла се загрева на тем до 220 степена ја пегла и прави локни на косата.

Прикачени фајлови:

16. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Имам преса на ровента,убава е многу али никако да научам да правам локни,како ли се прават тие локниииииии :'( :'( :'( :'( :'(

17. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Една бела ќерамична-немам поима како се вика ама ја има за 1300 ден. и предобра е.:)

18. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Имав преса од Ровента, и сум презадоволна . Ја имав 5 години, знаев да ја пеглав косата скоро секој ден, и воопшто не ми ја оштети :)
    Но, пред некој ден доживеа несреќен случај ( пресава ) ;(
    Ја имав оставено на под , брат ми не ја виде и ми ја згази :@
    Така да , да сме живи и здрави планирам да си земам иста. Но, оваа ја имав порачано од Виена, па би сакала некој совет, од каде да ја земам Скопје ?
    ( од некоја феминка што има земано и што е задоволна од квалитетот :* )

19. alexsandraa

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ќе се цитирам самата, бидеќи по 3 пат ми се расипува.. и немислам повеќе да давам пари за поправка само за неколку недели :worried: Сега планирам да си купам нова, препорачајте ми некоја преса со подобар квалитет :D

20. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Јас обожавам исправена коса. Почнав со пеглање коса уште во седмо одделение. Најпрво ја имав пеглата Никеи Керамик од ТопШоп и беше супер. Црна, со керамички тенки плочки .. меѓутоа кога веќе и одминаа годините решив да дадам повеќе пари за квалитетна пегла што нормално подолго ќе ја користам. Ја купив пеглата ГамаИтали и сум презадоволна. Исто црна боја, со потенки црни керамички плочки, со јони и разни чуда што ја прават косата супер. Е сега чини малце повеќе од регуларни пегли, јас ја земав пред 2ипол години околу 5500 денари, ама може сега да е поефтина. Ја препорачувам на сите :)