Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    860
    Се си мислам и снаата, кај да е ќе се појави во темава со поплаки :tmi:
    Шала на страна,искрено девојче те жалам, откако ќе се породи здравје, или ќе омекни снаа ти, или бетер ќе се воомјази, ама пошто been there, ова второто повеќе.

Имаш ли нешто баба по татко мајка, што си живеат на страна, па да си појдиш кај нив, и да си делите трошоци. Пошто реално сам човек под кирија е захтевно. Треба стварно да имаш солидни примања.
    Ова чисто да си имаш ти мир. Оти верувај наскоро нема да имаш, не ме прашувај како знам.

На senjorita-v и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.184
    Девојко, ако имаш финансиски услови замини си. Мирот и спокојот немаат цена. Како што кажа си го запостави твојот живот . Зошто?
    Ако си се развела сигурно си ја донела правилната одлука за себе бидејќи имало причина. Но незначи дека не треба да имаш твој живот.
    Не е исто кога парите ги вложуваш за себе и кога ги вложуваш за цела фамилија.
    Можеби звучи себично, ама ако треба дома да се гледате сите попреку, и да се доведете во ситуација кутрето кое многу ти значи некој да го однесе некаде кога нема да си ти дома , нема потрба од тоа.
    Имотно не се откажувај од тоа што ти припаѓа од родителите. ( се надевам дека ќе ви биде 50 -50 поделено), па договори се со брат ти да најде начин да ти исплати пари , а дома оди посеувај ги твоите и ако им треба помош помогни им ама не и да бидеш на некој начин измеќарка и твоите пари да ги делиш со сите .
    Не сум себична по природа, ваква ситуација воопшто не сум ни имала само така размислувам. Цел живот сум со мачиња. Пред неколку години и ги однесов на свекрва ми во село. Прв пат во животот чува мачиња и со свекор ми за нив се грижат како за мали деца. Додека бев бремена и од кога дојде бебе ги немам погалено бидејќи бебе ми е на прво место. Ете некое шубе ми е. Ама едно знам и те разбирам колку тоа кутре тебе ти значи а на снаати исто стравот кој и да го немала го добила.
    Се надева брзо ќе најдете заенички јазик и излез од ситуацијата.

На troublemaker94, BubamaraM, _Vera_ и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    1.408
    не е проблем кучето, ти си проблемот, се обидуваат тебе да те избркаат и да си ја имаат куќата само за нив, а брат ти подведен по неговата жена ќути и слуша, оти заљубен тој бил и како каже таа така ќе биде за него, таа најдобро знае за него.

Ти ќе одлучиш дали ќе си одиш и ќе се бориш за себе и за куќата или ќе си отидеш и ќе им ја отстапиш ним.

На Gosh, Milkiway и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    185.835
    Ма како да не
    Кучето у твојата соба ке си го чуваш на работа ке одиш ке си испаѓаш и ке си седиш
    Колку е негова куќата толку е и твоја
    Не смета кучето ТИ сметаш

На Ena05 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.189
    @m.m12345 Се согласувам со сите што кажуваат дека им сметаш ти.
    Снаа ти си е научена да си обележи цела територија пошто е растена сама. :!:
    Ќе те избркаат тебе, ќе дојде ред ќе ѓи избркаат и твоите. Ќе прави проблеми и за нив.
    На крај на денот, колку е на брат ти, толку е и твоја. Ако на некој му пречи слободно нека си оди. На крај краеви, сама е нека си оди со брат ти нека си живее кај нејзините штом сака да поставува правила.
    Затоа не се мешаат снаи, золви, зетови, браќа, две, три колена. Секад иде до вакви ситуации. Брат ти кога се женел не ли размислил да отстапи простор и да отиде да живее некаде под ќирија? Ствара фамилија, како мисли дека 2 генерации ќе се трпат во една куќа?
    Во оваа ситуација лошо може да им се случи на твоите од нервози.

Ја би те советувала да си седиш дома и да се тргнеш од нивните обврски. Прави си ручек за тебе, твоите и помалиот брат.
    Перална оклучи за твои алишта итн. Гледај си за себе, не си го запоставувај животот. :)

6. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    1.408
    и до сега што си вложила во куќата си вложила а од тука па натаму ни со денарче немој да си вложувала. чувај си ги парите за секој случај да не иуспеат да те избркаат, потоа ќе се кааш за сите пари што ќе ти останат во таа куќа.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    25.241
    Многу интересно.
    Кога снаите се жалат од золви и свекрви, советите се да си седи и да ги игнорира, оти тоа е и нејзин дом, оти знаеш било тешко, може нема за кирија. Двајца што решиле да се земат и котат немале ни за кирија, ахам.
    А вака оди си па оди си. Нејзин дом е, зашто да си оди, нели?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    693
    А не разбирам зашто да не ги седнеш на маса сите и да направите муабет.
    Ама муабетов се да опфати до делење на куќата утре ден.
    Тебе ако ти е мака замисли на твоите како им е што се на средина.
    Утре ден со бебе нема баш да ви биде возможно за живеење

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    46.093
    Мене да ми рече сватот дека ќе ми го реши кучето, има да го решам по кратка постапка.

Нека си ја собере ќерка му со зетот и нека си ги пробере кај него, па нека расте бебето со џукели него ли со куче.