Се си мислам и снаата, кај да е ќе се појави во темава со поплаки Шала на страна,искрено девојче те жалам, откако ќе се породи здравје, или ќе омекни снаа ти, или бетер ќе се воомјази, ама пошто been there, ова второто повеќе. Имаш ли нешто баба по татко мајка, што си живеат на страна, па да си појдиш кај нив, и да си делите трошоци. Пошто реално сам човек под кирија е захтевно. Треба стварно да имаш солидни примања. Ова чисто да си имаш ти мир. Оти верувај наскоро нема да имаш, не ме прашувај како знам.
Девојко, ако имаш финансиски услови замини си. Мирот и спокојот немаат цена. Како што кажа си го запостави твојот живот . Зошто? Ако си се развела сигурно си ја донела правилната одлука за себе бидејќи имало причина. Но незначи дека не треба да имаш твој живот. Не е исто кога парите ги вложуваш за себе и кога ги вложуваш за цела фамилија. Можеби звучи себично, ама ако треба дома да се гледате сите попреку, и да се доведете во ситуација кутрето кое многу ти значи некој да го однесе некаде кога нема да си ти дома , нема потрба од тоа. Имотно не се откажувај од тоа што ти припаѓа од родителите. ( се надевам дека ќе ви биде 50 -50 поделено), па договори се со брат ти да најде начин да ти исплати пари , а дома оди посеувај ги твоите и ако им треба помош помогни им ама не и да бидеш на некој начин измеќарка и твоите пари да ги делиш со сите . Не сум себична по природа, ваква ситуација воопшто не сум ни имала само така размислувам. Цел живот сум со мачиња. Пред неколку години и ги однесов на свекрва ми во село. Прв пат во животот чува мачиња и со свекор ми за нив се грижат како за мали деца. Додека бев бремена и од кога дојде бебе ги немам погалено бидејќи бебе ми е на прво место. Ете некое шубе ми е. Ама едно знам и те разбирам колку тоа кутре тебе ти значи а на снаати исто стравот кој и да го немала го добила. Се надева брзо ќе најдете заенички јазик и излез од ситуацијата.
не е проблем кучето, ти си проблемот, се обидуваат тебе да те избркаат и да си ја имаат куќата само за нив, а брат ти подведен по неговата жена ќути и слуша, оти заљубен тој бил и како каже таа така ќе биде за него, таа најдобро знае за него. Ти ќе одлучиш дали ќе си одиш и ќе се бориш за себе и за куќата или ќе си отидеш и ќе им ја отстапиш ним.
Ма како да не Кучето у твојата соба ке си го чуваш на работа ке одиш ке си испаѓаш и ке си седиш Колку е негова куќата толку е и твоја Не смета кучето ТИ сметаш
@m.m12345 Се согласувам со сите што кажуваат дека им сметаш ти. Снаа ти си е научена да си обележи цела територија пошто е растена сама. Ќе те избркаат тебе, ќе дојде ред ќе ѓи избркаат и твоите. Ќе прави проблеми и за нив. На крај на денот, колку е на брат ти, толку е и твоја. Ако на некој му пречи слободно нека си оди. На крај краеви, сама е нека си оди со брат ти нека си живее кај нејзините штом сака да поставува правила. Затоа не се мешаат снаи, золви, зетови, браќа, две, три колена. Секад иде до вакви ситуации. Брат ти кога се женел не ли размислил да отстапи простор и да отиде да живее некаде под ќирија? Ствара фамилија, како мисли дека 2 генерации ќе се трпат во една куќа? Во оваа ситуација лошо може да им се случи на твоите од нервози. Ја би те советувала да си седиш дома и да се тргнеш од нивните обврски. Прави си ручек за тебе, твоите и помалиот брат. Перална оклучи за твои алишта итн. Гледај си за себе, не си го запоставувај животот.
и до сега што си вложила во куќата си вложила а од тука па натаму ни со денарче немој да си вложувала. чувај си ги парите за секој случај да не иуспеат да те избркаат, потоа ќе се кааш за сите пари што ќе ти останат во таа куќа.