Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Оти била избркана од брат ѝ кој се котел под кровот на родителите место да си створи со жена му свое настрана:)
    Викале треба брат ти се ожени, ајде ти сметаш. Али оќе.

А станови имаш и поевтини. Постари згради и попериферни населби, не мора сите у Аеродром и Центар да живееме

На SummerGirl, Gosh, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    5.678
    Ај па сеа. Не морало тоа, можело и стара зграда. Па нели треба да се обезбеди се комплет, не е само станот. Некогаш стварно се прашувам дали тролаш, се правиш најпаметна или си длабоко исфрустрирана. Ама мислам дека комбинација од се.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.546
    Допаѓања:
    18.123
    Епа тогаш становите и кириите биле уште поефтини од сега. :?:

Па и твојот татко во овој случај бил нечиј син и брат стокмен под кровот на родителите...

Ете гледаш, како што и мајка ти си имала мака и причина, имаат и добар дел од денешните млади жени.

На Stressed Out, Moon&me, Skyler81 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    318
    Во мојот случај мислам дека мајка ми е најтоксичниот лик во целата оваа приказна. Таа никогаш не ми даде поддршка како мајка и жена на мене лично. Дури и кога после разводот се вратив дома таа тврдеше дека не сум смеела да се разведувам под никој случај и сигурно сум јас згрешила нешто па имало проблеми. Сум имала двајца браќа кои требало да се женат не ми било местото таму. Кога бевме мали бевме многуу сиромашни, иако мајка ми потекнува од добро ситуирано семејство. Таа никогаш не сакаше да земе ништо од баба ми, зошто си мислеше дека вујковците ако разберат ќе се лутат. А баба ми и дедо ми секогаш се трудеа да ни помогнат. , дури и кога баба ми ќе ни дадеше пари за роденден таа ни зборуваше да не кажуваме пред вујковците колку ни дале. И милион вакви ситуации имало. Брат ми и снаа ми и да се најлоши на цел свет и неа да ја тепаат, таа нема а да рече. Така размислува дека син и машко дете и тоа е тоа, за неа јас секогаш ќе бидам најлошата.

На LibreGirl и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.034
    Тоа е проблемот на нашето општество. За жал не си единствена знам мал милион луѓе што такви заостанати размислувања имаат. Убаво што си се тргнала на страна. Знам дека ти е тешко сепак ти се фамилија ама мисли на себе. Греота жално е што во 21 век луѓево уште имаат размислувања како пред 200 год.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    606
    Боже ме опрости

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Ако е толку ефтино, ти што чекаш?

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    606
    Па ако е по твојата логика погоре,не ми е јасно зошто воопшто те родила? Под туѓ кров

На ArabellaStarfall и Stressed Out им се допаѓа ова.
  9. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    21.399
    Типична претставничка на бумеризмот, ќерките се топ, само кога синот и снаата ќе ја откачат, кога ќе треба некој да ѝ мења памперс. Најглупи генерации, уште трпиме последици ради истите.

На marta.99, LibreGirl, Amellie и 15 други им се допаѓа ова.
  10. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    762
    А дали кога дојде да те кани за крштевката, ти му рече а се сеќаваш кога ме удри?
    Иди направи чест на бебето, на тие останатите не !
    Едноставно доаѓаш пуна себе, идеш кај бебето, останатите ни здраво ни чао.Игнорирај ги седи си со татко ти, дома сигурно им е сега бетер од кога си отиде ти.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.495
    Допаѓања:
    279.983
    Ниту еден збор не смее да доведе до физичко насилство.
    Ниту има прошка за тоа.
    Ниту имам намера да дискутирам на тема дали некогаш со зборови предизвикуваме некој да нè удри.
    Одговорот е секогаш "не".

На SummerGirl, LibreGirl, Amellie и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.495
    Допаѓања:
    279.983
    Апсолутно за кучето и мачките.
    Тие со мене делат живот 24/7 и ничие дете не ми е поважно.

На LibreGirl, JasBee11, nextredstyle и 6 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.495
    Допаѓања:
    279.983
    5 пати ти одговори дека живее сама со партнерот, аман.
    Живеам сама и јас и на крај памет не ми паѓа ни кај моите дома, ни па кај некој друг дома да раѓам деца, попрво под кирија, да. Гледам по Европа деца не се раѓаат оти под кирии живеат најголем дел од младите.

И апсолутно во конкретниов пример братот и снаата не се во право и се тешки паразити и двајцата.

Ако читаш од почеток, прво имаат каде да одат: снаата е едно дете. Не мора да се тука со сите на куп.
    Дополнително, понудена им е помош за под кирија.
    Во самата куќа, девојкава се има иселено од својата соба и им ја има отстапено, со тоа што таа возрасна и братот средношколец и кучето делеле соба, за да се угоди на "младите".

Младите, од друга страна, никако не придонесуваат во таа заедница, користат сечии добра, а за сами себе си купуваат храна и во собата си јадат.
    Кучето на улица го пуштаат пошто кур ги боли за девојкава. Не за кучето, за неа кур ги боли.

Не е до кучето, не е до девојката, не е ни до снаата, туку до прдежот од син што го воспитале родителите на девојкава.

Партнерот мој да земе да ја удри сестра му, нема да ми биде партнер. Нема да бидам со маж кој дига рака на жена, макар таа жена не сум јас. Тоа ти кажува за аклот на снаата.

Не се овие двајца сироти кои само сакале да свијат гнездо. Овие се типични паразити, што ќе грабаат и земаат сè додека можат и од кого можат. Знае бате дека од жена му секако ќе си наследат сè, боже пази другиот брат и сестрата да не добијат нешто.

Ни родителите не се за прошка и паметно што не комуницира ни со нив нешто, сами гадно си се заебале со изборот и допрва не знам кој ќе им ги гледа гревовите, само девојкава се надевам нема.

На butterfly6223, LibreGirl, mama31 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Како да не, шамарот знае да боли многу помалку од кажан збор. Да ми пцуе некој мајка и тоа како ќе го исчукам. Да бе, ќе вреѓа некој се живо и диво, јас ќе се контролирам. Или ќе заминам. Нема. И имам секакво право да се бранам.

15. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Ок Камелија, мачката нека ти биде побитна од внукот или од сопственото дете. Уствари да е твое дете и има алергија, ќе си ја чуваш мачкава, да си го мачиш детето?

16. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Таа солеше памет дека било ефтино на периферија и може секој да си дозволи. Зошто седи под кирија, а не си купи нешто на периферија?

Братот има секакво право да биде таму колку што и сестрата. Но, и двајцата треба да си создадат свое. Зошто само сестрата да ужива привилегии? Нема ова врска со полот, туку со правото кој треба, кој не треба. Сестрата си довела куче, братов бебе. И ти викаш сестрава со кучево океј е да си останат. Двајцата се за аут.

Партнер мој, да земе сестра му да збори се и сешто, макар и за мене, нема јас да го оставам да не врати. Секој има различен праг на толеранција. Мене удар ништо не ми значи, ќе ми помине модрицата, ама да ми каже нешто болно, ќе го уништам. И не постои човек со толку голем праг на толеранција и да не реагира. Ти може ќе се исплашиш и ќе избегаш, јас ќе се борам, тоа ти е типична психологија. Да земе да ја ќофта секој ден, затоа што така му прднало, тој треба да гние зад решетки како и Стојанче. Можеби се прашуваш зошто вака размислувам, а скоро секогаш сум на страната на жртвата, ти читаш само удар, јас читам што пишуваше таа и којзнае што се не рекла, не само тој ден, туку на неколку наврати. Епа му го стиснала копчето за реакција. Демек ајде сега ќе оправдуваме вреѓање.

Од друга страна, никој не и беше дужен за кучето да и купува, што се жалеше дека брат и едно кило храна купил. Тие си се должни за бебето. Не останале на нивен товар, со купувале сами. Абе како да ти кажам ама читај меѓу редови.

На крајот, нивните односи не се мои. Тие си живеат со последиците секој ден. Ако решила да не гледа внуче, ич да не го гледа.

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    19.208
    Леле што кажа, нека ме шамара, ама битно лош збор да не каже за мене и да ме навредува. (facepalm)
    Стварно некогаш не знаете што пишувате! Човек што се осмелил да те удри, не може да ти мисли добро, И е насилник.

Таа доаѓа во таа куќа свесно, кучето веќе таму престојува, ако не и се допаѓа нека се отсели, како што им било понудено, ама не прифатиле. Или како што криеле храна во соба од останатите, ги переле и им чистеле позади нив, паразити! Па уште на крај и мајка и не ја поддржувала. Колективна дијагноза имаат, паметно што девојчево си се отсели.

На theowndemon, LibreGirl, Bezimenka90 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Човек што те вреѓа, па ти мисли најдобро(facepalm)

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.325
    Допаѓања:
    14.500
    Isto e. Ednoto e fizicko, a navreduvanjeto e psihicko nasilstvo. Prvoto e polosho.

20. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.034
    Лелеле што збориш ти девојче? Се читаш ли?

На theowndemon, LibreGirl, JasBee11 и 5 други им се допаѓа ова.